ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Vždycky mě to táhlo do útoku praví Daniel Wiweger

Tentokrát nám zodpověděl na naše otázky hráč Hradce nad Moravicí pan Daniel Wiweger.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den pane Wiweger. Gratuluji Vám k výhře v hlasování o hráče kola. Co na to říkáte?
Zdravím Vás, děkuji za gratulaci. Jsem mile překvapen. Výhra určitě potěší, když vím, že v sestavě kola byl i můj kolega Tomáš Mrázek, který každý zápas ukazuje své kvality a v tomto kole vychytal hodně velkých šancí a udržel nulu a tak se podílel na důležité výhře. A taky musím zmínit Lukáše Haase, který dal v tomto kole 5 gólů, takže za vítězství jsem rád!
Bude Vás to něco stát v kabině?
V kabině to něco stát určitě bude, protože u nás se v kabině za vše platí a to v podobě láhve :-).
Věděl jste o své nominaci?
O nominaci jsem věděl. Hned po zápase mi trenér řekl, že mě dá do sestavy kola, za což jsem byl rád, protože letos se mi zatím nedaří tak, jak bych chtěl. A když jsem se pak díval na Vaše stránky a byl jsem v nominaci o hráče kola, tak jsem to bral jako výzvu. Za své zvolení děkuji hlavně rodině která hlasovala každou hodinu, a přítelkyni která ani nespala :-D a dále určitě kamarádům a spoluhráčům!!!
Sledujete náš web fotbalunas.cz?
Váš web sleduji již od samého začátku. Super že se najde někdo, kdo se zajímá a stará o okresní přebor. Je fajn co vše se tam dozvíte, určitě je to pro mě i taková motivace se zlepšovat a střílet více branek, když se podívám na tabulku střelců, kde zatím kralují jiní. Každý chce být nejlepší a já doufám, že se zvednu a budu v popředí taky!!!
Jak hodnotíte poslední zápas s Jakartovicemi? Výsledek vypadá jednoznačně, ale podle průběhu zápasu to zase tak jednoznačné nebylo.
Cíl byl jasný pro každého, a to získat 3 body! A to, se povedlo! Jednoznačné to určitě nebylo. Jakartovice měly svoje šance, možná jich bylo ještě více, než těch naších. My ale byli určitě bojovnější, makali jsme jeden za druhého, nehádali se, což se u Jakartovic říct nedalo. Takže důležité 3 body přistály určitě zasloužené na naši stranu.
Jak Vy sám hodnotíte svůj výkon v tomto zápase?
Těžko se hodnotí výkon, když hrajete, takže to nechám na těch, co zápas viděli, ať si mě zhodnotí. Co vím je, že jsem se chtěl trenérovi ukázat. Rád hraji na postu útočníka, protože vždy jsem chtěl být útočníkem!! Jenže trenér, mě často staví na post levého nebo pravého křídla, což mi už tak nevyhovuje. Takže jsem rád že mě tam konečně postavil a myslím, že jsem ukázal lepší výkon než za celou dobu na křídle!
Kromě branky z penalty, které předcházel faul na Vás, jste asistoval u dvou branek. Popište nám tyto situace.
Začátek hry byl hodně vyrovnaný a šance byly na obou stranách, takže se čekalo, kdo se urve jako první. Mně poslal náš obránce Jan Hronec přesnou přihrávku do běhu, já si balon postrčil, a utekl až k rohovému praporku, kde jsem měl hodně času na odcentrování. Zde jsem hledal našeho nejlepšího střelce Tomáše Krejsu, který neměl problém balon vsítit do brány! Druhá situace byla taková, že jsem dostal balón zase do běhu někde k rohu šestnáctky, a asi z 18 metrů jsem střílel. Brankář mou střelu vyrazil se štěstím na tyč, a balón se pomalu kutálel po čáře k druhé tyči branky, kde přiběhl záložník Lukáš Scholtz a míč dorazil do branky.
Co očekáváte od venkovního zápasu se Suchými Lazci? Lazce na svém hřišti body jen tak lehce nerozdávají.
Bude to hodně těžký zápas. Jejich malé hřiště nám to určitě neusnadňuje. Myslím si, že to bude hodně o bojovnosti, a pokud budeme všichni makat a bojovat tak věřím ve 3 body. Byl by to krásný dárek k mým narozeninám :-)
Kam sahají ambice Hradce nad Moravicí? Zatím se vám podle vašich představ nedaří.
Je jasné, že každý chce vyhrávat a být první a postoupit! Mužstvo a partu máme výbornou!! Myslím si, že máme navíc, než se plácat na samém konci tabulky. To Hradci určitě nesluší. Já bych bral nejlépe I. A třídu, což je podle mě velký skok, a sám nevím, jestli na ní máme, protože okresní přebor má určitě svoje kvality s výjimkou pár mužstev. Co vím je, že na přední příčky okresního přeboru určitě máme!! Možné mínus je, že máme hodně mladé mužstvo, které občas ještě doplňujeme dorostenci. Dalším našim problémem je marodka. Nejvíce nám chybí zkušená opora, tvrdost a zkušenost na kraji obrany, kde hrával Tomáš Moc, který se hned z kraje sezóny škaredě zranil a hodně nám v kádru chybí!!
V kolika letech jste začal hrát fotbal?
V kolika letech, tak to už přesně nevím. Hrál jsem úplně od těch nejmenších, takže myslím, že mi bylo těch 7-8 let.
A proč jste si vybral právě fotbal?
Jako malý kluk jsem vyzkoušel hodně sportů, a až později jsem přišel na to, co opravdu chci. Já se rozhodl pro fotbal. Určitě k tomu dopomohla rodina, kde jsou všichni fotbalově založeni a také parta a kamarádi. Zůstal jsem u toho do dneška a jsem za to rád. Neumím bez fotbalu vydržet ani den.
Táhlo Vás to vždy do útoku?
Pokud si to pamatuji dobře, tak jako prcek jsem začal jako obránce a postupem času jsem se vytahoval více dopředu. Nyní, jak už jsem výše psal, hraji především zálohu, ale do útoku mě to táhne stejně nejvíce!!!
Popište nám Vaši fotbalovou kariéru.
Moje začátky jsou spjaty s Hradcem nad Moravicí, kde jsem hrál až po dorost. Pak jsem začal hrát za Žimrovice, kde jsem se uchytil, a brzy začal hrát za muže. Docela se dařilo, a já měl jít hrát vyšší soutěž. Bohužel v přípravném utkání jsem si urval přední křížový vaz a nastala operace a asi 2 roky jsem od fotbalu měl pauzu. Jak jsem vše doléčil, tak noha byla slabá, fyzička žádná, takže se dá říct, že jsem musel začít zase odznova. V té době Hradec spadl do okresu a mně se ozvali, jestli bych to nešel zkusit. Já jsem neváhal ani minutu a šel do toho. Zde také hraji až do teď!
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Noo žádný větší fotbalový zážitek zatím nemám. Nějaké malé zážitky by byly, ale ten nejlepší zážitek bude až se s kamarády vydám na Premier League nebo na Primera Division, podívat se na nějaké top utkání.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým?
Už od mala to byl Arsenal FC v čele s Thierrym Henrym!! Pořád patří mezi NEJ. Teď určitě fandím i Realu Madrid. Jedině tyhle dva kluby!! Nikdo jiný!
Se kterým fotbalistou si chcete zahrát v jednom týmu?
Jsou dva. Je to Thierry Henry a Cristiano Ronaldo. Ale kdybych si musel vybrat opravdu jen jednoho tak bych se asi nerozmýšlel....srdcovka je THIERRY HENRY (č.14) které nosím na zádech i já :-) !!!!!
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
Ze sportu se dá říct, že mě baví skoro vše. Mám rád sport, takže se nebráním ničemu.
Jak trávíte svůj volný čas?
Volný čas, jednoduše řečeno: Přítelkyně, rodina, kamarádí, zase fotbal a zábava....
Díky za rozhovor. Přeji Vám mnoho štěstí jak v osobním, tak ve fotbalovém životě.
Já děkuji Vám. Mějte se pěkně, na shledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.