Dofíňo těží ze spolupráce s Lukinem Trávníčkem!

Martin Dofek z Modřic se stal vítězem hlasování o nejlepším hráče 13.kola III. třídy skupiny A Brno – venkov. Tohoto hráče jsme vyzpovídali, a co nám Dofíňo na sebe prozradil, najdete právě zde.

 

Facebook - fotbalunas.cz Jihomoravský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k získání ocenění hráče kola. Mohl byste se čtenářům nejdříve trochu představit a popsat svoji fotbalovou kariéru? Jak dlouho již hrajete v Modřicích?
Děkuji. S fotbalem jsem začínal přibližně v 5-ti letech v Modřicích, kde jsem hrál dva roky, potom jsem přestoupil do Bohunic a po třech letech šel do Sparty Brno odkud jsem se v 16-ti letech vrátil zpět do Modřic, kde hraji už 11 sezonu stabilně za A tým.
Vy jste byl dokonce nominován do dvou sestav, když jste se blýsknul svým výkonem za A i za B mužstvo. Věděl jste o tom, že jste do sestav kol nominován? Potěšilo Vás, že jste anketu ve III. třídě s velkým náskokem vyhrál?
Ano ano věděl, je to u náš teď hodně sledované. Moc mě to potěšilo a to dvojnásob, když jsem se objevil v sestavě okresu a v sestavě třetí třídy. Tímto chci poděkovat spoluhráčům a všem fanouškům, kteří mě poslali hlas, jsem asi u nás velice oblíbený (smích).
Za A mužstvo jste se 2x prosadil a Váš tým doslova zničil soupeře ze Zbýšova 7:1. Můžete nám popsat Vaše branky?
Musím především vyzdvihnout spoluhráče Lukáše Trávníčka, který mně na oba góly přihrál, odvedl fantastickou práci. Oba góly byly vlastně úplně stejně, při prvním Lukáš obešel hráče dostal se do vápna a po zemi nahrál před bránu, kde jsem si velice zkušeně naběhl a s ledovým klidem umístil míč k tyči. Druhý gól byl totožný, akorát s tím rozdílem, že jsem to dával patičkou do brány, ani nevím jak se mně to povedlo moc na patičky nejsem (smích).
Za B mužstvo jste dal jednu branku, která ale rozhodla v 86. minutě o tom, že jste si ze Žabčic odvezli 3 body. Můžete nám říci, co se od 75. minuty stalo, když se Váš tým 3x trefil a fantastickým finišem jste otočili z 3:1 na 3:4?
V zápase po celých 90 minut foukal silný vítr a to se taky odvíjelo na zápase, v první půli měli nahoru Žabčice, stěží jsme se dostávali na jejich polovinu,ale i tak se nám podařilo vstřelit branku, potom jsme zbytečně inkasovali. V druhé půli se to otočilo začali jsme mít navrch my a bylo to znát. Měli jsme pár šancí gólových, ale potom jsme dostali po chybě rozhodčího, kdy měl pískat faul na našeho gólmana gól a po pár minutách po naši zbytečné ztrátě další na 3:1 (75. min). Naději jsme neztráceli, brzo se nám podařilo snížit na 3:2, kdy jsem nahrával Lukáši Trávníčkovi před velké vápno a ten se nemýlil a ranou proměnil (76. min), asi o 5 minut později jsem dostal přihrávku po lajně, umyl jsem obránca a dával přihrávku na penaltu, kde si naběhl a proměnil Jiří Šula 3:3 (80. min). V tuhle chvíli jsme už chtěli dohrát zápas pač síly nám ubývaly, jenže v 86. minutě náš gólman vykopl balon na našeho útočníka Jirky Šule ten náhrál Lukinovi Trávníčkovi a ten mě našel krásným centrem a já nekompromisně a v klidu zavěsil hlavou na vzdálenější tyč. Tím byl obrat dokonán.
A tým se zatím nachází na 5. místě tabulky a B tým na 9. Jaké máte ambice ve zbytku sezony?
U A tymu byly ambice před začátkem sezony, že se zkusíme porvat a první dvě příčky, ale po začátku sezony začaly přibývat zranění a tohle jsem ještě nezažil, aby v půlce podzimu nám chybělo 9 hráčů, to bylo neuvěřitelné a taky se to projevilo na naší hře, trenér musel neustálé měnit sestavu a moc se nedařilo, ale my jsme to ustály semkly se a v ten nejdůležitější moment zabraly, teď máme ambice skončit nejhůře čtvrtí. U B týmu je pro tuto první sezonu v třetí třídě určitě záchrana a myslím, že ji v klidu uhrají, a já jsem rád, že můžu, když je to možné klukům pomoci.
Jaké jsou Vaše nejčastější úkoly na hřišti? Jste tvořivým špílmachrem, nebo máte na za úkol střílet branky?
Snažím se dělat vše co je potřebné na hřišti bránit, útočit, tvořit, nahrávat na góly, povzbuzovat kluky a uklidňovat je, prostě snažím se být týmu co nejvíce prospěšný. Taky trenér mě často říká ,,Marťas vem to sám na sebe a dej góla, víš že to v sobě máš“ a já se snažím to tak dělat, akorát pak nahraji na gól, nechci být sobec (smích).
Jaký je Váš vzor a jakému týmu fandíte?
Můj vzor je Frank Lampard, vynikající fotbalista, nikdy nic nevypouští a hraje do poslední minuty a oblíbený tým mám Arsenal.
Bude Vás výhra v anketě něco stát do klubové kasy?
Tak určitěěěě, s klukama jsme zavedli takové pokutky menší, i když v konečné fázi to moc menší pokutka není, a pokud bych vyhrál i v okrese, tak bych se asi nedoplatil (smích).
Poslední otázka již tradičně směřuje na náš portál. Jak často ho sledujete a co říkáte na snahu zmedializovat nižší soutěže?
Určitě můžu říct, že za mě a za kluky je to velice parádní nápad, a jak sem říkal na začátku hodně teď sledujeme Vaše stránky. Máte můj velký obdiv a přeji ať to dlouho vydrží.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.