Je Jiří Sodoma Dobrovický Ronaldo? Začátek jeho angažmá by tomu odpovídal!

Je mu teprve dvacet let, ve fotbale už toho ale zažil víc, než v co by mohla většina jeho vrstevníků vůbec kdy doufat. Odchovanec pražské Slávie, která je klubem jeho srdce, totiž poznal jaké to je, nastoupit za sešívané v jejich svatostánku jménem Eden. Snad není nutné dodávat, že tu mluvíme o první lize. Kariéra Jiřího Sodomy se pak sice trochu zadrhla, dávno ale ještě není všem dnům konec! Ve stylu Cristiana Ronalda si totiž řekl o angažmá v Dobrovici a pokud bude i jeho výkonnost stoupat obdobně, jako u hvězdného Portugalce, můžeme od něho očekávat ještě velké věci!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství. S Čáslaví to vám, i celému týmu vyšlo na jedničku že?
Tak za prvé vám děkuji za gratulace a teď k tomu zápasu. Myslím si, že bylo důležité, že jsme v Čáslavi zlomili její odpor hned v prvním poločase, kdy jsme dali dva góly a po poločase přidali i třetí, který rozhodl. Čáslav se poté už na nic nezmohla a ten zápas jen dohrávala. Měli i štěstí, že těch gólu nedostali ještě víc, protože jsme měli hodně šancí.
Šancí jste měli opravdu hodně. Vy sám jste dal hattrick a zdaleka u něj nemuselo zůstat…
Tak já chtěl těch gólů dát samozřejmě co nejvíc, ale jsem rád, že mi tam spadly vůbec ty tři (s úsměvem).
V této chvíli už máte za sebou celou podzimní část. Proběhla v Dobrovici dokopná?
Měli jsme jí včera po zápase v Chrudimi, kde jsme bohužel prohráli, ale myslím si, že my jste tam mohli jen překvapit, protože víme, jak na tom Chrudim je. Jeli jsme tam proto s tím, že se pokusíme něco uhrát, bohužel nám to ale nevyšlo.
Dobrovice je v klidném středu tabulky a skončila tak na nejlepší pozici ze všech postupujících nováčků v ČFL. Jste s průběhem podzimu spokojení?
Myslím si, že když si to teď nakonec zhodnotíme, tak spokojení být asi můžeme. Záchranářské starosti nemáme. Na druhou stranu ale byly zápasy, které jsme mohli vyhrát, mít víc bodů a třeba se ještě prát i někde kolem čtvrtého nebo pátého místa.
Vy jste odchovanec Slávie a pokud vím, preferoval jste možnost, zůstat tento podzim v její juniorce. Jak se stalo, že jste v Dobrovici?
My jsme hráli s Dobrovicí přípravný zápas, do kterého jsem nastoupil asi na dvacet minut a vstřelil dva góly. Po zápase jsme se v podstatě domluvili, že přijedu v pátek na trénink a zkusím si v sobotu zápas. Nakonec jsme se dohodli, že to tady v Dobrovici zkusím.
A jste s tímto angažmá spokojen?
Musím říct, že ze všech angažmá v dospělé kategorii je tohle to nejpovedenější. Konečně jsem dal víc, než dva góly a také jsem toho tady zatím nejvíce odehrál.
Vím, že jste hrál v Admiře a Kolíně. Na pár minutek jste naskočil i do první ligy že?
Dvakrát. Jednou proti Jablonci a jednou proti Příbrami. Dohromady to bylo asi na deset minut, ale byl jsem moc rád za to, že jsme vůbec mohl v Edenu vyběhnout na hřiště v tom červenobílém dresu, protože to je pro mě nejvíc.
Váš cíl byl, dostat se do kádru prvního týmu Slávie a pravidelně za ní hrát. Zatím se jej splnit nepodařilo, věříte, že to ještě vyjde?
To je těžké říct. Já v podstatě nevím, co bude v zimě a co bude za rok. Prostě se snažím hrát každý půl rok a pak se uvidí, zda to bude stačit na juniorku, na áčko, nebo jestli budu hrát dál třetí ligu. I třeba někde níž, to prostě nedokážu předem říct.
Šanci Vám v lize dal Nizozemec Pastoor. Jaký to byl vlastně trenér? Přece jen u nás moc zkušeností s cizinci ze západu nemáme.
Myslím si, že ta holandská škola byla určitě dobrá. Bohužel to, co jsme dělali na tréninku, jsme nedokázali přenést i na hřiště a výsledky jsme neměli. I kvůli tomu asi skončil. Tréninky ale byly perfektní, mělo to úroveň, bylo znát, že je to holandská škola. Vše bylo s míčem, fotbalové. Přinesl sem do fotbalu něco nového.
Slyšel jsem, že vás pan trenér Hejno chválil za vaši svalovou hmotu. Co za tím je, že se udržujete v takové formě? Posilovna nebo něco jiného?
(směje se) Tak já myslím, že to pan Hejno myslel trošičku jinak. Podle mě to bylo myšleno spíš tak, že bych měl malinko zhubnout.
Váš oblíbený film je o trestanci Jiřím Kajínkovi. Vy jste fanoušek celé této kauzy?
Neřekl bych, že jsem úplně fanoušek této kauzy, ale takovéhle filmy mě zajímají. Ať už se jedná o Kajínka, nebo teď nový film Everest. Je to podle skutečné události a to mám rád. Potom, co takový film vidím, tak se snažím najít i na internetu co je pravda a co ne. Když pak přijdu z kina po takovém filmu, tak se o to dál zajímám a jsem takový, že chci ještě zjistit další podrobnosti.
Naše stránky budou zanedlouho slavit rok od svého vzniku. Co si o nich myslíte?
Mě se vaše stránky líbí, protože dostávají do podvědomí nižší soutěže. Je tam hodně reportáží ze zápasů a i hráči z těch nižších soutěží se dostávají na internet, dostávají ocenění…to je určitě dobře!
Děkuji a ať se vám daří, mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.