Radek Veleman: „facebook si udělám, až vyhraju podruhé…“

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v posledním kole OP Písek a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím vítězem je tentokrát nejlepší střelec podzimní části týmu FC AL-KO Semice Radek Veleman. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, jaký je to pocit vyhrát Hráče kola?
Určitě je to příjemné. Jsem rád, že mi tolik lidí poslalo hlas.
Jak ses dozvěděl o vítězství v hlasování a vlastně i nominaci?
Abych řekl pravdu,tak nemám žádné sociální sítě, ale až vyhraju podruhé, tak si možná facebook udělám ( smích ). O webu mi kluci řekli párkrát, nikdy jsem moc stránky nesledoval. Do povědomí se mi dostaly, když vyhrál spoluhráč Michal Hadáček. Včera jsem se shodou okolností dozvěděl v hospodě: „hele bylo ukončené hlasování, vyhrál jsi to“.
Co Ti na vítězství řekli spoluhráči?
Jen mi připomněli, co to pro mě znamená. Asi mě to bude stát basu.
Zjistil jsem, že ses na jih Čech poměrně nedávno přistěhoval, jak se to stalo a co k tomu vedlo?
Ano, po studiích jsme s přítelkyní hledali práci, jí to táhlo na jih, tak jsme se nastěhovali do Písku. Bydlím tu už přes rok tak už jen zbývalo si najít vhodný klub v okolí.
Přiblížíš nám svou fotbalovou kariéru?
Jsem hráčem SOKOLa Losiná a v ostatních týmech jsem byl vždy jen na hostování. V mládežnických kategoriích jsem hrával divizi za 1. FC Plzeň, teď se klub jmenuje Smíchov Plzeň, za muže jsme nevýše hráli 1.A třídu za Losinou. Když jsem se z plzeňska odstěhoval Losiná spadla z 1.B třídy do okresu, tak jsem klukům řekl, nenechám vás v tom a hned v další sezóně se nám podařilo opět postoupit, tak jsem si řekl, že s klidným svědomím můžu klub opustit a hledat si nějaký jiný v okolí Písku.
Proč zrovna Semice?
Hledal jsem nějaký tým, který bych měl nedaleko, koukal jsem třeba na Putim, Hradiště, ale nakonec na radu známých jsem skončil v Semicích.
Jak se ti v Semicích líbí?
Jsem rád, že se mě semičtí ujali, je to tam takové rodinné, takové ještě trošku vesnické, vždy se po fotbale jde na pivo a přesně tohle mi vyhovuje. V současné době není z pracovních důvodů tolik času a okresní soutěž je přesně to, co mi vyhovuje. V Semicích to kluci tak berou, že si prostě jdeme zahrát jen a jen pro radost… ( s úsměvem )
Jak jsi do týmu zapadl?
Parta je super a všichni drží pohromadě. Na prvním, druhém tréninku už byly srandičky. Hned se rozkřiklo, že jsem doktor a musel jsem hned začít ordinovat ( s úsměvem ). Jsem rád, že jsem se hned zapojil a že můžu týmu pomoct.
Jsou na jihočesku a plzeňsku nějaké rozdíly?
Co se úrovně soutěže týče, tak jsem žádný rozdíl nezaregistroval. Hráči, rozhodčí, fanoušci… je to stejné. Rozdíl je ve stylu hry, na který jsem byl zvyklý. My jsme hrávali na tři útočníky, hodně na nakopávané balóny, dostával jsem hodně míčů do běhu, Tady se hraje víc kombinační hra a víc balónů dostávám do nohy. Zvykám si na jiný styl fotbalu.
Jaký je tvůj pohled na poslední zápas?
Musím říct, že první poločas měli Skály 3 tutovky, neproměnili spoustu šancí, které kdyby proměnily, tak mohli vyhrát, my jsme k zápasu přistoupili laxně. Naštěstí se nám podařilo vstřelit v první půli 3 branky a skalským v druhém poločase docházely síly
Povedla se dokopná?
Jako každá dokopná se i tato povedla, bylo to příjemné posezení a poklidně jsme se opili… ( smích )
Co vás čeká teď?
Teď máme pauzu do začátku ledna, pak začíná trénink v tělocvičně, v plánu jsou pak přáteláky a turnaje, ale zatím jsem ještě nic dopodrobna neřešil
Radku, rád jsem Tě poznal a chtěl bych Ti popřát mnoho dalších fotbalových úspěchů.
Díky, přál bych si hodně dalších úspěchů pro semický fotbal a možná i další úspěch ve vaší anketě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.