Čtyři branky v jednom zápase? To pro mě byla premiéra, říká hvězda kola David Hamerský

Na hřišti patří již tradičně k největším oporám Baníku. Důležitost pro tým ukázal i v minulém kole, když pomohl čtyřmi góly sestřelit Rokytnici. V průběhu podzimu se trefil už potřinácté a s přehledem vévodí tabulce střelců. Famózní výkon proti Rokytnici proto vystřelil vambereckého záložníka Davida Hamerského až do pozice největší hvězdy kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vamberk se v duelu 11. kola potkal se skvělou formou a na vlastním hřišti doslova převálcoval Rokytnici. Soupeř nakonec odjížděl s osmigólovým přídělem. Jak byste zápas zhodnotil?
Utkání jsme měli po celou dobu ve svých rukou. Hned na začátku se nám povedlo vstřelit první branku a od té doby byl zápas v naší režii.
Když pomineme vstřelené branky, v čem byl podle Vás Baník po herní stránce lepší?
Na soupeře jsme vlétli jako supi a s tím se Rokytnice nedokázala vypořádat. Naše útočná síla jim dělala velké problémy. Poděkovat mohou svému brankáři, který ještě několik gólových příležitostí uhasil.
Vy sám jste se na prvotřídní kanonádě podílel čtyřmi brankami. Dokážete si ještě vybavit, jak jednotlivé akce vypadaly?
Tuto sezónu mě zastihla nezvyklá střelecká forma, která mě dokonce vyhoupla do čela tabulky střelců. Popsat čtyři branky není jednoduché, proto se o to ani nebudu pokoušet, ale každý gól je vždycky výjimečná.
Vzpomenete si, kdy se naposledy se Vám podařilo vsítit tolik gólů najednou?
Vzpomenu si přesně, při mistrovském utkání se mi to nepovedlo nikdy, takže to byla premiéra.
O kolik si po vašem střeleckém představení polepší týmová kasa?
S Míšou Šromem jsme si řekli, že až dáme v této sezoně každý dvacet gólu, tak to všichni pořádně oslavíme, nejdřív to bylo řečeno jako velký vtip, ale teď k tomu není zas tak daleko.
Poslední utkání odehrál Baník jako z partesu. Které podzimní vystoupení bylo z Vaší strany úplně nejlepší? A kde jste podle Vás naopak herně zklamali?
Nejlepší utkání jsme předvedli v Lukavici, ale bohužel jen první poločas. Ten jsme docela s přehledem vyhráli 2:0. Nejhorší byl právě druhý poločas v Lukavici, který byl jako zlý sen. V intervalu patnácti minut jsme dostali čtyři góly a odjeli s ostudným výsledkem 5:2. Díky této prohře nám Lukavice utekla na sedm bodů a to se bude těžko dohánět.
Vamberecké fotbalisty zdobila v úvodních kolech přeboru vynikající střelecká forma. V dosavadních jedenácti kolech jste dokázali nastřílet úctyhodných osmačtyřicet branek, což je nejvíc v celé soutěži. V tabulce jste na třetím místě. Co je podle Vás hlavním faktorem úspěšného tažení okresem?
Několik let jsme hráli 1. B třídu a v týmu máme dost zkušených hráčů doplněných šikovnými mladíky. V útoku jsme si spolu zkusili zahrát s Míšou Šromem a vypadá to, že nám to svědčí. Jen doufám, že budeme pro soupeře ještě větší hrozbou, než jsme byli doteď.
Jaké cíle máte vytyčené pro zbytek podzimu? Po osmi vyhraných zápasech a s pětadvaceti body na kontě asi nemohou být jiné než vysoké.
Cíle jsou jasné, neztratit už ani bod. Ale rozhodně to nebude tak jednoduché, protože zajíždíme na horkou půdu do Javornice Pak nás zase čeká velmi těžké utkání s druhou Kosteleckou Lhotou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.