"Fotbal mám rád především kvůli emocím, které prožíváme jako kolektiv" prozradil Aleš Pelikán

Aleš Pelikán byl vámi zvolen, jako hráč minulého kola středočeské 1.B třídy. Aleše jsme kontaktovali a zeptali se ho na pár otázek týkajících se jeho, ale také atmosféry v kabině. Aleš byl v rozhovoru velmi vstřícný a nebál se odpovědět na všechny naše otázky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Aleši gratuluji k tomuto ocenění! V kolika letech jsi vůbec začal hrát a kdo tě k fotbalu přivedl?
Ahoj, děkuji moc si toho cením a všem děkuji. Fotbal jsem začal hrát asi v 7 letech, kdy mě na první trénink přivezla máma.
Je ti teprv 20 let, chtěl by ses ve své kariéře někam posunout? Třeba si zahrát vyšší soutěž?
Lákavé to určitě je, ale je otázka, jestli bych na to měl, a jestli by mě to bavilo. Zatím jsem naprosto spokojený tam, kde jsem a spíše se snažím upevnit si místo v základní sestavě.
V letošní sezóně ti to zatím až tolik nestřílí, myslíš, že tvůj poslední gól, který rozhodl o zápase by mohl nastartovat sérii několika dalších?
Mezi chlapama je mnohem těžší se gólově prosazovat, navíc když máš v útoku sobecké spoluhráče (řečeno se smíchem), ale byl bych rád, kdyby mi to tam padalo častěji.
Petrovice de zatím pohybují v horní polovině tabulky, jaké byly předsezónní cíle a jak se vaše ambice změnili skoro po polovině zápasů?
Ambice byly jak si zmínil, udržet se v horní půlce tabulky, a v dalších letech zkusit třeba postup. Cíl se v průběhu sezony nezměnil, i když po prohraných zápasech padaly trochu nižší cíle, třeba nespadnout.
A teď něco o tobě. Kdo je tvůj nejoblíbenější hráč, kterému klubu u nás a v zahraničí fandíš a na který zápas by ses jel rád podívat?
Nejoblíbenější hráč Marek Matějovský, u nás Spartě a v zahraničí mi to je celkem jedno, ale Arsenal i kvůli Petru Čechovi sleduju asi nejvíc. Zápas asi Barcelona - Bayern Mnichov. To by mohl být zajímavý souboj plný hvězd.
Máš nějaký oblíbený tip a značku kopaček nebo ti je jedno, co máš na noze?
Zatím jsem hrál jenom v Adidaskách, některé sedly líp, některé hůř. Ale jaký typ, to mi je celkem jedno. Nemyslím si, že to nějak výrazně ovlivňuje můj výkon.
Prozraď nám něco o vaší kabině. Kdo je největší rychlík, hračička s míčem a kdo je naopak největší dříč?
Hračička s míčem, těžko říct, to asi nikdo, protože když uděláme víc jak 3 doteky s míčem, tak na nás začne trenér řvát, takže to se těžko posuzuje. Dříč jednoznačně Martin Kicl, do všeho dá víc než 100%. To i Ondra Štemberk, ale ten chodí na tréninky jen zřídka a rychlých hráčů je tam taky dost, Honza Mandík, Jarda Paták, Filip Dvořák, troufnu si i sebe zařadit mezi rychlejší hráče. A momentálně bohužel zranění Štěpán Štemberk.
Teď taková otázka trošku na zamyšlení. Co tě na fotbalu baví?
Mě baví sporty obecně, ale konkrétně na fotbalu asi to, že je to kolektivní sport, kde výhry a prohry prožíváte společně jako tým. A zároveň pokud máte dobré individuální schopnosti, tak se to ukáže taky.
Kdo ti nejvíc fandí? Příbuzní, rodiče, přítelkyně nebo kamarádi?
Nejvíce mi fandí asi kamarádi. Aspoň tedy chodí na zápasy, když mají čas. Ostatní mě samozřejmě taky na dálku podporují a jsem za to vděčný. Přeci jen ten fotbal hrajeme pro lidi.
Sleduješ výsledky ostatních týmů na výsledkových portálech? Jaké portály využíváš?
Určitě, naší soutěž a okolní týmy, kde znám hráče osobně. Jako je Kosova Hora, nebo Sedlčany. Výsledky sleduju na fotbal u nás, lidovkách nebo na fotbal.cz a pokud jde o vyšší soutěže tak i livesport.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.