Podzimní hodnocení sezóny-TJ Sokol Litultovice

Půlsezónu jsme hodnotili s trenérem lídra tabulky z Litultovic, s panem Adamem Haasem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak hodnotíte podzimní část sezóny?
Ze strany týmu (trenér, hráči) hodnotím sezónu na 80%, ze strany zázemí (vedení klubu) 10%, takže celkově hodnotím podzimní část sezóny jako podprůměrnou.
S umístěním určitě panuje spokojenost. Jaké cíle se dáváte pro jarní část sezóny?
Nemám ve zvyku měnit své cíle v průběhu sezony, to není z dlouhodobého hlediska příliš motivující, neboť potom všichni mají pocit, že žádný cíl nesplnili. Prioritou zůstává získat o deset bodů více než v loňské sezóně. Pokud to bude znamenat postup, bude rozhodovat vedení klubu, které ovšem podle mých dosavadních informací s postupem nesouhlasí.
Kdo patřil k pilířům vaší sestavy?
Fotbal je kolektivní hra a já se proto budu stále opakovat. Pro tým je v mých očích důležitý každý hráč a absence kohokoliv ohrožuje kompaktnost mužstva při jednotlivých utkáních. Na druhou stranu není dle mého názoru v týmu hráč, bez kterého se neobejdeme, neboť žádné utkání podzimu jsme neodehráli ve stejné sestavě. Pokud narážíte na odchod Lukáše Haase, tak dvě porážky po jeho odchodu nebyly zapříčiněny jeho absencí, nýbrž náladou v mužstvu po reakci na hanebný způsob, jakým to spolu s vedením klubu zrealizoval.
První polovinu sezóny jste projeli jako nůž máslem. Pak se však vaše mašina poněkud zadrhla. Kde vidíte hlavní příčinu? Myslíte, že jim byl velmi překvapivý odchod Lukáše Haase do Slavie Opava?
Trvám na tom, co jsem uvedl před chvílí.
Který zápas hodnotíte jako váš nejlepší, a který jako nejhorší?
Nejlepší utkání jsme odehráli beze sporu ve Stěbořicích, ovšem, jak už jsem zmínil v komentáři k utkání v novinách, okolnosti mimo naši vůli nepřipouštěly, abychom tam zvítězili, i kdybychom hráli třeba ještě o půl dne déle. Nejhorší utkání z hlediska nálady, nikoliv výkonu, bylo to předchozí se Slávií Opava. Všichni naši hráči hráli „s nožem v zádech“ a to se pak těžko někdo z utkání může radovat. Z hlediska výkonu jsme neodehráli žádné utkání tak špatně, že bych ho zde musel zmínit; pokud se na tom přece jen trvá, budiž, potom to bylo pohárové utkání s Vávrovicemi, kdy jsme soupeře dokonale podcenili.
Který tým pasujete za vašeho největšího konkurenta v boji o postup do I. B třídy?
Není jednoznačný favorit, takhle vyrovnanou tabulku jsem v Okresním přeboru (k naší smůle :-) ) 15 let nezažil. Bude to jeden z šestice týmů Stěbořice, Budišov, Vávrovice, Suché Lazce, Malé Hoštice a snad i my.
Jak bude vypadat příprava na jarní část sezóny?
Tak jako každý rok, začínáme 4. 1. 2015, 17. 2. absolvujeme pětidenní soustředění na hotelu Kamzík na Malé Morávce a poté budeme pokračovat v přípravě, do které zakomponujeme i přípravná utkání.
Plánujete posílit mužstvo?
Nebránil bych se tomu, ovšem okresní přebor v Litultovicích je pro málokterou případnou posilu životní výzvou.
Děkuji za rozhovor.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.