V Žirovnici jsem šťastný, jsou tu skvělí lidé, září spokojeností Pavel Rysl, letní posila žirovnického Slavoje

Vítězem ankety o hráče 14. kola Poutník ligy se stal Martin Vaverka, brankář Maratonu Pelhřimov. S ním se nám však rozhovor uskutečnit nepodařilo, a tak jsme vyzpovídali druhého v pořadí, hráče žirovnické rezervy, Pavla Rysla. Zkušený hráč na žádost o rozhovor velmi ochotně kývl. Pavlovi je 28 let, narodil se v Pelhřimově. Pracuje u 1. Českomoravské v Pelhřimově jako izolatér střech. Má mladší sestru a bratra. S fotbalem začínal v šesti letech v Pelhřimově a jak sám s nadsázkou podotýká, obešel půl okresu. A doufá, že Žirovnice je jeho poslední fotbalovou štací.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, na úvod tradiční otázka. Jaké byly tvé první fotbalové krůčky a jak vzpomínáš na mládežnická léta strávená v Pelhřimově?
Začal jsem asi v šesti letech hrát v Pelhřimově a celou mládež mi to vydrželo. Byl jsem hrozný nekop a to mi vydrželo až do teď ( smích). Na Pelhřimov budu vždy rád vzpomínat a určitě i sledovat, je to moje srdeční záležitost.
V dospělé kategorii si prošel nejedním okresním klubem. Můžeš vyjmenovat, kde všude si působil a které angažmá považuješ za své nejvydařenější?
Obešel jsem toho opravdu hodně. Hrával jsem 1.A třídu v Kamenici a Ústrašíně, poté 1.B v Horní Cerekvi. Nejvydařenější bylo podle mě v Horní Cerekvi, byla tam super parta a hlavně jsme hráli o postup do 1.A a myslím, že to tenkrát nevyšlo asi o bod. Nejraději vzpomínám na Ústrašín, tam jsme měli skvělou partu. Pak jsem se z Cerekve vrátil do Pelhřimova, kde mi dal pan Cerhán šanci a myslím, že se mi tam dařilo.
V posledních letech si působil v pelhřimovské juniorce. Proč si se v létě rozhodl změnit dres a proč sis vybral zrovna rezervu žirovnického Slavoje?
Ono to přišlo tak nějak samo. V Pelhřimově jsem byl spokojený, ale udála se spousta věcí. Zamiloval jsem se a odstěhoval se do ŽIrovnice, potkal jsem tu kluky, co tu kopou a začal jsem s nimi chodit na tréninky, pak jsme se nějak domluvili a jsem za to rád, jen teď doufám, že v Pelhřimově nebudou dělat problémy a pustí mě za nižší částku a snad i na přestup. Jsem šťastný v Žirovnici. Jsou tu fajn lidé, jak u fotbalu i mimo něj. Kluci v kabině mě přijali skvěle a nechce se mi odcházet, jsem spokojený po každé stránce. Vážím si toho, že si mohu zahrát po boku takových hráčů jako je Pokorný, Omasta, Kešner, Metlička atd. Děkuji ( smích ).
Žirovnice B skončila po podzimu na solidní šesté příčce. Výkony však máte značně nevyrovnané. Jak si vysvětlit kolapsy v zápasech proti outsiderům z Ústrašína či Hořepníka, nebo například fiasko v Plačkově?
Nerad se bavím o zápasech co byli, beru to tak, že je to za náma. Šestá příčka není vůbec špatná, ale mrzí mě některé ztracené body. Máme poměrně mladý a nevyrovnaný tým, každý týden hrajeme pomalu v jiné sestavě. Začnu Hořepníkem, mysleli jsme si, že jedeme pro body a namistrovaní z předchozí výhry, pak to tak dopadlo a odehráli jsme tam jeden z nejhorších zápasů. Do Ústrašína jsme jeli s tím, že to bude těžký zápas a také to tak bylo, na malém hřišti je to o soubojích a to některým moc nejde. Plačkov komentovat nebudu, 11:0 hovoří za vše. Každopádně když jsem šel do Slavoje, tak jsem řekl, že chci hrát do čtvrtého místa, tak to musíme na jaře vylepšit, tým na to máme.
Rezervu Žirovnice trápí obsazení brankářského postu, kdy většinu zápasů odchytal Roman Hanzal, který není klasickým brankářem. Chystá se přes zimu nějaké posílení brankářského postu?
Podle mých informací se nic takového nechystá. Roman chytal celý podzim fantasticky a kabina za ním stojí, takže gólmana máme a skvělého. Není důvod nic měnit. Vážím si Romana, že si do brány stoupl a jak chytal a pomohl nám. Zbytek týmu by tam asi chytila maximálně rýmu ( smích ).
V minulém roce hrála rezerva Žirovnice v zimní přestávce Bernard Cup. Bude nyní zimní příprava stejná nebo se mužstvo žádného dlouhodobějšího zimního turnaje nezúčastní?
Letos na žádný turnaj nepojedeme, po domluvě v šatně jsme řekli, že nechceme na turnaj a že odehrajeme jen tak 3 - 4 přáteláky v našem okolí.
Ty jsi tradičním účastníkem halových turnajů, kde oblékáš dres Střepiny Pelhřimov. Můžeš poodhalit, na které halové turnaje se v zimě chystáš?
Letos zatím asi jen v Žirovnici, chtěl bych se podívat do Nového Rychnova, Humpolce a pak se uvidí. Bohužel už ne za Střepinu Pelhřimov. Halové turnaje mám rád, ale bohužel toho tuhle halovou sezonu moc nestihnu.
Prošel si mnoha kluby, poznal hodně spoluhráčů, trenérů. Se kterým spoluhráčem sis nejvíce po fotbalové stránce rozuměl a který trenér ti toho nejvíce dal?
Po fotbalové stránce jsem si asi nejvíce rozuměl s Martinem Hrnčířem, jsme kamarádi od mala a to se na hřišti projevuje taky hodně, víte o každém kroku ( smích ). Nerad jmenuji, trenér mi dal každý něco a moc si toho vážím. Nejlepší tréninky jsem zažil když Pelhřimov A trénoval pan Kubík,to mě opravdu hodně bavilo i moc dalo. Jinak jsem vděčný každému trenéru, neměli to se mnou vůbec lehké.
Jaký je tvůj nejhežčí a naopak nejhorší fotbalový zážitek?
Nejhorší zážitek byl v Německu na mezinárodní turnaji, kde jsem v semifinále proti Německu nedal rozhodující penaltu a hráli jsme jen o třetí místo. Nejhežčí asi pak to třetí místo a ty šlapky kolem dalnice, když jsme jeli domů. Bylo mi asi 14 let ( smích ).
Kdyby si nehrál fotbal, jaký sport by to u tebe vyhrál a proč?
Buď hokej nebo tenis. Oba sporty mě baví. Vlastně si zahraji rád všechny sporty, když je dobrá parta a zábava.
Koho tipuješ na vítěze OP a které mužstvo podle tvého názoru Poutník ligu opustí?
Podle mého názoru postoupí a soutěž vyhraje Horní Cerekev, mají silný tým a moc jim to přeji. V Cerekvi jsem hrál a kluky znám a oni patří do 1.B minimálně. Nebudu tipovat kdo sestoupí, to se podle mě nesluší.
Jak si představuješ ideálně strávený den?
Se svou úžasnou přítelkyní, kterou moc miluji, někde u hor, jídla a dobrého pití, což je na mě i kilově vidět ( smích ).
Máš nějaký nesplněný klukovský sen?
Teď už asi ne, vše se mi pomalu plní a jsem šťastný chlapec.
Sleduješ portál fotbalunas.cz? Jak se ti web líbí a budeš se účastnit například Tip Ligy, která by se v dohledné době měla na stránkách spustit?
Fotbalunas.cz se mi moc líbí, je to super stránka. Tohle se ti opravdu povedlo. Jen tak dál. Samozřejmě se budu účastnit, pokud bude čas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.