Zdeněk Hulínsky, hráč 9.kola:„Poslali mě do zálohy, asi abych si na stará kolena zaběhal“

Zdeněk Hulínský(39) celý život nastupoval v obranné řadě Jesenice, až pro letošní sezonu se v některých zápasech stal záložníkem a možná i díky posunu vpřed se rozestřílel, proti Hřiměždicím si připsal svůj první hattrick v životě a celkem má letos na kontě už 7 gólů. Nyní vám s ním, i když s lehkým zpožděním, přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji ke zvolení hráčem kola, mohl by jste úvod přiblížit fanouškům svou fotbalovou kariéru a její začátky?
Tak s fotbalem jsem začínal asi tak v osmi, deseti letech v Jesenici a od té doby jsem stále v Jesenici, nikdy jsem nezměnil klub. Nastupoval jsem tu za žáky, za dorost i dospělé a dnes už nastupuji i za starou gardu, jsem takový jesenický srdcař.
Věděl jste o tom, že jste v sestavě kola?
Já protože jsem pracovně hodně vytížený, tak tyhle věci moc nesleduji, dozvěděl jsem se to až potom od kamarádů.
Do sestavy kola jste byl nominován za výkon v utkání s Hřiměždicemi, jaký to byl zápas?
Zápas to nebyl moc záživný, Hřiměždice přijely přesně s jedenácti hráči, jeden hráč se jim už na začátku zranil, poté byl jeden hráč vyloučen a Hřiměždice dohrávaly o devíti, takže tento zápas nebyl moc atraktivní pro diváky ani pro nás hráče. V druhém poločase jsme se už na hřišti spíše fotbalově nudili.
V zápase jste vstřelil hattrick, údajně to byl váš vůbec první, bude vás něco stát do kasy?
Pokud bych nepočítal zápasy za žáky, kdy jsme vyhrávali velkými rozdíly, tak to asi byl můj první, za chlapi to byl určitě první hattrick. Do kasy mě to určitě něco stát bude, 13. listopadu máme závěrečnou, tak budu muset něco přispět klukům, už si o to říkali.
Přesto, že jste spíše defenzivní hráč, máte už 7 gólů, hrával jste vždycky vzadu? A byl jste vzadu takhle produktivní vždy nebo je to letos výjimečně?
Já jsem vždycky hrál v obraně, možná proto jsem nikdy předtím hattrick nedal, ale posledních několik zápasů jsem odehrál v záloze. I tento hattrick jsem vstřelil, když jsem hrál v záloze, poslali mě do zálohy asi abych si zaběhal na stará kolena.
7. V zápase dostal červenou kartu hráč Hřiměždic, který si sprostě ulevil směrem k rozhodčímu, údajně ale předtím dostal od vašeho hráče loktem, což sudí neviděl, jak jste tuto situaci viděl vy?
Já jsem tuto situaci neviděl, je možné, že v zápalu boje mohlo dojít k nějaké potyčce, ale asi to nebylo úmyslné, ale to co hráč Hřiměždic vypustil za sprosté slovo směrem k rozhodčímu, to by si asi dovolit neměl.
Při utkání prý také zasahovala záchranka, co se stalo?
Ano, to je pravda, hráč Hřiměždic si nepříjemně vyhodil rameno, bylo to asi dvě minuty před koncem poločasu. Nějaký spoluhráč se mu snažil rameno nahodit, nevím jestli se mu to nakonec povedlo, ale stejně se pro jistotu zavolala záchranka.
Pojdme teď k něčemu příjemnějšímu, posunuli jste se na druhé místo v tabulce, je to pro vás dobrá pozice? S jakými ambicemi vůbec Jesenice vstupovala do soutěže?
Je to pro nás určitě dobrá pozice, do této soutěže jsme vstoupili poté, co nám odešli tři základní pilíře sestavy Zbyněk Polidar, David Kváča a Jan Čejda. Naším cílem před sezónou bylo skončit do pátého místa, takže s druhým místem by byla určitě spokojenost, pokud tam vydržíme, ono je to v tabulce dost nabité bodově, stačí jednou prohrát a hned se můžeme propadnout třeba na páté místo.
Věnujete se kromě fotbalu, i jiným sporům či máte nějaké další zájmy?
Já jsem hlavně hodně vytížen pracovně, pak se věnuji fotbalu a kromě fotbalu se ještě věnuji dobrovolným hasičům v Jesenici, dřív jsem si chodil zahrát i tenis, třeba jednou za čtrnáct dní, ale to už mě teď pustilo, protože jak jsem do toho neuměl pinknout, tak se mi objevil, jak se říká tenisový loket, takže mě začal bolet loket, ale možná až přestanu hrát pravidelně fotbal, tak se k tenisu zase vrátím. Chvíli jsem hrál hokej, když začínal v Sedlčanech, tak jsme scházeli, ale to byly jen takové „sranda mače“, ale když se pak přihlašovala neregistrovaná soutěž v Sedlčanech, tak už jsem do toho nešel.
A co nějaký fotbalový vzor, mladší hráči v našich rozhovorech zminují Ronalda, Messiho a podobně, měl jste vy v mládí nějaký vzor?
Já přímo vzor, nějaké jméno, které bych obdivoval nemám, ale obecně obdivuji spíše hráče, kteří dokáží tvořit hru, nemusí to být vždy vyloženě gólový hráč.
A jak se vám líbí stránky fotbalunas.cz a vůbec nápad psát o amatérských soutěžích?
Sice jsem stránky navštívil zatím asi jen dvakrát, jak už jsem říkal, jsem pracovně hodně vytížený, ale myslím si, že je to super projekt a držím mu palce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.