Roman Schlossbauer: Měl jsem dobrou výchozí pozici, v této soutěži je velmi těžké porazit "Kráseňáka"

Opět jsme ani na malou chvíli nezváhali a připravili jsme si pro Vás další interwiev s hrdinou uplynulého víkendu. Tím jste si sami určili už podruhé v letošní sezóně Romana Schlossbauera (Baník Krásno), který pomohl svému týmu k výhře na hřišti Dolního Rychnova. Mluvili jsme nejen o tomto utkání, ale také o mnoha dalších věcech a Romana jsme dopodrobna vyzpovídali. Také jsme trochu zavzpomínali samozřejmě na Romanovo předchozí vítězství a na slova, která nám poté pro náš web poskytl. Tak se nenchte napínat a mrkněte se sami. "Sice vedeme soutěž o šest bodů, ale jako favorité se před žádným utkáním necítíme, to je naše výhoda," nebojí se Roman tlaku na svůj tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, Vy jste dokázal letos, jako už druhý, po Lukáši Šeredovi, obhájit své vítězství, vážíte si jej teď o něco více, nebo je v tom nějaký rozdíl?
Beru tuto anketu spíše trošku s rezervou, určitě to člověka potěší, ale že bych tomu přikládal nějak velkou váhu, to se říct nedá.
A překvapila Vás vaše výhra, nebo jste ji očekával?
Musím říci, že jsem to čekal, není lehké v této anketě porazit “Kráseňáka“ (smích). Ale jinak jsem spíš věřil ve výhru našeho brankáře Michala Košťála, který v Rychnově vychytal fantastickou nulu a k tomu ještě zlikvidoval desítku soupeře. Bohužel jsem ale poté zjistil, že se do sestavy kola nedostal. Myslím, že zmiňovaná penalta, kterou lapil, byla pro utkání klíčová, takže v kabině byl vítěz on.
Pokaždé jste zvítězil s ohromným náskokem, i Šereda mívá často větší problémy, čím myslíte, že to je, máte k tomu pár slov?
Za náskok rozhodně můžou hlasující diváci a já si netroufnu říci, čím to může být.
Zajímavé je také to, že jakožto obránce moc branek nestřílíte, ale až na jednu výjimku vždy, když nějaké branky dáte, tak následně zvítězíte, vnímáte to nějak?
Myslím si, že to až tak není o gólech, to, že vyhraji vždy, když ho dám, je podle mě jen náhoda. Spíše jde o celkový výkon na hřišti, nebo by to tak alespoň mělo byt.
A jak moc si poté vážíte případně vstřelených branek?
Tak tím, že jsem spíš sváteční střelec, tak si každé branky neskutečně vážím.
Když někdo zvítězí dvakrát, tak už je si jasné, že to není žádná náhoda, máte pro ostatní hráče nějakou radu, nebo recept na to, jak uspět?
Recept je jasný, a to nechat na hřišti všechno, jinak to nikdy nebylo a nebude.
Lukáš Šereda vždy říká, že tráví důležité přípravy pro dobrý výkon v jednom nejmenovaném restauračním zařízení, máte to podobně?
Samozřejmě tam chodím také, musí tam na ty kluky někdo dohlížet, aby náhodou tu přípravu nepřepálili. (smích)
Když jste posledně zvítězil, tak jste zrovna hrál po nemoci výjimečně na pozici útočníka, teď už jste ale zpět ve formě a pokud se nepletu, jste zpět na svém postu. Cítíte se tam lépe?
V současné době hraje stabilně na postu stopera Ondřej Pikal, který je momentálně ve výborné formě, tudíž já vzadu hraji, jen když Ondra není. Dá se říct, že pendluji mezi obranou a útokem.
A zároveň vzpomínám, že jste se tehdy vrátili zpět na první pozici a ta Vám od té doby bezmezně patří. Nyní máte už šest bodů náskok, čemu přikládáte vaší dominanci na hřišti?
Pár věcí jsme se za ta léta naučili, otáčet zápasy a hlavně vyhrávat. Nic nepouštět a nic nevzdávat. A to všechno jsme se naučili, abychom už nemuseli poslouchat vítězné hymny týmu z celého okresu. (smích)
Nyní jste ale proti všem favority, myslíte, že si s touto rolí poradíte a nemůže Vás někdy ten tlak trochu zaskočit?
Řekl bych, že před žádným utkáním se necítíme být favorizovaní. Každý zápas je jiný a každému soupeři přikládáme stejnou váhu. Tlak na nás žádný nedoléhá, hrajeme v absolutní pohodě.
V tuto chvíli tedy z Vašeho pohledu na konci podzimu nepřipadá v úvahu nic jiného, než první příčka, že?
Nechci nic zakřiknout, takže s nějakými konkrétními závěry bych tu nemával. Ale samozřejmě chceme vyhrávat i nadále.
Pojďme se zastavit u Vašeho posledního zápasu v Rychnově, který byl až nečekaně vyrovnaný. Jak byste nám ho ohodnotil a co bylo klíčové?
Na začátku utkání dostali šanci hráči z lavičky s tím, že kdyby šlo do tuhého, postupně se to prostřídá. Ale tím, že první půli jsme vyhráli, díky pěknému lobu Lukáše Rupperta, nebylo proč do sestavy zasahovat. Samozřejmě musím také zmínit překvapivý výkon kluků z Rychnova, měli i pár slibných pokusů, jenže to by mezi tyčemi nesměl stát už zmiňovaný Košťál, který byl vlastně i u klíčového momentu zápasu, a to u penalty, kterou zlikvidoval.
Vy sám jste v posledních minutách gólem na 3:0 definitivně rozhodl, šel jste dopředu s tím, že rozhodnete, nebo to byla náhoda?
Zahrávala se standartní situace, a to je čas, kdy jdu na hlavu. Ale po Šeryho (pozn. red: Lukáš Šereda) střele šel míč do tyče, od níž se odrazil ke Kristianovi Václavíkovi, a ten mi ho šikovně prostrčil, potom už stačilo jen trochu zamířit.
Teď Vás ale čeká podstatně těžší soupeř, tedy Staré Sedlo, co si od něj slibujete, a co bude v utkání důležité?
Jak říkám, každý zápas v této soutěži je nevyzpytatelný, hrát roli by mohlo domácí prostředí, a pak už jen náš výkon. Tipuji napínavé utkání a výsledkem 3:2.
Těžký zápas ale čeká také vašeho největšího rivala, konkrétně tedy Lomnici, která bude hrát v Chodově, který se konečně začíná probírat z léta. Myslíte, že může v Chodově ztratit?
Myslím, že Chodov se opravdu zvedá a pošle Lomnici domů bez bodů.
Romane, z mé strany je to vše, děkuji Vám za rozhovor a dávám Vám prostor, rozloučit se nějakým vzkazem také s diváky, kteří pro Vás hlasovali...
Chci poděkovat a zároveň pozdravit všechny diváky, kteří hlasovali, ať už pro mě, nebo pro jiné hráče. Fanděte i nadále fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.