ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 11.kolo, 1.A třída sk. B: „Většinou si moc nezachytám,“ říká Jakub Janáček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, uprostřed týdne jste byl vyhlášen Hráčem kola. Jaké jsou Vaše bezprostřední dojmy?
Určitě je to příjemné, něco takového vždy potěší.
Hráčem kola jste se stal zásluhou skvělých zákroků, které jste předvedl na hřišti Doksů, kde jste deset minut před koncem dokonce chytil penaltu, který zákrok však byl z Vašeho pohledu úplně ten nejtěžší?
Každopádně ta penalta, ale u toho jde hodně o štěstí, jinak na mě šly spíše střely ze střední vzdálenosti.
Penalty jsou vždy loterie, to je fakt. Souhlasíte však s tvrzením, že penalta se nedá chytit, ale pouze špatně kopnout?
Určitě na tom něco bude. Kolikrát se stane, že tipnete stranu, ale když má míč dobrý směr a potřebnou razanci, tak jste jako brankář bez šance.
Během letošní sezóny jste vychytal pokud se nepletu již šest čistých kont a obrana tedy funguje skvěle. Jak to vidíte Vy z pozice posledního muže na hřišti? Je někdy potřeba pořádně zvýšit hlas nebo vše funguje i bez toho?
Tohle není ani moc o mě. Je to dobrá práce celého týmu. Kluci na mě toho moc nepouštějí, takže si většinou ani moc nezachytám. Samozřejmě se občas musí zvýšit hlas, bez toho by to nebyl fotbal. Vždycky si na hřišti musíme něco vyříkat, ale v rámci mezí.
Mohl byste našim čtenářům prozradit, jak dlouho v Brandýse nad Labem působíte a jaké byly Vaše fotbalové začátky?
V Brandýse nad Labem jsem druhým rokem, ale už tady toho mám za sebou daleko víc. Z Brandýsa pocházím a také jsem se zde učil hrát fotbal, poté jsem si odskočil v dorostu na léta do Mladé Boleslavi a přes pár klubů jsem se vrátil zpět domů.
Jaké bylo působení v Mladé Boleslavi, která hraje Synot ligu a její hráči do 21 let loni vyhráli Juniorskou ligu?
Za mé doby ještě juniorky nebyly, což je možná škoda, ale i tak jsem v Boleslavi zažil krásná léta, poznal spoustu šikovných hráčů a zahrál si nejvyšší dorosteneckou soutěž. Párkrát jsem byl i na tréninku s A mužstvem, což byl též pěkný zážitek.
V Mladé Boleslavi jste určitě zažil brankářské tréninky, jak je to s nimi v Brandýse?
V Brandýse žádné brankářské tréninky nemáme, musíme vycházet z vlastních zkušeností. Ono je to v nižších soutěžích asi všude stejné. Myslím, že brankářské tréninky jsou až tak od druhé ligy.
To máte pravdu. A kdyby jste v Brandýse měl brankářské tréninky, byl byste za to rád nebo už se považujete za velice zkušeného brankáře, který to nepotřebuje? (řečeno s úsměvem)
Tréninky jsou potřeba neustále, ale myslím si, že jsem toho za kariéru poznal dost na to, abych si poradil.
Na závěr tradiční otázka. Sledujete naše internetové stránky Fotbalunas.cz, a pokud ano, jaký na ně máte názor?
Jasná věc. Je to super, že jste vymysleli takovouto věc. Člověk má pak daleko větší přehled o událostech v nižších soutěžích a nevidí jen tabulku s pořadím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.