Tečovický Martin Frkal se stal hráčem 13. kola a říká, že v době krize jeho týmu, jim nejvíce pomohl stmelovací výcvik

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé je to hráč tečovického Bivoje Martin Frkal. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlinsky kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině stát, jsi navíc prvním hráčem Bivoje, který naši anketu vyhrál?
Díky, náš lihový referent bude muset aktualizovat seznam, jelikož takovou položku tam ještě nemá, ale tipnul bych to na 1.0L do kabiny „A“ a 0.5L klukům do béčka. Hovoříme samozřejmě o slivovici ....Nějak podarovat budu muset i přítelkyni Romču, která se velkou měrou podílela na hlasování...
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti Tlumačovu byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
Je pravda, že po několika letech mám teď konečně zase střeleckou formu, ale hlavně jsem rád, že jsme se zvedli jako celek a dokážeme soupeře přehrávat. Tlumačovu evidentně chyběl jejich nejlepší hráč Dan Máčala a na jejich hře to bylo znát. Z Tlumačova ale dorazila spousta fanoušků a vytvořili skvělou atmosféru, takže i my na hřišti jsme si to užili.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra?
Začínal jsem v šesti letech v Malenovicích, odkud jsem v dorosteneckém věku přestoupil do Mysločovic, kde jsem se od šestnácti let postupně zapracovával do mužského fotbalu. Zhruba o čtyři roky později jsem odešel za trenérem Pavlem Horáčkem do Tečovic – to jste měli vidět ty pohledy některých hráčů, když jsem se po těch několika vyhrocených derby ocitnul u nich na tréninku?! Jinak žádné vysoké fotbalové ambice jsem nikdy neměl, takže předpokládám, že zde kariéru i ukončím.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Bivoje? V týmu máte i několik fotbalových pamětníků....
Máme dobře namíchaný tým – zhruba třetina jsou mladí kluci, druhou třetinu tvoříme my - střední generace a ten zbytek, to jsou naši „veteráni“ Ondík, Sedláček a Chudárek. Největší tahoun je jasný, je jím právě patriot Ondík, který jistě není mezi protihráči oblíbencem, ale je to právě z důvodu, že do zápasu dává 100% a většinou i víc.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Mým největším koníčkem je můj labrador, to je takový přímo velký kůň. Z těch sportovních zájmů je to tenis. Možná překvapím, ale fotbal moc nesleduju a nikomu zvlášť nefandím. V mládí jsem měl jeden vzor – byl to Ronaldo (ten brazilský).
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce? Kolikrát to bylo jako na houpačce...
Největším překvapením je pro mě zatím vedoucí postavení Sehradic, když si vybavím jejich zápas u nás. Naše postavení po 7. kole bylo tragické a ne úplně vše klapalo. Proto jsme zorganizovali jednou po tréninku „stmelovačku“ a od té doby se kromě zápasu s Lukovem vezeme na vítězné vlně a dostáváme se v tabulce do míst, kde chceme být, tzn. v její horní polovině.
O víkendu hrajete doma proti Veselé, to bude asi těžký protivník, mají we svém kádru třeba exligového Dujku?
V této soutěži je dobré, že poslední může porazit prvního a proto není žádný soupeř lehký. Téměř každý tým má ve svých řadách někoho, kdo hrával vyšší soutěže. V tomto to pro nás bude soupeř jako každý jiný a my budeme chtít vyhrát. Ale samozřejmě to bude těžký boj.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Je fajn, že existuje něco i pro naše amatérské soutěže a člověk si může přečíst pár článků a probrat se statistikami. V tomto vám fandím a držím pěsti, ať se dále rozvíjíte.
Díky za rozhovor a ať se Ti daří, jak v osobním, tak ve fotbalovém životě...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku