Hodnocení podzimní sezóny-TJ Slavia Opava

Podzimní část sezóny za Slavii Opava hodnotil záložník Jakub Vaněk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak hodnotíte podzimní část sezóny?
Hodnocení podzimní části lze z našeho pohledu jednoduše rozdělit na dvě samostatné fáze. Úvod soutěže jsme nezachytili. Prohráli jsme pět ze sedmi utkání. Vedení zareagovalo sloučením tréninkového procesu se starším dorostem, což se v kontextu s příchodem produktivního Lukáše Haase stalo zlomovým momentem podzimu. Vítěznou sérii jsme natáhli na pět utkání a rádi bychom ji ještě prodloužili v prvních jarních kolech.
Jste zatím na sedmém místě. Letos jste sestoupili z vyšší soutěže. Určitě jste si představovali po podzimu lepší umístění.
Nikdo před startem sezóny nemluvil o okamžitém návratu do 1. B třídy. Momentálně nám patří sedmá pozice, ale až na Litultovice máme čelo soutěže na dohled. Když budeme pokračovat ve výkonech z konce podzimní části, můžeme se posunout mnohem výš.
Čím si vysvětlujete katastrofální vstup do soutěže?
Nevím. Upřímně můžu říct, že nás během podzimu přehrály jen Suché Lazce a Stěbořice. Gólem v poslední minutě jsme prohráli remízový duel ve Vávrovicích a třeba doma s Jakartovicemi jsme vedli ještě deset minut před koncem 2:1 a měli tři nebo čtyři vyložené šance na pojištění náskoku. Přesto jsme dokázali zápas prohrát. Katastrofální vstup byl jednoznačně výsledkově, ale herně jsme vyloženě katastrofální nebyli.
Kde vidíte hlavní důvody, že v druhé polovině soutěže vám to začalo konečně šlapat?
Jak už jsem řekl na začátku, za hlavní důvod považuji především sloučení tréninkového procesu se starším dorostem. Od startu sezóny byla účast na trénincích v řádech jednotlivců. Po prvním duelu vážně onemocněl trenér Rubý a následující týdny jsme se trénovali sami. Už si nepamatuji, kdy přesně jsme s dorostem pod vedením kouče Čelůstky začali, ale tréninky v dvojciferném počtu hráčů byly pochopitelně o něčem jiném. Příchod Lukáše Haase nám samozřejmě pomohl také. Jeho gólová bilance mluví sama za sebe, ale fotbal je kolektivní sport. Lépe začal hrát celý tým.
Jaký si dáváte cíl pro jarní sezónu?
O konkrétních cílech jsme nemluvili. Rádi bychom navázali na konec podzimní části. Pokud zachytíme jarní start, můžeme atakovat nejvyšší příčky.
Kdo patřil k pilířům vaší sestavy?
V týmu máme dva nejlepší střelce soutěže, takže je nelze opomenout. Dvojice Lukáš Mařádek - Lukáš Haas vstřelila spoustu gólů. Je důležité mít na hrotu někoho, kdo je produktivní a nepotřebuje pět šancí na jeden zásah.
Který zápas hodnotíte jako váš nejlepší, a který jako nejhorší?
Výsledkově nejlepší byl jednoznačně zápas s Vřesinou, který skončil 9:0. Hosté ovšem nenastoupili kompletní a působili odevzdaným dojmem už od úvodního hvizdu. Co se důležitosti týče, tak nemůžu vynechat zápas v Litultovicích. Vyhráli jsme 2:1 a uštědřili domácím první porážku v soutěži. Naopak Suché Lazce nás doma posadily na kolotoč a výsledek 2:6 odpovídal průběhu hry.
Jak bude vypadat příprava na jarní část sezóny?
Zatím nemám představu. Vše se teprve dozvíme.
Plánujete posílit mužstvo?
To je spíš otázka pro šéfa klubu. Lukáš Haas by měl zůstat a nikdo z kluků o odchodu nemluvil.
Koho pasujete za hlavního aspiranta na postup?
Suché Lazce. Z mého pohledu mají nejkvalitnější tým, a pokud zůstane pohromadě, na konci soutěže čtvrté nebudou.
Děkuji za rozhovor.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.