S bratrem Jakubem jsme na hřišti k sobě velmi kritiční, někdy padnou i ostřejší slova, prozradil Muž kola Jan Hála

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, na úvod gratuluji k titulu Muž kola. Co na to říkáte a už jste dostal nějaké gratulace?
Děkuji za gratulaci, ta vždy potěší. Co říkám, že jsem vyhrál, no jsem celkem překvapený, nepočítal jsem, že to konečně klapne. Ale jsem rád, že na potřetí to vyšlo i u mne.
Bude vás to stát něco do kasy nebo padne nějaká runda v hospodě
Dokopná je příští sobotu tak do kasy určitě něco padne. A ta runda s klukama nebude asi jenom jedna.
Posledním Mužem kola byl váš brankář Míra Mádl. Ten pochvaluje spolupráci s vámi v defenzivě. Co byste řekl na jeho adresu? Jaké to je hrát před ním, ořve si obranu on, nebo je to více na vás?
Míra Mádl je kluk, který přistupuje poctivě a zodpovědně ke každému utkání. Poslední zápasy jsme si rozuměli. Oba naši brankaři si moc zařvat neumí, role řvoucího je tudíž na mě.
O víkendu jste jeli na hřiště Pištína. Jaké byly plány před zápasem?
Plány jsou vždy jasné vyhrát. Říkali jsme si, že budeme hrát ze zajištěné obrany a pokusíme se dát nějaké góly, což se nám poslední dvě kola dařilo.
Z venkovní půdy jste si odvezli bod. Panovala po zápase spokojenost? Jak vypadal zápas z vašeho pohledu?
S bodem jsme spokojeni nebyli. Jeli jsme si pro tři a myslím, že jsme na ně měli. Byli jsme rozladěni ze špatného výkonu rozhodčího a to si myslím i ze strany Pištína. První poločas zápasu byl jasně v režii naší, druhou půlku začal úřadovat pan rozhodčí Semerád. Jeho nesmyslné rozhodnutí zkazilo celou hru a v závěru nám neuznal dva góly.
O víkendu máte volno. Jak budete trávit víkend vy osobně? Navštívíte nějaké fotbalové utkání? Například šlágr vaší skupiny – Lipí vs. Týn B?
Na víkend jsme si s klukama naplánovali brigádu, takže se zase uvidíme. Určitě bych se chtěl podívat na tahák kola a pojedu na Lipíčko.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel? Kdo je vaším fotbalovým vzorem?
Začínal jsem v 6 letech v Žabech, kde nás trénoval můj děda Jan Hála. V dorostu jsem hrál v Jankově a za muže už jsem nastupoval opět v Žabovřeskách. Jako malý kluk jsem asi měl nejraději Nedvěda. To byl takový můj fotbalový vzor.
Kdo vás v soutěži z ostatních týmů zatím nejvíce překvapil, ať pozitivně či negativně?
Pozitivně mě překvapilo Úsilné, nemyslel jsem, že budou v tabulce tak vysoko. Zklamáním je zatím Černý Dub od toho jsem čekal víc.
Pokud se mé zdroje nepletou, pracujete v zahraničí s Karlem Jonášem, který nastupuje za Hlubokou. Nepokoušel jste se ho zlanařit k vám do týmu nebo on naopak vás na Hlubokou?
Ano to je pravda. S Karlem probíráme fotbal po každém víkendu. Na Hluboké odešli dva stopeři a tak mě samozřejmě Karel lanařil. Já zase přemlouval jeho, jako posilu do našeho týmu. Je nám dobře, ale tam kde jsme, přece jen těm tréninkům přes týden, kdy jsme mimo domov, moc nedáme.
V týmu Žabovřesek nastupujete společně s bratrem, ale každý máte na hřišti jiné povinnosti. Netáhlo vás to někdy do útoku?
Do útoku mě to táhne každý zápas (byl to můj post v žácích). Tím víc, když vidím, že to našemu útoku nejde a nemůžou se prosadit. S bráchou Jakubem spolu hrajeme od malinka. Jsme na sebe zvyklí, ale i tak bouřlivě prodiskutujeme každý zápas. Jsme k sobě velmi kritičtí a někdy padnou ostřejší slova i na hřišti.
Sledujete stránky fotbalunas.cz a co na ně říkáte?
Ano sleduji. Myslím, že je to přínos pro fotbal. Aktuality ve fotbale mě vždy zajímají. Přečtu si rád i články co se děje ve vyšších soutěžích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.