Hodnocení podzimní sezóny-FK Jakartovice

Podzimní část sezóny z pohledu Jakartovic s námi zhodnotil vedoucí mužstva pan Karel Balcar.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak hodnotíte podzimní část sezóny?
Dobrý den, tak hlavním cílem bylo na konci podzimu zůstat na plusových bodech. Při pohledu na tabulku pravdy tak můžeme říci, že máme splněno. Je tu však spousta ale... :-)
Jste zatím na šestém místě. Panuje spokojenost s umístěním?
Letos je soutěž mimořádně vyrovnaná. Suverénní Litultovice taky párkrát zaváhaly, takže na jaro bude o co hrát. Šesté místo asi odpovídá tomu, co jsme předváděli. Nebyli to vyrovnané výkony, spíše jsem jednou byli nahoře, podruhé dole, takže střed tabulky je spravedlivý.
Jakartovicím se hraje lépe venku než doma, o čemž svědčí 16 získaných bodů z venku a jen 7 bodů z domácího hřiště. Čím si to vysvětlujete?
Já osobně tomu moc nerozumím. Léta letoucí se k nám pro body nejezdilo. Ano byly v tom v minulosti i jiné skutečnosti. Herně jsme ale většinou dokázali využít malých rozměrů našeho hřiště. Naši současní hráči se vymlouvají, že je moc malé – nesouhlasím. Na menších hřištích venku jsme plně bodovali. Spíše je to o hlavě a ochotě změnit přístup ke hře, ale to si musí každý hráč jednotlivě sáhnout do svědomí sám. My, co jim děláme podporu, můžeme maximálně vyměnit kabiny a posadit je k hostům a na střídačku hostujícího týmu, aby se citili jako venku:-)
Jaký si dáváte cíl pro jarní sezónu?
Nejsem trenér, abych za ně vyjadřoval cíle. Máme tým na to, abychom se pohybovali v horní polovině tabulky. Při troše štěstí můžeme zamíchat postupovými kartami, ale osobně si myslím, že z našeho pohledu je hovořit o postupu hodně předčasné.
Kdo patřil k pilířům vaší sestavy?
Největší hvězdou je vždy střelec. Radek Urban se rozstřílel, ale kdyby se jeho efektivita střelby zvýšila o trošku víc, byli by jsme spokojenější. Potřeboval na jednu branku minimálně tři šance a to je moc. Kuba Hlaváč se pro nás stal nezbytným pilířem v sestavě. S ním se nám hraje vždy lépe. Zálohu máme mladou a malou. Kluci si hrají rádi s balonem a to je mnohdy na škodu. V obraně tvrdili muziku Poštulka a Gaži. Bohužel málokdy se sešli společně v sestavě, proto máme taky tak moc obdržených branek. Brankář Kareš je spolehlivý. Z mladých kluků byl asi nejlepší Honza Pekárek, pokud byl zdravý, podával spolehlivé výkony. Samostatnou kapitolou je Michal Janech, můj názor je, že je to brankář. V poli je to velký srdcař, jen kdyby se více soustředil na hru a ne na diskuze s rozhodčím.
Který zápas hodnotíte jako váš nejlepší, a který jako nejhorší?
Nejhorší zápas? Jednoznačně Strahovice doma a nejlepší Budišov venku, to byl koncert.
Jak bude vypadat příprava na jarní část sezóny?
K tomu zatím nemám co říci, nevím o plánech trenéru nic.
Plánujete posílit mužstvo?
Opět je to v jednání. Pokusíme se udržet kluky na hostovačkách a o dalších posilách zatím nic nevím.
Koho pasujete za hlavního aspiranta na postup?
Tak nejlépe to mají rozehrané Litultovice, ale zatím si nejsem moc jistý tím, že to dotáhnou do úspěšného konce. Já bych to přál Stěbořicím, určitě ale bude chtít postoupit i Budišov.
Děkuji za rozhovor.

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.