Žolík úřadoval: Doufám, že pokladník za mé peníze nehraje forbes, směje se Ivo Petrášek

Zcela zajímavou bilanci v anketě o hráče kola získalo mužstvo SK Holubov, které díky její pomoci úspěšně otevřelo podzimní část aktuálního ročníku a následně ji též zdárně uzavřel. V pořadí celkem druhým hráčem kola se pro Holubov stal střídající žolík Ivo Petrášek. Právě on se v tomto angažmá gólově zaskvěl poprvé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, Ivo. Z počátku, prosím, přijměte mou gratulaci k vítězství v anketě o hráče kola. Jak prvenství nyní vnímáte?
Zdravím Vás i čtenáře portálu fotbalunas.cz. Děkuji za gratulaci a musím přiznat, že vítězství si moc vážím. Zprvu mě nominace sice překvapila, jelikož jsem, krom své jedné branky, neměl dojem, že bych z davu nikterak zvláště vyčníval, ale úspěch mě velice těší.
I přes nižší sebejistotu jste ale anketě kraloval. Kdo tedy za Vaším úspěchem stojí?
Viděl bych to zejména na kluky z týmu. Vždy, když byl náš hráč nominován, jsme se jej snažili prohlašovat na vrchol, ale ve většině případů byl úspěšnější někdo z našich soupeřů, pokud se nepletu, tak zejména Benešov. Ten nyní v sestavě kola zástupce neměl a tak to vyšlo na mě.
Mohl jste se spolehnout také na někoho z rodiny, potažmo přátel mimo fotbal?
To spíše ne. Z mé rodiny nehlasoval nikdo, protože její členové mou fotbalovou kariéru berou pouze jenom jako okrajovou záležitost a co se týče přátel, tam je to podobné. Moji kamarádi často ani nevědí, že hraji fotbal na takto vysoké úrovni (usmívá se nad ironií).
Holubov již jedno prvenství na svém účtu má. Byl jste upozorněn na to, co Vás nyní čeká?
Ano, máte pravdu. Hned v prvním kole byl vyhlášen jako vítěz Olda Lipš, který se rozhovoru ujal statečně se vší vervou a odhodláním, ovšem o své zkušenosti se se mnou sám nepodělil a já se ho nakonec ani neptal. Raději
Raději? Nebyl jste zvědavý, do čeho jdete?
Víte, on je Olda známý vtipálek a bylo by více než jasné, že by mi nakukal přesně pravý opak toho, co by mě doopravdy čekalo a dozajista neminulo.
Jak se nyní Váš titul hráče uplynulého kola odrazí na klubové kase?
Jak moc sice netuším, ale jsem si téměř jist, že to bude hodně drahé (usmívá se). Vstřelil jsem svůj první gól za Holubov, což bude mít jistě svou hodnotu, do toho vítězství v anketě a tento rozhovor, rozhodně to tam budu muset nějak vyrovnat, ale nevím, zda mi na to budou stačit úspory. Tento týden nás čeká dokopná, tak bude alespoň veselejší (v dobré náladě dodává).
Víte ještě o dalších položkách v sazebníku pokut, které úzce souvisí s naším portálem?
Abych se přiznal, tak já sám se sazebníku pokut vyhýbám, jako čert kříži, takže ani nevím o položkách, které s vámi souvisí. Plně důvěřuji našemu pokladníkovi, který jistě ví, co dělá a je jen na něm, jakou částku mi vyměří. Jen doufám, že za mé peníze nehraje Forbes (směje se).
Když se vrátíme k poslednímu utkání, kde jste se zaskvěl brankou, jak jej nyní hodnotíte?
Vzhledem k tomu, že jsme vyhráli, zápas hodnotím pouze kladně. Po naší sérii neúspěchů jsme zvítězit potřebovali jako sůl a to se nám ve finále naštěstí povedlo. Takže za sebe musím říci, že jsem rozhodně nabyl spokojenosti.
Byl Rožmberk těžkým soupeřem?
Sice je pravdou, že Rožmberk je aktuálně posledním týmem v tabulce, ale jeho hráči si byli moc dobře vědomi, že jsme nepřijeli v nejlepší formě. Věděli, že mají šanci s námi uhrát minimálně bod, ne-li klidně tři. Jenomže naopak my jsme měli jasně předurčený cíl a to v Rožmberku vyhrát, pokud chceme pomýšlet na udržení se v přední polovině tabulky.
V čem byl soupeř nejnebezpečnější?
Nejvíce asi ve svých protiútocích a brejkových únicích. Během utkání měl Rožmberk několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky, kdy se opakovaně hodlali prosazovat osamocení útočníci proti našemu brankáři. Kdyby některou z těchto šancí soupeř proměnil, zápas mohl dopadnout úplně odlišně. To se ale naštěstí nestalo.
V čem naopak vidíte největší slabinu, na které Rožmberk vyhořel?
Tak hlavně v neproměňování těchto gólovek. Hodně nás také podržel náš brankář Milan Popel, který se na vítězství zřetelně podepsal, díky svým fantastickým zákrokům. Tuto sezónu chytá opravdu famózně.
Padla zmínka, že Váš gól byl první v životě, je to pravda?
Tak první v životě ten gól rozhodně nebyl. Když jsem byl malý, hrál jsem za pražský klub Slovan Bohnice a tam o branky nebyla nouze, ovšem musím uznat, že byl první za Holubov, o čemž jsem již mluvil a zároveň to byla má první trefa po zhruba patnáctileté odmlce.
To je opravdu dlouhá doba. Jak proběhla gólová oslava?
Z gólu jsem měl samozřejmě obrovskou radost, už bylo načase, abych opět nějakou šanci proměnil, ale že bych tuto trefu nikterak zvláště slavil, o tom se mluvit rozhodně nedá. Byl jsem ale neskutečně rád.
A co na to Vaši spoluhráči?
Z tohoto pohledu už je to jiné (směje se). Spoluhráči měli pochopitelně také radost ze vstřeleného gólu, i když byli možná překvapeni, že jsem se trefil do brány, ale dobrý pocit se zastínit nedal. Snad jim tímto zavřu pusu a nebudou mi připomínat zápas s Benešovem, kdy jsem přestřelil odkrytou klec ze tří metrů (dodává pobaveně).
Nyní vás čeká zimní příprava. Na co se před jarní části zaměříte nejvíce?
Nejdůležitější náplní bude určitě zlepšení kondiční vytrvalosti. Kluci jsou zapáleni do běhání. Bez dvou až tří výběhů týdně nejsou ve své kůži. Navíc se blíží Vánoce, čas hříchů, ale cukroví máme zapovězené a co se týče alkoholu, ten je pro nás cizím slovem, navíc jsme tým nekuřáků (úsměvně přiznává).
A jaký bude tedy plán a cíl pro jaro?
Na jaře budeme chtít bojovat o co nejlepší umístění a zároveň se pokusíme o postup do okresního přeboru. Já osobně si sice myslím, že se nám to letos nepodaří, ale naděje umírá poslední. My se ovšem díváme do širší budoucnosti a v tomto ohledu věřím, že nadcházející ročníky přinesou úspěch a my postoupíme výše, kam Holubov vždy neodmyslitelně patřil.
Nyní se vraťme k minulosti. Tvrdil jste, že jste začínal v Praze. Na kdy se Vaše začátky datují?
S fotbalem jsem začal, když mi bylo asi kolem devíti let. Jak jsem nastínil, začal jsem chodit do pražského oddílu Slovan Bohnice a to za doprovodu mého bratra s nejlepším kamarádem. Takto jsem vydržel asi do dvanácti, kde mě čekalo rozhodnutí mezi fotbalem a studiem, jelikož obojí kombinovat nešlo, zejména z časových důvodů. A tak pro mě byla silnější ta druhá možnost.
Co potom následovalo? Fotbal Vám nechyběl?
To víte, že mi chyběl a moc. Fotbal mě vždy bavil a celou dobu jsem se k němu chtěl vrátit. Letos na jaře mě opustila má přítelkyně, odvezla si psa a já měl najednou spoustu času. Do toho mě oslovil můj kamarád a současný kolega, že Holubovu scházejí nějací hráči a zda bych nechtěl oprášit kopačky, což já nemohl odmítnout.
Kdybyste mohl obléknout dres nějakého elitního klubu, byť jen na jeden zápas, pro jaké barvy byste se rozhodl?
Od malička fandím milánskému AC, což je pro mě srdcová záležitost, tak bych volil tento tým, jinak jsme doma všichni Slávisté.
Jaké fotbalové legendy uctíváte nebo jste uctíval?
Jako hlavní mě momentálně napadají jména borců kupříkladu Paulo Maldini, Gennaro Gattuso a Pippo Inzaghi.
Co Vaše koníčky mimo fotbal?
Velice rád hraji tenis a když je příznivé počasí, tak vyrážím na kole. Momentálně bude aktuální zimní období, takže se už teď třesu na lyžování a ačkoliv jsem v mladém věku nenáviděl běžky, nyní k nim mám velice vřelý vztah.
Pokud zrovna nesportujete, čemu se s oblibou věnujete?
Mimo sportovní odvětví celkem dost času trávím u počítače, jak je v dnešní době dobrým zvykem a také trochu fušuji do vaření (úsměvně doznává).
K závěru se nabízí typická otázka. Čtete náš portál? Kde byste viděl jeho klady a naopak nedostatky?
Přiznám se, že častým čtenářem portálu fotbalunas.cz nejsem, spíše jen sporadicky na stránky zavítán, když je někdo od nás nominován, abych mu dal svůj hlas. Jeho přednosti a nedostatky si proto netroufnu hodnotit.
Děkuji Vám za rozhovor, nyní máte prostor ke slovu pro tým a fanoušky. Přeji Vám, ať se daří na hřišti i mimo něj.
Děkuji. Já bych závěrem chtěl poděkovat zejména Jirkovi Veselému. Ten po posledním zápase složil funkci trenéra a některým z nás se poštěstilo si s ním v tomto utkání zahrát. Mé díky k němu směřují hlavně za jeho trpělivost, kterou s námi měl a za vše, co se nám pokusil předat. Již nyní je v týmu vidět, co vše pro nás udělal a zlepšila se hlavně docházka na tréninky. V týmu panuje hodně dobrá atmosféra, vrací se hráči, kteří dříve odešli. Dále bych moc rád poděkoval fanouškům jak za podporu během tohoto hlasování, tak především při našich zápasech. Vždy mě potěší, když vidím vyprodané tribuny. Jejich podnětné připomínky při utkáních mě vždy zahřejí u srdce a dodávají mi sílu (usmívá se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.