Hlasy mi posílali spoluhráči, kamarádi i některé kamarádky, prozradil obhájce titulu "Hráč kola" Dvořák

Vaše hlasování rozhodlo o tom, že se podruhé v řadě stal hráčem kola neplachovský brankář Marek Dvořák. Jak je vidno v jeho obsáhlých  odpovědích, ještě zdaleka neřekl všechno, co by mohl a tak se chystá uspět i na hřišti Temelínu a zajistit tak Neplachovu klidnou zimu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Odnesl jste si, Marku, druhé vítězství v řadě v anketě o Hráče kola. Máte tolik ochotných a dobrých kamarádů? V hlasování jste naprosto dominoval.
Za prvé bych chtěl mnohokrát poděkovat všem mým přátelům, spoluhráčům a dalším, kteří mě v anketě podpořili hlasem. Vyhrát anketu Hráče kola mě potěšilo, ale další kolo jej obhájit, toho si velmi cením, že se mi to podařilo. Myslím si, že mě podporovali určitě spoluhráči z neplachovské kabiny, tak i z té veselské, neboť trénuji i ve Veselí a s kluky se navzájem hecujeme. Nějaké hlasy jsem dostal od kamarádů ze školy, ale také od kamarádek, kterých mi pár napsalo, že mě také podpořily.
Sledují kamarádi ve škole nebo rodina náš web? Nebo se jim sám v dobrém slova smyslu chlubíte?
Ano má rodina sleduje web pravidelně od té doby, co jsem se o něm dozvěděl a ukázal jim, jak jsou stránky hezky zpracované a co zajímavého se na nich mohou dočíst. Abych šel pravdu, tak moji přátelé se dozvěděli o webu možná také z toho důvodu, že jsem na své sociální síti sdílel odkaz, kde jsem byl v sestavě kola. Jak vy říkáte, tak jsem se v dobrém slova smyslu chlubil. (úsměv)
Jaký to byl zápas s Borkem z pohledu celého týmu?
Zápas to byl velmi náročný, neboť jsme se museli obejít bez několika členů kádru a na lavičce jsme se museli spokojit jen s brankáři. Už před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého a to se také potvrdilo. Borek přijel výrazně posílen hráči českobudějovické Slavie a ukázal nám svou kvalitu. Utkání bylo z mého pohledu vyrovnané, i když je pravdou, že hráči Borku nás jak přestříleli, tak i více drželi balon na kopačkách. Zápas podle mého vyhrál šťastnější tým.
Měl jste více práce než v utkání s Mladým?
Práce jsem měl určitě více než v zápase s Mladým. Utkání venku bylo z mé strany, jak jsem již zmínil v předešlém rozhovoru, spíše taktické. Mladé mělo poměrně dost střeleckých pokusů, ale mezi tři tyče jich moc nemířilo. Borek byl hodně produktivní ve hře dopředu, podporovaný výbornou, individuálního hrou Kindermanna, který měl většinu střeleckých pokusů hostů. Nejvíce a také největší šance k vstřelení gólu si Borek vytvořil v posledních 5 minutách zápasu, kde si vytvořili dvě stoprocentní brankové příležitosti, ve kterých už viděli prakticky míč v bráně, ale domácí brankář byl proti a šance zlikvidoval. (úsměv)
Zmiňoval jste skvostnou chvilku v závěru utkání, kdy jste vytěsnil střelu Jiříka. Nutno dodat, že akci předcházela špatná komunikace mezi vámi a obráncem Láníkem.
Máte pravdu. Situaci předcházela naše špatná domluva s Honzou Láníkem, se kterým jsme se moc nedohodli. Vyběhl jsem si pro balón, ale věděl jsem, že bych ho asi nestihl a stejného názoru byl i Honza, který na poslední chvíli měl snahu odpálit balón, jenže trefil mně a míč se odrazil na nohu Jiříka, který měl zcela odkrytou bránu. Střelu vzal z první a už se hosté radovali z vyrovnávací branky. Jenže jak říkal kamarád, Dvořka jim tomu „tygřím skokem“ zabránil. (smích)
Neinkasoval jste již více než 180 minut. Prodloužíte sérii v Temelíně? Z pohledu Neplachova půjde o veledůležitý zápas vzhledem k „formě“ soupeře.
Jde mi spíš o to, abychom odvezli z Temelína 3 body, ať už vyhrajeme zase 0:1 nebo třeba 3:4. Samozřejmě jsem rád za každou vychytanou nulu a rád bych svou sérii bez inkasované branky prodloužil. Ano, důležitý zápas to bude. Chtěli bychom získat tři body a přezimovat v klidném středu tabulky, který by nám výhra za 3 body zajistila. Forma soupeře je sice horší, ale nic nemění na tom, že každý zápas začíná 0:0 a šance na zisk bodů budeme mít oba týmy stejné. Fotbalisté Temelína se určitě budou chtít rozloučit s domácími fanoušky výhrou a zápas nám nedají zadarmo.
Bavili jste se o tom s kluky v kabině, že se temelínští na minulý zápas ani nesešli?
Někdo z kluků se o tom v kabině zmínil, ale nějak zvlášť jsme to neřešili a soustředili se na svůj zápas s Borkem. Nevím, co bylo příčinou Temelínštích, že nedali dohromady kádr. Marodka? Opravdu nevím.
Jste v kontaktu s mateřským klubem? Gratulovali vám k vychytaným nulám?
Většina mých kamarádů hraje za Veselí a já s nimi chodím trénovat. V Neplachově nemáme takové možnosti jako ve Veselí, kde trénujeme na osvětlené umělé trávě, tak trénuji tzv. doma. Někteří kluci mi pogratulovali, jiní si ze mě dělali srandu v podobě nějakých žertíků a komentářů.
Jaké máte vlastně plány pro jarní část sezony? Hostování v Neplachově vám po podzimu končí.
Uff…, to je otázka, na kterou ani sám neznám odpověď. Kde strávím jarní část sezóny? Rád bych chytal a měl odehráno co nejvíce minut, ať už ve Veselí nebo v Neplachově. Ještě jsem se o tom nebavil ani s jedním z trenérů. Za prvé, jestli by mě Veselí pustilo na další půlroční hostování nebo naopak, jestli Neplachov bude mít o mé další působení v klubu zájem.
Viděl jste utkání Arsenalu na Bayernu? Na co myslíte, když lovíte ze sítě míč popáté a zápas ne a ne skončit? Máte chuť vystřídat třeba? Ve fotbale brankáři krom zranění během utkání nestřídají.
Utkání jsem sledoval pouze na telefonu jako reportáž. Byl jsem optimista před zápasem a klukům v kabině jsem říkal, že věřím v neprohru Arsenalu, když si kamarádi skládali tiket na večer. Také se mi stalo, že jsem několikrát lovil míč ze sítě za zápas. Například minulý rok v zápase krajského přeboru dorostu, kde jsme zajížděli na hřiště Roudné a prohráli jsme 7:2. Není to jednoduché pro hráče ani pro mě. V tu chvíli si přejete, aby už rozhodčí ukončil zápas, a vy jste mohli odejít do kabin. Pokud vystřídáte je to rozhodnutí trenéra, ale jak říkáte, ve většině případů se brankáři během zápasu netočí, pouze pokud střídání není vyvolané zraněním.
Příjemná otázka na závěr. Máte již naplánovanou dokopnou? Prasátko, pivíčko?
Dokopná ve Veselí je naplánovaná po posledním mistrovském utkání, které Lokomotiva hraje příští týden v Dačicích. Ohledně dokopné v Neplachově ještě přesnější informace zatím neznám. Každopádně se na dokopnou těším. Je to takové odreagování na konci každé sezóny, kde se pije, hoduje, zpívá a baví se s přáteli. Prasátko bych si dal, ale nejsem si zcela jistý, zda bude. Vím, že se peče vždy po jarní části sezóny, ale jak na podzim, to nevím, neboť dokopné na podzim bývají v uzavřených prostorách. Děkuji za rozhovor a přeji všem fotbalistům, ať si užijí dokopné a ať zimní přestávku přežijí ve zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.