Martin Bednařík: "První inspirací byl můj bratr!"

Vítězem hlasování o hráče kola se stal Martin Bednařík z Cejle. Mladší z bratří Bednaříků v rozhovoru prozradil, kdo jej inspiroval pro fotbalovou kariéru nebo jak tráví svůj volný čas. Celý rozhovor čtěte níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, stal jste se hráčem 13. kola okresního přeboru. Ceníte si tohoto vítězství? A od koho si myslíte, že jste dostal nejvíce hlasů?
Vítězství si samozřejmě cením. Každý hráč musí být rád, když se mu podaří získat nějaké to ocenění. Co se týče hlasování, tak si nejsem zcela jistý, kdo všechno hlasoval, ale první místo je určitě zásluha bráchy Jirky, který uspořádal velkou hlasovací kampaň. Nejvíce mě asi podpořili cejlečtí fanoušci, kamarádi, ale také členové rodiny.
Tak začneme vaší fotbalovou historií, kdo vás přivedl k fotbalu? Měl jste nějaký fotbalový idol?
K fotbalu mě přivedli rodiče. Inspirací byl také brácha, který už tou dobou válel v FC Vysočina. Proto jsem se i já jednoho dne ocitl na tréninku v Jihlavě, kde jsem hrál až do svých sedmnácti let. Musím říct, že žádného idola jsem neměl a nemám, ale už od mala fandím Liverpoolu.
Jaké máte osobní cíle? A co klubové cíle?
Momentálně bych si chtěl zlepšit kondici, protože ta není nic moc. Hlavně ve druhém poločase mi docházejí síly. Proto jsem se rozhodl pravidelně běhat, tak uvidím, jak dlouho mi to vydrží (smích). Klubové cíle jsou jasné, v budoucnu chceme určitě postoupit do B třídy. Je velká škoda, že jsme teď na podzim poztráceli tolik bodů.
Máte nějaký rituál před zápasem? Jaký?
Před zápasem si jdu nejradši zastřílet na Peťu (Petr Lačný, gólman Cejle - pozn. redakce), abych to měl na zápas seřízené.
Jak jste viděl vy sám zápas v Beranově? Jak byste popsal váš gól a jak jste byl spokojen jak svým, tak týmovým výkonem?
Do Beranova jsme jeli pro tři body, ale nezískali žádný, takže jsme byli hodně zklamaní. Hrálo se ve velkém větru a navíc s hrozně přefouklou merunou. Kontrola míče tak byla dost složitá. Snažili jsme se hrát na protiútoky, což se nám v prvním poločase dařilo. Navíc jsme byli velmi efektivní a tak z toho bylo vedení 3:1. Beranovští ale po poločase zabrali a zaslouženě otočili. Kluci na tréninku ví, že zidanovku dost často používám, tak jsem rád, že se mi to povedlo i v zápase. Škoda jen, že jsem při zakončení uklouzl a byla z toho taková šmudla. Mohl jsem teď být v nominaci na FIFA Puskás Award vedle Messiho nebo Tevéze (smích). Klukům bych chtěl za výkon v zápase poděkovat, myslím si, že hlavně obranná hra celého mužstva byla solidní i přes 4 inkasované branky. Také bych chtěl popřát brzké uzdravení Ríšovi Ganzwohlovi, který utrpěl zranění hlavy.
Sledujete reprezentaci? Kdo ze současných reprezentantů je vám fotbalově nejbližší?
Na repre koukám pravidelně. Kvalifikace byla podle mě velmi vydařená, tak snad si udržíme formu i do Francie. Nejvíc se mi líbí hra Tomáše Rosického. Je obrovská škoda, že je neustále zraněný.
Ještě zůstaneme u reprezentace, koho byste si přál po losu do základní skupiny?
Určitě by se mi líbil zápas s domácí Francií. Ve skupině bychom také mohli narazit třeba Rakousko a Albánii, aby byl postup co nejjednodušší.
Jak jinak trávíte volný čas? Máte nějaké koníčky kromě fotbalu?
Momentálně si naplno užívám studentský život v Praze (smích). V Praze hraju Hanspaulku, také chodím často do posilovny. V zimě jsem nejraději někde v Alpách
V neděli vás čeká poslední zápas v podzimní sezoně. S jakým očekáváním do zápasu jdete?
V Puklicích se hraje vždycky těžko, ale pokud podáme dobrý týmový výkon, tak si zcela jistě odvezeme tři body.
Závěrečná otázka. Čtete náš web? Jak se vám líbí? Co by vás ještě zajímalo kromě současných rubrik?
Fotbalunas.cz navštěvuji, jelikož jde o jedinou možnost, jak se dozvědět o ostatních zápasech hraných v okresním přeboru. Nenapadá mě nic, co by se dalo

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.