ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA OP Prachatice - Václav Pilát ze Lhenic si užil víkend plný fotbalu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče, kdo si myslíte, že se nejvíce zasloužil o Vaší výhru?
Děkuji za ocenění. Určitě nebudu konkrétně nikoho jmenovat. Letos jsem si šel s klukama z našeho "béčka" kopnout poprvé a myslím, že se nám zápas proti Záblatí povedl na výbornou a že jsme soupeře zaskočili. Podali jsme parádní týmový výkon, kdy jsme ke konci zápasu sahali dokonce po vítězství. Domácím se podařilo v závěru vyrovnat a myslím, že remíza je nakonec spravedlivá.
Jste stabilní hráč za A tým. Proč jste zaskočil i do rezervního týmu ?
S Didim (David Lachkovič) jsme se v týdnu trochu špičkovali. Nakonec po našem sobotním zápase A- týmu jsem dostal laso i od trenéra B-týmu a tak jsem si dal ještě jeden zápas v neděli. Samozřejmě jsem rád, že jsem klukům mohl pomoci uloupit bod vedoucímu týmu ze Záblatí.
Lhenice A se přetahují se Dřítní o 3. místo. V sobotu právě zmíněný tým přijede hrát na vaše domácí prostředí. Jak vidíte vy tento zápas?
Budeme chtít potvrdit body zvenku, takže si samozřejmě přejeme jedině výhru. Věřím, že to bude pěkný zápas a my budeme na konci šťastnějším týmem.
Jak dlouho hrajete fotbal a jakými kluby jste prošel? A kdo je Váš vzor?
Matně si vybavuji, že bych nějáký fotbalový vzor měl. Ale kdo mě zná, tak ví, že fandím SK Slavia Praha (smích). S fotbalem jsem začal poměrně pozdě, v nějakých čtrnácti letech v Sokole Chvalšiny, protože v té době ještě nebyl fotbalový klub SK Ktiš založený. Po pár letech jsem šel na hostování do právě do Ktiše a když se Ktiš spojila se Lhenicemi, tak jsem přestoupil na trvalo a začal hrát ve Lhenicích, kde jsem doposud.
V sobotu jste s áčkem hráli v Sedleci a vybojovali jste cennou výhru. Do zápasu jste vedl Váš tým jako kapitán, jak vypadal Váš výkon z vašeho pohledu?
Do zápasu jsem šel jako kapitán zřejmě proto, aby bylo něco do kasy (smích), přece jen se blíží dokopná. Soupeř šel rychle do vedení, ale nám se naštěstí podařilo rychle vyrovnat z penalty a navíc přidat ještě jeden gól. Do poločasu byla hra vyrovná. Druhý poločas jsme se prakticky jen bránili. Soupeř vyrovnal z penalty. Deset minut před koncem jsme z ojedinělého protiútoku dali vedoucí gól a vedení už jsme si pohlídali.
Hrál jste první zápas za vaši rezervu a hned jste hráč kola. Bude Váš vaše výhra něco stát do klubové kasy?
Dobrá otázka, musím se zeptat pokladníka ( smích ) , ale tohle si pokladník asi nenechá ujít.
Kde vidíte lhenické týmy na konci sezóny ?
Věřím, že se oba týmy umístí mezi prvními pěti ve svých soutěžích.
Kdo je podle Vás favorit na postup, jak v 1.B třídě, tak v Okresním přeboru?
V 1.B třídě věřím týmu z Nemanic. Mají to dobře rozehrané a velice zkušený tým. Navíc předvádí kvalitní fotbal. V okresním přeboru přeji postup klukům ze Záblatí. Věřím, že je první ztráta nerozhodí a navážou na vítěznou vlnu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.