Jan Votoček - Do každého zápasu chodím s pokorou a respektem k soupeři bez větších nervů.

Hráčem 14.kola se stal gólman Trutnova Jan Votoček. Když jsme ho požádali o rozhovor, tak nám ochotně vyhověl a hezky se rozpovídal.

Tohoto mladého gólmana poslal Žacléř na hostování do Trutnova. Honza se proti svým opravdu vytáhl. Jeho skvělé zákroky dovolily Trutnovu, aby se soustředil na ofenzívu a v Žacléři si zajistil postup do jarních postupových bojů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál si hráče kola za vítězný zápas v Žacléři. Jaký to byl zápas s tvého pohledu?
Zápas byl pro mě těžký, jelikož jsem Žacléřák, a v Žacléři jsem něco málo odehrál. Terén byl těžký, ale to v Žacléři není žádná novinka. První poločas byl bez šancí. Druhý poločas už byl více fotbalový. V 68. minutě jsme hrály o desíti a Žacléř se dostával do tlaku. Nakonec rozhodla naše efektivita. Dvě střely a jeden centr stačili na tři branky v síti Žacléře.
Že prý jsi věděl dlouho dopředu, že proti „svým“ budeš hrát. Je to tak?
Věděl jsem to už 2-3 týdny dopředu. Víkend před zápasem jsem měl volný. Za což jsem byl rád, jelikož jsem byl v podzimní části dost vytížený.
Těšil ses, nebo jsi měl obavy, jak to zvládneš?
Těšil jsem se strašně moc, ale obavu jsem měl, abych něco nezkazil. Táta se mi přiznal, že celý týden byl nervózní z toho jak to zvládnu. Zápas byl opravdu důležitý, ale ač mi je 18, věděl jsem, že mám kvalitu na to, abych týmu pomohl.
Jsi trémista?
No před tím to zápasem jsem trému měl, ale jinak do každého zápasu chodím s pokorou a respektem k soupeři bez větších nervů.
V zápase jsi předvedl několik skvělých zákroků. Kterých zákroků, nebo kterého si ceníš nejvíc?
Nejvíc asi si cením zákroku za stavu 1:1, kdy se k nejlepšímu domácímu hráči v tom zápase Romanu Kovačikovi, trochu se štěstím odrazil míč, po standartní situaci. Zmenšil jsem mu úhel a on mě trefil. Chtěl jsem týmu pomoci a myslím, že se to povedlo. Chci říct, že mi kluci pomáhali a za to jim patří dík.
Sledoval jsi, jak byla tato soutěž až do konce vyrovnaná? Co tomu říkáš?
Doma jsme to sledovali dost. To co se stalo si myslím, že se dlouho opakovat nebude. Kalné minulý rok stačilo na postup 21 bodů. Letos Valdice skončili na sedmém místě se ziskem 20 bodů. Pro trenéry a hráče byl tento podzim nervy drásající.
A nakonec Trutnov na prvním místě. Zaslouženě?
V Trutnově je skvělá parta i hráčská kvalita. Myslím, že týmu pomohl příchod trenéra Jaroslava Votočka. Náš tým tři kola před koncem okupoval 7. místo a nakonec jsme to vyhráli. Mám z toho skvělý pocit.
Byla pořádná oslava po zápase?
Po zápase se řvaly klasické pokřiky. Poté fotka u autobusu na památku. A večer byl naplánovaný poslední výkop, který byl neuvěřitelně skvěle zorganizovaný. Přišli i fanoušci takže si to každý užil.
Byla nějaká reakce od kluků ze Žacléře?
Trutnovské branky jsem slavil, následně jsem byl od určitých lidí za to odměněn hanlivými urážkami. Po zápase mi napsal bývalý trenér Martin Gajdoš, který mě měl v Žacléřském dorostu. Sdělil mi, že byl na mě hrdý, toho si dost vážím. Jinak moc kamarádu v Žacléři nemám.
S jakým týmem začneš zimní přípravu?
Hostování mám do 30.6.2016 když se nestane nic překvapivého, začnu zimní přípravu v klubu MFK Trutnov.
S dorostem jste třetí. Tam je spokojenost?
Náš tým se s třetím místem nespokojí. Chtěli bychom se na jaře Poprat se o příčku nejvyšší. Musím uznat, že vedoucí tým z Pardubic má velkou kvalitu, ale my jsme s nimi odehráli slušné utkání. Bohužel jsme ztratili body v zápasech, které jsme měli vyhrát. Jinak by to mohlo být ještě lepší.
Jaká je tvá hra nohama?
Při zápase hraju nohama hodně. Za poslední rok jsem se v této činnosti hodně zlepšil, ale pořád tam jsou rezervy. V zimě na tom chci zapracovat.
Vyhodíš rukou až za půlku? Třeba u Vás v Trutnově.
Na tréninku si to zkouším a házím to půlku. Při zápase výhoz používám minimálně.
Popiš nám ve zkratce tvou dosavadní fotbalovou kariéru
S fotbalem jsem začal v Žacléři. Ještě v přípravce jsem odešel na hostování do Trutnova a tam jsem zůstal až do kategorie U15. Vzhledem k tomu, že studuji v Chrudimi tak se vyřídil střídavý start ze Žacléře do Chrudimi, ale to dlouho nevydrželo. V Chrudimi mi to nevyšlo. Od kategorie U19 jsem opět v Trutnově a jsem za to rád.
Děkuji za rozhovor, a jestli chceš, tak ještě můžeš vzkázat něco fanouškům
Děkuji za rozhovor a přeji této stránce, aby vzkvétala. Chci poděkovat rodině za podporu. Bez ní bych třeba už fotbal nehrál. Děkuji všem, kteří mi poslali hlas, co vím tak bych vyzdvihl Pavla Kučeru, který prý poslal nejvíce hlasů. Budu se snažit abych rozhovor pro váš portál dělal častěji. Pokud tento rozhovor budou číst slečny, rád bych vzkázal, že jsem nezadaný. A nakonec bych chtěl přes tento rozhovor pozdravit své nejlepší kamarády Dominika Cimburka z SK Vítanov a Pavla Matějku z FK Pardubice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.