ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 11.kolo, 1.B třída sk. D: „Nic jiného, než postup, nepřipadá v úvahu,“ říká Jan Sus

Jan Sus o víkendu pomohl Říčanům důležitým gólem k posunu na první příčku tabulky Fair Credit 1.B třídy skupiny D a uprostřed týdne byl vyhlášen Hráčem kola. Vítěz naší tradiční ankety nám poskytl rozhovor, ve kterém prozradil, kde s fotbalem začínal, a zhodnotil na osobní i týmovou formu. Více už rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, uprostřed toho týdne jste byl vyhlášen Hráčem kola. Co to pro Vás znamená a jaké jsou Vaše bezprostřední dojmy?
„Dobrý den, abych řekl pravdu o vašich stránkách toho moc nevím, a o to více mě překvapila zpráva , že jsem vyhrál hráče kola. Samozřejmě to docela potěšilo a jsem rád, že lidé pro mě hlasovali. Děkuju.“
Hráčem kola jste se stal zásluhou gólu proti Struhařovu, který znamenal vedení Vašeho týmu 2:0 a nakonec se ukázal jako vítězný. Mohl byste gólový okamžik popsat z Vašeho pohledu?
„Tento gól považuji za snadný, ale dost důležitý, protože nás všechny uklidnil. Akce se odehrála na pravé straně a po následném centru a střele z vápna jsem se dostal k odraženému míči, který gólman hostí neudržel, a já ho už bez problému uklidil do branky. Po tomto gólu jsem si oddychl i já, protože to byl můj první gól po čtyřech zápasech, tak snad se to vše už zlomilo.“
Jaké byly Vaše fotbalové začátky, a který moment během Vaší dosavadní kariéry považujete za nejdůležitější?
„Na fotbal mě přivedli rodiče asi v 5 letech společně s bratrem. Začínal jsem tedy v Říčanech a poté následoval přesun do Slavie Praha a poté do Bohemians Praha. V mladším dorostu jsem hrál v Benešově a poté ještě v Říčanech, kde jsem po dorosteneckém věku už hrál i za chlapy. Následoval přesun do Louňovic a do Českého Brodu. S Louňovicemi se nám povedlo postoupit z krajského přeboru, což je moment, který mi uvízl v paměti a docela si ho vážím.“
Během letošní sezóny se Vám nevídaně střelecky daří, stejně jako Vašemu spoluhráči a jmenovci Janu Olahovi, který vstřelil o jeden gól více a vede tabulku střelců. Vnímáte tento fakt a probíhá v kabině nějaké vzájemné hecování?
„My s Honzou už slízáváme pouze smetanu, naše branky jsou obrazem hry celého týmu. Je pravda, že oba víme, jak jsme na tom a samozřejmě občas nějaké hecování proběhne, ale naše statistiky neřadíme na první místo, nejvýše řadíme, aby Říčany vyhrávaly, a když tomu my dva pomůžeme, tak už je to pouze něco navíc.“
Po vítězství nad Struhařovem jste se zásluhou zaváhání Divišova dostali do čela tabulky Fair Credit 1.B třídy skupiny D. Co na to říkáte a jaké byly Vaše cíle před začátkem letošního ročníku?
„Zvole nám dala hezký dáreček v podobě výhry nad Divišovem, ale my to musíme potvrdit v těžkém zápase proti nováčkovi ze Zruče, který si zatím stojí nad očekávání velmi dobře a čeká nás hodně důležitý boj o další tři body. Cíle pro letošní rok byly naprosto jednoduché, a to postup! Nic jiného pro nás nepřipadá v úvahu.“
Blíží se závěr podzimní části a jistě také dokopná. Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny a máte už stanovené termín dokopné?
„Jo, jo. Taky už se všichni těšíme. (úsměv) Sezónu musím až na pár výjimek hodnotit kladně, škoda na pár ztrát, které nám trošku zkomplikovaly život, ale zatím jde vše podle plánu. Teď je cílem vyhrát dva poslední zápasy, abychom do jara šli s klidnou hlavou a urvali už konečně postup.“
Během letošní sezóny jste tahounem týmu. V čem tkví tajemství Vaší skvělé formy? (řečeno s úsměvem)
„No, nevím, jestli skvělé, ale prostě to tam padá. Určitě přijde období, kdy netrefím ani vrata od stodoly. (řečeno s velkým úsměvem) Myslím si, že formu si mužem regulovat sami pouze tréninkem, kde získáváme jistotu. Takže vše je pouze o tréninku.“
Jelikož jste už vstřelil dvanáct gólů, mohl byste nám prozradit, jak jednotlivé branky oslavujete? Máte nějakou univerzální oslavu nebo se fanoušci vždy dočkají něčeho jiného?
„Nejsem zastáncem slavit góly jako blázen a lítat po hřišti jak smyslu zbavený, musí být i nějaká úcta a respekt k soupeři. Abych řekl pravdu, ani de facto nevím, jak slavím góly. Většinou se pouze otočím a jdu na půlku.“ (obrovský úsměv)
Po skončení podzimní části přijde na řadu zimní přestávka a také vánoční svátky, máte už nějaké plány? A jak pauzu před začátkem jarní části budete trávit?
„No, jak jinak, než na fotbale. Jelikož v Říčanech trénuji mladší žáky a tréninky máme i přes zimu, takže můj program je víceméně jasnej.“
Na závěr otázka, které neunikne žádný fotbalista. Fotbalunas.cz charakterizuje to, že se snaží měnit tvář českého fotbalu. Jak se mu to podle Vás daří a navštěvujete naše stránky? Poté co jste byl vyhlášen Hráčem kola je to již povinnost. (řečeno s úsměvem)
„Samozřejmě je to něco nového pro hráče i pro fanoušky. Jsem rád, že jste něco takového vymysleli a zrealizovali. Abych řekl pravdu o stránkách jsem moc nevěděl a tedy je moc nenavštěvoval, ale teď už mi neunikne vůbec nic.“ (úsměv)
Mnohokrát Vám děkuji za rozhovor a přeji Vám, abyste zbytek sezóny v klidu a ve zdraví dohrál a dařilo se Vám jak v jarní části, tak v osobním životě. Na shledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.