Hvězda týdne Wolfgang Lorenz: Šereda na všechno sám nestačí, snažit se musíme i my, obyčejní smrtelníci

Opět jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v patnáctém kole a z vašeho hlasování pochopitelně vzešel další vítěz! Kdo je tím vítězem? Tak to už asi všichni víme, vůbec poprvé totiž na tento titul dosáhla jedna z největších hvězd Krásna, Wolfgang Lorenz (Baník Krásno). A naše redakce fotbalunas.cz ho samozřejmě velmi ráda vyzpovídala a na výsledný rozhovor právě koukát. Wolfgangu se velmi podařilo víkednové utkání svého týmu, ve kterém ani za stavu 4:1 Wolfgang nic nevzdal a dokonal svůj hattrick, ale pravdou je, že ani to nakonec Krásnu nestačilo. Přesto byla naše hvězda o dvé výhře ale jasně přesvědčena. "Vůbec jsem nečekal, že bych mohl v anketě nevyhrát.", směje se Wolfgang.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Wolfgangu, zastavme se rovnou u nepříliš vydařeného konce podzimní části v podání Krásna. Nejprve výpadek se Starým Sedlem, namále jste měli také s Jindřichovicemi a teď ještě ztráta bodů s Poříčím. V čem to je, máte nějaké konkrétní problémy?
Žádné zásadní problémy bych v tom nehledal. Jak Staré Sedlo, tak Královské Poříčí, patří do top 5 této soutěže a zápasy s nimi jsou vždy velice vyrovnané a obtížné. Oba týmy hrají podobným stylem, tedy dlouhé nakopávané míče za obranu, čehož umí dobře využít. V prvních zápasech se nám podařilo jejich hru eliminovat a vyhrát, teď to bohužel nevyšlo. Oba zápasy byly hodně podobné a nás srazilo spíš neproměňování šancí, holt Šery (pozn. red.: Lukáš Šereda) na všechno sám nestačí a budeme se muset začít zapojovat i my obyčejní smrtelníci (smích). Abych se vrátil k zápasu s Jindřichovicemi, nevím čím to je, ale oni na nás prostě umí, a proto jsem rád, že se nám vložený zápas na těžkém terénu podařilo vyhrát.
Kde byl problém konkrétně u posledního utkání s Královským Poříčím?
Klíčové bylo to, že i přesto, že jsme rychle vedli, nedokázali jsme si vedení v prvním poločase pohlídat, a po našich chybách a nedůslednosti, jsme zbytečně čtyřikrát inkasovali a nechali si soupeře zbytečně odskočit na rozdíl tří branek. Po přestávce jsme měli pár dobrých příležitostí na to, zápas otočit, nepovedlo se, a tak zkušený tým jakým Královské Poříčí je, si pak náskok pohlídal.
Vítězná euforie, která Vás překvapivě zpočátku sezóny hnala je pryč, a Vy jste se letos asi poprvé střetli s realitou, půjde to ale i bez ní?
My jsme pořád v euforii (smích). Co na to říct, jsme první, vedeme soutěž před posledním zápasem podzimu o tři body, nic tak hrozného se vlastně nestalo. Dalo se čekat, že neproplujeme celou sezónou bez prohry, jak se říká, nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali (smích). Důležité je, že z každého zápasu odcházíme se vztyčenou hlavou. Fotbal si užíváme, máme skvělou partu a výborné fanoušky, což nás udržuje stále v tom nejvyšším v tempu.
Už jste někdy něco takového zažil, víte osobně, jak se z toho oklepat
S Baníkem jsme se v minulých sezónách spíše oklepávali z jedné prohry za druhou a byli rádi, že neexistuje ještě nižší soutěž (smích), takže tři prohry ze třinácti zápasů jsou pro nás vítanou změnou, kterou si vychutnáváme plnými doušky. Cesta je stále stejná, bojovat až do konce a příští sezónu si zahrát B. třídu.
Dá se z takovéhoto výpadku ale také něco vytěžit a trochu ho tak využít?
Tak určitě. I když bych tedy nerad mluvil o výpadku, ale z této situace se určitě poučíme, je dobré názorně vidět, že zápasy se nevyhrají samy, soupeři jsou kvalitní a nic nám nedají zadarmo. Každý zápas je jiný, ať se prohraje, nebo vyhraje, vždy si ze zápasu odneseme spoustu zkušeností, které musíme zužitkovat v jarních bojích.
Teď Vás čeká ale Rychnov, což je poněkud slabší soupeř a to může být důležité, myslíte, že Vás to může nějak více nabudit?
Hrajeme doma, je to poslední zápas podzimu, určitě přijde spousta fanoušků, navíc po zápase máme sportovní zábavu spojenou se zakončením sezony. Určitě budeme chtít vyhrát také pro “tréňu“, který slaví narozeniny, takže já jsem už teď nabuzený až dost, a myslím, že kluci to nemají jinak.
Co musíte tedy pro jarní část sezóny zlepšit?
Musíme přes zimu zapracovat na kondičce a proměňování šancí. Když mluvím o kondičce, nemám tím na mysli zvedání půllitrů v Sauně (pozn. red.: restaurační zařízení v Horním Slavkově, které krásenští hráči pravidelně navštěvují) (smích). Fotbalově se nám daří předvádět to, co jsme chtěli, a myslím si, že naše fanoušky bavíme kombinačním fotbalem a spoustou gólů. Takže budu spokojený, když v jarních zápasech navážeme na náš výkon ze zimní části.
Chystáte také nějaké změny?
Změny žádné nechystáme, máme skvělou partu a na zápasy se scházíme tak, že bychom občas poskládali dva týmy.
Přes to všechno se mi zdá poměrně na místě se zeptat, zda už nějak přemýšlíte o titulu a případném postupu?
O titulu se bavíme, ale všichni víme, že je to předčasné a ještě nás čeká spousta zápasů. Navíc model soutěže, kdy se po posledním kole tabulka rozdělí na dvě poloviny a prvních pět týmů bude hrát prakticky od nuly o postup, se mi zdá dost nešťastný. Takže cesta bude ještě trnitá, ale kdyby byla z našeho pohledu zakončená postupem, nikdo by se určitě nezlobil.
Ještě k tomu postupu, chtěl byste si Vy osobně zahrát vyšší soutěž?
Ano, chtěl. Bylo by fajn, kdyby po těch letech byla v Krásně opět B. třída. Navíc nás žene dopředu myšlenka, že ve vyšší soutěži bychom se opět dočkali derby proti Hornímu Slavkovu a jak to tak vypadá, možná i proti Lokti.
Nemůžu se nezeptat na Lukáše Šeredu, asi nejsledovanějšího hráče soutěže. Mohl byste nám na jeho adresu něco zajímavého říci?
Šery je týmový hráč, který k nám do kabiny skvěle zapadl, a když v průběhu minulé sezóny projevil zájem hrát za nás, byli jsme všichni nadšení. Známe se spoustu let, jsme kamarádi i mimo hřiště, nezkazí žádnou srandu, je spolehlivý, férový, není sobecký a svými zkušenostmi nás dokáže posunout o velký krok dopředu. Je to typ hráče, kterého by chtěl mít v týmu asi každý trenér, jelikož dokáže takřka sám rozhodovat zápasy. Ovšem musí cítit, že hrajeme týmově, a že je potřebný, jinak si na hřišti začne vést svou osobní válku, která často končí předčasným odchodem do kabin. (smích)
Hraje se s ním dobře i Vám osobně?
Mě se s ním hraje výborně, dokáže obejít dva, tři hráče a přihrát Vám přesně do jasné gólovky. Na hřišti má obrovský přehled, ze kterého těží celý tým.
Změnila se s jeho příchodem i nějak Vaše týmová role?
Moje role v týmu se prakticky nezměnila, Šery se zařadil na střed zálohy a já hraji stále buď na pravé záloze, nebo vepředu, jelikož jsme zjistili, že obrana mi tak nějak úplně nevyhovuje. (smích)
A v kabině? Jste ten, který má v kabině slovo, nebo spíše nasloucháte?
V kabině mluví většinou trenér a do jeho rozhodnutí nemluvíme. Když je potřeba kluky povzbudit nebo uklidnit, snažím se vzhledem ke svému věku (smích), taky prohodit pár slov a atmosféru odlehčit.
A jak se cítíte na letošní sezónu připraven, myslíte, že jste v dobré formě?
Myslím, že je stále co zlepšovat. Mám radost, že se mi začalo v posledních zápasech zase střelecky dařit, i když tedy trošku pozdě, když nás čeká poslední zápas před pauzou (smích). Nebavilo mě už poslouchat kluky, kdy se jako hodlám zase trefit, že už jsem asi fakt starý (smích). Jak říkám, je jedno, kdo dává góly, když se bude vyhrávat.
Teď trochu ještě odbočme. Proč vlastně hrajete fotbal, jak jste se k němu dostal a co Vás u něj drží?
Hraní fotbalu je pro mě určitý druh odpočinku. Těším se na to, jak se s kluky sejdeme, pokecáme, zahrajeme si, dáme si po zápase pivko. Já jsem se do Krásna dostal vlastně až po vysoké škole, někdy v roce 2009, do té doby jsem hrál spíše malou kopanou nebo různé “srandamače“ (smích). Fotbal hraji takřka od mala, jen mě nikdy velký fotbal nelákal anebo na něj nebyl čas. Pak jsem se začal chodit dívat na zápasy Krásna, dohodl se s “tréňou“, že přijdu na trénink a nějak se to ve mě zlomilo.
Wolfgangu, sledujete náš fotbalový portál “www.fotbalunas.cz“?
Ano, Váš portál sleduji pravidelně, už od začátku. Myslím si, že to je přesně to, co tady dlouhé roky chybělo. Pro každého hráče je určitě motivace, dostat se do sestavy kola a poměřit přízeň svých fanoušků s ostatními. Je to příjemné zpestření takovýchto nižších souží a já Vám určitě držím palce do dalších let.
Věděl jste, že jste se dostal do sestavy kola? Věřil jste, že zvítězíte?
Lhal bych, kdybych řekl, že jsem to nesledoval, ale o tom, že jsem v sestavě kola a vlastně i o tom, jak celé hlasování dopadlo, jsem se prvotně dozvěděl od Šeryho, který nejspíš na Vašich stránkách i spí (smích). A pak následovaly telefonáty od kamarádů a rodiny, myslel jsem, že se něco stalo (smích). Musím tedy říct, že jsem vůbec nečekal, že by to mohlo dopadnout jinak (smích). Jak již avizoval Roman Schlossbauer, je těžké v této soutěži porazit “Kráseňáka“, čímž to myslím dokonale vystihl.
Wolfgangu, děkuji Vám za rozhovor a na závěr Vám chci jen nabídnout trochu prostoru, ve kterém můžete komukoli cokoli vzkázat, nebo například prezentovat jakýkoli svůj názor a podobně.
Chtěl bych na závěr poděkovat všem fanouškům fotbalu, kteří poslali hlas, a to nejen mě, ale také ostatním hráčům. Dále bych poděkoval rodině, kolegům a přítelkyni, kteří hlasování, jak jde vidět, vzali velice zodpovědně (smích). Moc si vítězství v této soutěži vážím. Vašemu portálu bych rád popřál mnoho úspěchů s tímto projektem do dalších let.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.