Nejlepší moje sezóna byla v Třeboni, kde jsem se stal nejlepším střelcem III. ligy, ohlíží se za kariérou Zdeněk Pahr, kanonýr Maratonu Pelhřimov

Výborné výkony a nevídaný gólový apetit provází v této sezóně Zdeňka Pahra a vlastně i celý tým Maratonu Pelhřimov. Maratonci poslední kola dominují nejen na hřišti, ale dávají o sobě vědět i v anketě o Hráče kola. Zdeněk Pahr je v pořadí již třetím hráčem Maratonu v řadě, který anketu ovládl. Zkušený ostrostřelec nastřílel v posledním zápase hattrick, celkově jich má na svém kontě již dvacet. Pelhřimovský odchovanec, který v kariéře ochutnal i profi fotbal, si našel čas a prozradil toho o své bohaté fotbalové kariéře mnohem víc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, na úvod přijmi mou gratulaci k vítězství v anketě o Hráče kola, myslím, že si titul vzhledem k dlouhodobě výborným výkonům zasloužíš. Této anketě nyní hráči Maratonu vládnou. Čím to, že najednou chodí tolik hlasů a věděl jsi o své nominaci?
Díky za gratulaci. Tím, že nosím na zádech číslo 11, tak moji fanoušci čekali zřejmě na 11. kolo. O nominaci jsem věděl, kluci v hospodě říkali, že teď jsem na řadě já.
Co si myslíš o projektu fotbalunas.cz, který se snaží přinášet informace i z těch nejnižších fotbalových soutěží? A sleduješ tento portál?
Myslím si, že projekt je dobrý, a každý týden ho sleduji.
Pojďme k tvé fotbalové kariéře, která byla velmi bohatá. Můžeš čtenářům a fanouškům prozradit, kde všude si působil a na jaké štaci se ti líbilo nejvíce?
Začínal jsem v Pelhřimově v mládeži, pokračoval až do mužů, kde jsem hrál divizi, poté jsem odešel do Třeboně, tam jsem hrál také divizi a postoupili jsme do III. ligy, z Třeboně jsem přestoupil do druholigových Vítkovic a z Vítkovic jsem odešel do zahraničí do Freistadtu (Rakousko). Nejvíce se mi líbilo v Třeboni, kde byla výborná parta, a také jsem prožil krásná léta v Rakousku.
Když se zeptám na tvé nej... Jakou sezónu považuješ za svou nejvydařenější?
Nejlepší sezóna byla v Třeboni, kde jsem se stal nejlepším střelcem III. ligy, nato jsem dostal nabídku do Vítkovic. A také mých 180 gólů v Rakousku za 10 sezón není k zahození.
V jakém zápase si nejvíce zářil?
Těch bylo moc, ani si nepamatuju. Možná s Freistadtem v přátelském zápase proti Neapoli, který jsme sice prohráli 10:1, ale i tam jsem toho „tóra“ dal.
Kolik jsi dal za sezónu nejvíce gólů?
Asi za Pelhřimov v kraji 28.
Jaký zápas ti utkvěl nejvíce v hlavě?
Momentálně zápasy proti Ústrašínu a Božejovu. Oba dva týmy si odvezly jedenáctku.
A je v tvé kariéře něco, na co vzpomínáš nerad? Bylo nějaké vyloženě nepovedené angažmá?
Nepamatuju si. Dá se říct, že všude jsem byl docela spokojen.
A teď už k současnosti. Ty jsi do Maratonu přišel letos v létě a do Poutník ligy si vtrhnul jako velká voda. V této sezóně také láduješ ostrými. Čím si tvé gólové manévry vysvětlit (dobří spoluhráči, špatní soupeři, tvá výjimečnost)?
Do Maratonu jsem měl nabídku už 5 let, ale nechtěl jsem skončit tak mladý v protialkoholické léčebně, tak jsem přišel až teď (smích). Těžko mohu soudit dobré spoluhráče, když vedle vás hraje hokejista, který mimochodem taky vyhrál tuto soutěž, a v hospodě si z toho kluci dělali srandu, že teď už to může vyhrát každý. Popravdě řečeno jsou tam velmi dobrý fotbalisti, který si už prošli divizemi a jeden i ligou.
Poslední zápas jste odehráli na hřišti v Žirovnici a opět jste byli střelecky při chuti. Ty jsi v Žirovnici nedávno působil, šel jsi do zápasu s větší motivací a proběhlo se soupeřem nějaké vzájemné hecování?
Žádnou motivaci jsem neměl, většinu z jejich současných mladých kluků ani neznám.
Letos máš neskutečný gólový apetit. Není za námi ani půlka sezóny a ty už máš na kontě 20 gólů, což je obdivuhodné. Na jakou gólovou metu to chce Zdeněk Pahr dotáhnout nebo individuální statistiky nesleduješ?
Na žádnou metu nemyslím, jsem rád, když po 3 dnech můžu znovu chodit.
Střelcům vládnou zkušení hráči. Ty vedeš, druhý je Vláďa Kocourek z Počátek. Čím si vysvětlit, že na vás obrany soupeře neznají recept?
Vláďu jsem učil fotbal v Pelhřimově a potom i v Třeboni. Sice umí střílet hodně gólů, ale pořád se mi dívá na záda.
Maraton má tento víkend volno, jsi rád, že si můžete jedno kolo orazit nebo bys radši byl v neustálém zápasovém vytížení?
Teď když jsme se neskutečně rozjeli, tak nás zastaví volno a nevím, co to s námi udělá.
Konec podzimu se blíží, jak bude probíhat tvá zimní příprava? Budou nějaké halové turnaje nebo si spíše naordinuješ odpočinek? A udržuješ se během sezóny nějak v kondici?
Moje příprava je taková, že už fotbal vůbec nehraju a většinu času se věnuju tenisu a rodině. Kondiční tréninky si opravdu už neordinuju, protože umírám od nohou.
Maraton vloni Poutník ligu vyhrál. Teď je druhý, ztráta na Horní Cerekev ale není velká. Myslíš, že je ve vašich silách opět získat titul? A čistě hypoteticky, troufnul by sis na 1.B třídu?
Na Horní Cerekev sice ztráta není velká, ale my stejně nemáme ambice na postup, i když vyhrát by jsme soutěž určitě chtěli. Nedávno jsem mluvil s kamarádem z Horní Cerekve a ten říkal, že doufá, že nepostoupí, protože v případě postupu by nemohli točit pivo do skla. Zřejmě je to stejně nemine, i kdyby skončili druzí.
A na závěr jedna mimofotbalová otázka. Máš nějaký nesplněný klukovský sen?
Mám dvě krásný děti a ženu, takže už žádný další sny nepotřebuju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.