Rotava vstřelila třináct branek, hráč kola Roman Prokop čtyři z nich. Není důležité o kolik, ale to, že vyhrajete, říká skromně

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Roman Prokop, hráč Rotasu Rotava. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
S fotbalem jsem začínal v Rotavě v šesti letech.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra?
Do svých 15 let jsem hrál v Rotavě za žáky. Mladší dorost jsem odehrál ve Viktorce Žižkov. Pak jsem se vrátil zpět do Rotavy a postupně jsem byl na hostování v Kraslicích, ve Vintířově, hrál jsem v Německu a naposled na hostování na Březové.
Momentálně jste osobně v Rotavě spokojený?
Jsem naprosto spokojen. Troufám si říct, že takový kolektiv nikde jinde není! Všichni do jednoho jsme kamarádi a dohromady je to neskutečná parta.
Rotava je zatím první, má už šestibodový náskok. Co vidíte za tím, že se Rotasu tolik daří?
Co si pamatuji, tak jsme vždycky měli problém vyhrát na hřišti soupeře. Doma jsme většinu zápasů vyhrávali. Jenže teď se nám daří i venku. Takže to je pro mě ten hlavní důvod, proč jsme na prvním místě. A navíc si myslím, že máme dobře poskládaný tým, ze kterého bych chtěl vyzdvihnout Martina Vázlera, který hrál dřív útočníka a teď patří k nejlepším stoperům v kraji a našeho kapitána Míru Jandoru, který je nejlepší fotbalista, se kterým jsem kdy hrál a pro naší hru je ten nejdůležitější.
Pojďme k poslednímu zápasu. Hroznětínu jste vstřelili třináct branek. To je až neuvěřitelné. Zažil jste někdy takový zápas?
Zažil jsem to určitě v žákovském věku, možná pak i v nějakém přátelském utkaní za chlapy. Ale v mistráku to bylo poprvé. Nám pomohlo, že jsme dali hrozně rychle tři góly, pak se nám hraje úplně jinak. Ale zase musím říct, že i Hroznětín tam měl tak pět gólovek, ale oba naši brankáři předvedli skvělé zákroky. Byl to zajímavý zápas a kdyby oba dva týmy daly všechny šance, tak to mohlo být klidně 18:5.
Jaká byla atmosféra v kabině poté, co jste odehráli takový zápas?
Tak atmosféra byla určitě dobrá, jako po každým vyhraným zápase. Není rozhodující o kolik gólů vyhrajete, ale to, že vyhrajete.
Vy jste vstřelil čtyři branky. Jak byste je popsal ze svého pohledu?
První branka byla vlastně střela kousek za vápnem a zapadla k tyči, gólman ji ještě tečoval, ale už jí nestačil pořádně vyrazit. Druhá padla tak, že jsem se uvolnil na vápně a byl jsem sám před gólmanem, kterému jsem to dal pod tělem do brány. Na třetí mi nahrál Martin Vázler v podstatě do prázdné brány, já jsem ještě stačil trefit dobíhajícího obránce, od kterého se to odrazilo zpět ke mě a napodruhé už jsem se trefil přesně. A čtvrtá padla tak, že jsem kopal přímý kop, trefil jsem zeď, od které se to odrazilo ke mě a z voleje jsem to trefil k tyči.
Osobně jste se svými výkony v dosavadní části sezony spokojený?
Já jsem hlavně spokojený s tím, jak se daří celému týmu. Já se snažím odvádět pro tým co nejlepší výkony a vím, že všichni ostatní to mají taky tak. Samozřejmě, že jsou zápasy, kdy se vám nedaří, tak jak si přejete, ale nikdo to přeci nekazí schválně.
Některé kluby mají týmovou kasu a hráč kola do ní musí přispět. Máte to i v Rotavě?
Týmovou kasu nemáme. Myslím, že by u nás s naší platební morálkou byla pořád prázdná :) kolikrát je problém zaplatit i příspěvky.
Co byste na serveru fotbalunas.cz zlepšil?
Momentálně mě nic nenapadá. Je určitě dobře, že se snažíte zviditelnit nižší soutěže a já držím palce, ať to šlape dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.