ROZHOVOR S HRÁČEM 11. KOLA III. třídy sk. A, okresu Vyškov Romanem Ondrášem

V 11. kole jste obrovský počet hlasů poslali brankáři komořanského mužstva Romanu Ondrášovi. Pochází z fotbalové rodiny a v jednom mužstvu se mu podařilo setkat nejen se svým otcem, ale i se dvěma bratry. Mimo krátké hostování v Rousínově, také on prožil v Komořanech celou svoji dosavední hráčskou kariéru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Řekni čtenářům něco o svých začátcích, kdy a kdo Tě k fotbalu přivedl. Začínal jsi hned jako brankář, nebo jsi se do branky stěhoval až v pozdějších letech? Napiš ve kterých mužstvech jsi hrál, nebo chytal.
S fotbalem jsem začal už od malička. Přivedli mě k němu bratři a otec, kteří v té době za Komořany už hráli. Začínal jsem jako hráč v poli, většinou jako krajní obránce. V dorosteneckém věku to byl předstoper a postupem času místo mezi třemi tyčemi, které mi zůstalo až dodnes. Většinu mé fotbalové kariéry byl můj domovský klub v Komořanech, jen jednu sezónu v dorostu jsem byl na hostování v Rousínově. Asi v sedmnácti letech jsem přešel do mužské kategorie, kde jsme se několikrát potkali mí dva bratři, já a otec na jednom trávníku ve stejném týmu. Pro mě to byl vždy velký zážitek, zahrát si se všemi společně a velice rád na ty okamžiky vzpomínám.
Asi dva roky zpátky jsme se poprvé potkali na hřišti, když jsem byl v Komořanech jako trenér Vyškova "B". Od té doby mám dojem, že chytáš snad v každém zápase. Mám pravdu? Vzpomeneš si kolik zápasů jsi v poslední době vynechal, ať už kvůli zranění nebo z jiných důvodů? Byl jsi někdy vyloučený, dostáváš žluté karty?
Nejsem si úplně jistý, vynechal jsem snad jen jeden nebo dva zápasy kvůli zranění, snažím se být na každém zápase, protože je pro mě fotbal zábava a také forma odreagování. Žluté karty dostávám jen výjimečně, většinou za úmyslné zdržování hry. Červenou kartu pokud si dobře pamatuji, asi jen jednou.
V úvodu sezóny jsi držel šňůru čtyř zápasů bez gólu, podařilo se Ti něco podobného v minulosti? Vedeš si nějakou statistiku?
Něco takového se mi v gólmanské kariéře ještě nikdy nestalo. Je to příjemné po skončení zápasu mít nulu na kontě, ale není to jen moje zásluha, je to výsledek práce celého týmu, který tady v Komořanech máme a v neposlední řadě také trenéra Pavla Svobody. Žádné statistiky si nevedu. Jen občas s klukama u piva zavzpomínáme na to, co se komu povedlo a co ne.
Vzpomeneš si na nějaké kuriozní góly, které jsi dostal? A co vstřelené branky, pustí Tě někdy spoluhráči na penaltu nebo přímý kop. Také chodí brankáři v posledních minutách za nepříznivého stavu na rohové kopy, Co Ty?
Určitě ano, na to se nezapomíná jsme jenom lidi a ti čas od času dělají chyby. Naposledy to bylo při derby v Dražovicích, v poslední minutě zápasu za stavu tři jedna pro nás a já už sem se viděl v kabině při oslavě vítězství. Soupeř pokazil útočnou přihrávku, já si křiknul na obránce, šel si pro míč a chtěl ho nohou zastavit, jenže míč mi proklouzl pod nohou a skončil v síti. Naštěstí ihned po rozehráni rozhodčí ukončil zápas, takže to dobře dopadlo a my vyhráli tři dva. Na penalty, přímé kopy nebo rohy já vůbec nechodím, snažím se soustředit na svůj výkon a střílení gólů nechávám na ostatních.
Co soukromý život, práce rodina, jiné sporty jiné zájmy? Kam jezdíš rád na dovolenou. Upřednostňuješ moře, hory, cizinu, domov, zimu nebo léto?
Momentálně pracuji v brněnské stavební firmě jako řidič. Mám přítelkyni, se kterou bydlíme v Tučapech a devítiletou dceru. Nejraději trávím dovolenou v teple a je jedno jestli je to u moře, nebo na chatě někde v lese.
Jsi třetím komořanským hráčem v řadě, který v anketě o hráče kola vyhrál. Zdá se, že každý kdo má v Komořanech něco společného s fotbalem začátkem týdne hlasuje pro svého kandidáta. Motivuje vás to k lepším výkonům?
Pro nás je to velice příjemné a zároveň trochu zavazující, když vidíme, že nám naši fanoušci takhle fandí. Motivace předvádět co nejlepší výkony je to určitě velká.
Ani se Tě nebudu ptát jestli sleduješ naše stránky, protože mám dojem, že celá komořanská fotbalová "rodina" má o tyto stránky zájem. Ale zeptám se Tě proč si myslíš, že tomu tak je?
Vaše fotbalové stránky sleduji prakticky od začátku. Je na nich spousta zajímavých věcí, které na ostatních stránkách nejsou (sestavy kola, rozhovory s vítězi kol, reportáže ze zápasů apod.) proto jsou tak oblíbené .
V dalším kole jedete do Bohdalic, mělo by to být lehčí než v minulých kolech. Nebojíš se, že soupeře z posledního místa v tabulce podceníte?
Osobně si nemyslím, že by to mělo byt lehčí než v minulých kolech. Bohdalice jsou sice poslední, ale už několikrát jsme se přesvědčili o tom, že zápasy s mužstvy ve spodních patrech tabulky mohou být těžší než souboj o přední příčky. Zápas určitě nepodceníme a půjdeme do něho s plným nasazením.
Co by jsi chtěl vzkázat vašim fanouškům.
Chtěl bych hlavně poděkovat za jejich přízeň a přál bych jim, aby je fotbal co předvádíme bavil alespoň tak, jako nás hráče na hřišti.
Také já Ti děkuji za rozhovor, přeji Ti hodně příjemných zážitků v soukromém životě a další úspěchy ve fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.