Mám to za basičku, říká o svém vítězství v anketě o Hráče kola David Slabý z Kamenice nad Lipou

Ve 13. kole Poutník ligy nejvíce oslovil fanoušky David Slabý (28), hrající za rezervní tým Kamenice nad Lipou. Zkušený hráč, který svou fotbalovou kariéru spojil hlavně s Lukavcem, se v novém působišti cítí dobře. S rezervou Slovanu sice nezažívá nejpovedenější sezónu, vítězství v posledním kole nad pelhřimovským Maratonem však má svou váhu. David Slabý dostal od fanoušků 44% všech hlasů, což mu vyneslo první místo v prestižní anketě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, vyhrál jsi anketu o Hráče kola. Překvapilo tě vítězství v anketě a bude tě tento primát něco stát?
Ve vítězství v anketě o Hráče kole jsem tak trochu doufal, protože proběhla menší sázka a já jsem zaúkoloval manželku a především kolegy z práce, aby hlasovali. Jak je vidět, tak kolegové hlasovali zodpovědně, zato manželka asi špatně pochopila nebo jsem jí špatně vysvětlil způsob hlasování a poslala mi celý jeden hlas. Ale i za něj jí moc děkuji Asi po pěti minutách od vyhlášení výsledků mi přišla první zpráva ve znění: „tak to je za basičku“. Takže v pátek po tréninku bude basička a pokladník „béčka“ Patrik Macháček ještě něco určitě vymyslí.
Mohl by jsi na úvod o sobě říct pár vět? Co rád děláš ve volném čase?
Pocházím z Pelhřimova, ale před čtyřmi lety jsem se přestěhoval do Kamenice nad Lipou. Jsem ženatý, mám čtyřletého syna a roční dceru. Devátým rokem sloužím u policie právě v Kamenici nad Lipou. V současné době stavím v Kamenici dům, takže veškerý volný čas trávím na stavbě.
Jaké byly tvé fotbalové začátky, vzpomeneš si na ně?
S fotbalem jsem začínal v přípravce v Pelhřimově, ale asi mi to moc nešlo, protože jsem asi po dvou letech skončil. K fotbalu jsem se vrátil do dorostu v Lukavci, kde jsem vydržel do minulé sezony. Nyní jsem na hostování v Kamenici nad Lipou.
Pamatuju si tě coby hráče Lukavce. Jak vzniklo tvé angažmá ve Slovanu Kamenice nad Lipou?
V Lukavci jsem byl skoro celou svojí dosavadní fotbalovou kariéru, o hostování v Kamenici nad Lipou jsem požádal sám, a to z důvodu mého pracovního vytížení. Přece jenom do Lukavce to mám 50 km a hřiště v Kamenici mám pár kroků od baráku.
V Lukavci jsi hrál povětšinou III. třídu, teď hraješ OP za rezervu Slovanu, ale občas nakoukneš i do A týmu. Čím to, že jsi šel tak výkonnostně nahoru? Začal jsi třeba na sobě více pracovat?
Nemyslím si, že bych šel výkonnostně nahoru, to už snad ani v mém věku nejde. Pár zápasů jsem nastoupil i za kamenické „áčko“, ale záhy jsem zjistil, že moje místo je v „béčku“ a že Okresní přebor je ta správná soutěž pro mě. Na druhou stranu musím říct, že do Lukavce jsem několik let jezdil pouze na zápasy a v Kamenici jsou tréninky, na které se snažím chodit co nejvíce, 2x týdně.
Jaké jsou tvé fotbalové přednosti a na čem by se dalo ještě zapracovat?
Dokážu jakž takž kopnout do míče a nedostatky mám nejvíce v rychlosti a ve fyzičce. S tím už ale asi nic udělat nepůjde.
Jak se v Kamenici cítíš a jak vzpomínáš na fotbalové roky strávené v Lukavci?
V Kamenici mě přijali dobře. Pracovně tady působím 9 let a bydlím 4 roky, takže spoustu hráčů i trenéry znám ještě z doby, kdy jsem v Kamenici nehrál. Na Lukavec vzpomínám jenom v dobrém. Pochází odtud moje mamka, takže jsem tam strávil celé dětství a vlastně všechny víkendy a volné chvíle do doby, než jsem se oženil. Mám tam spoustu kamarádů i mimo fotbal. Jen je škoda, že fotbal v Lukavci již nemá takovou úroveň jako před lety. Vzpomínám si, že když jsem byl v dorostu, tak se tam hrála 1.A třída. Zrovna před pár dny mi volal spoluhráč z Lukavce Standa Prokop, že mají v sobotu dokopnou a že jsem zván. Tuhle pozvánku rozhodně nemohu odmítnout, takže po zápase v Hořepníku sedám do auta a jedu směr Lukavec. Rok jsem nikoho z nich neviděl, tak určitě řádně popijeme.
Béčko Kamenice nad Lipou mělo v minulé sezóně jedinečnou možnost dostat se do B třídy, nakonec chybělo k postupu pár minut. Mrzelo to tehdá hodně a myslíš si s odstupem času, vzhledem k výsledkům v tomto ročníku, že je dobře, že jste zůstali v Poutník lize?
O postupu do B. třídy rozhodoval poslední zápas s pacovským béčkem. My jsme museli vyhrát, Pacovu stačila remíza. Zápas nakonec skončil 2:2, kdy Pacov vyrovnával snad 5 minut před koncem. Já jsem byl tehdy v Kamenici teprve půl roku, ale věděl jsem, o co se hraje, tak to samozřejmě mrzelo. Více to ale asi mrzelo kluky, kteří tady hrají a o postup se snaží spoustu let.
V této sezóně Kamenice ustoupila z vydobytých pozic. Zarážející jsou hlavně výsledky venku, kde jste ještě neuhráli ani bod a skóre máte 2:17, což je velká bída. V čem je problém, proč to venku nejde?
Tuto otázku si kladu pořád, ale stále na ní neznám odpověď. Na domácí i venkovní zápasy se scházíme ve stejné sestavě…nedokážu odpovědět, proč to venku nejde.
V minulém kole jste však sobě i kamenickým fanouškům udělali radost, když jste zdolali silný Maraton. Jak bys zhodnotil tento duel?
Maraton znám dobře ještě z doby, když jsem proti nim hrál ve III. třídě za Lukavec. Nějakou dobu už ale hrají OP, takže jsme všichni věděli, jaký budou hrát fotbal. Toto se potvrdilo a Maraton nás v 1. poločase fotbalově přehrával. Oni drželi míč, my jsme se pokoušeli o brejky. Asi ve 30. minutě jsme prohrávali už 0:2, ale do poločasu se nám podařilo vyrovnat, kdy se nám nejprve podařilo zužitkovat jeden z našich brejků a Ondra Joza snížil na 1:2. Chvíli před poločasem dostal z levé strany na velké vápno přihrávku Honza Růžička a umístěnou střelou vyrovnal. Ve druhém poločase jsme dle mého názoru byli lepším týmem my, měli jsme několik šancí a 10 minut před koncem dorazil Kašpi odražený míč do brány a my jsme již do konce zápasu výsledek udrželi. Nesmím zapomenout, že několika důležitými zákroky nás v bráně podržel Mífa.
V posledním podzimním kole zajíždíte do Hořepníka. Tam jste přesně před rokem prohráli 1:7. Tentokrát jste však mírným favoritem duelu. Jak tipuješ, že tento zápas dopadne?
Hořepník v této sezóně nemá dobré výsledky, ale minulé kolo vyhrál nad Žirovnickým béčkem, se kterým my jsme v předchozím kole vysoko prohráli. Vypadá to, že se Hořepník chytil pro nás v nejhorší chvíli. Ale i přesto, se vší úctou k soupeři, věřím, že v sobotu vyhrajeme.
Na portálu fotbalunas.cz se teď chystá několik novinek. Má v Kamenici nad Lipou tento web své příznivce? A je něco, co ti třeba na webu chybí?
Váš portál znají určitě moji spoluhráči a teď už i manželka a kolegové v práci. Nenapadá mě nic, co by mi na něm chybělo.
V následujících dnech se bude vyhlašovat sestava podzimu OP. Kdyby jsi měl vybrat jednoho hráče Kamenice B, který by v sestavě podzimu měl podle tebe figurovat, kdo by to byl a proč?
Podle mě by to měl být Luboš Novák, spolehlivý a zodpovědný stoper, kterého jsem rok neviděl prohrát hlavičkový souboj.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.