Josef Jankovský - být v nějaké soutěži nejlepší je celkem fajn

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, tím se stal záložník Rosic Josef Jankovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Poslední utkání Josefa Jankovského - http://fotbalunas.cz/zapas/66765/

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pepo, vyhrál jsi v anketě o hráče kola III.třídy Holicko na fotbalunas.cz.Co na to říkáš, jaký je to pocit?
Je to fajn pocit, konečně individuální trofej (smích), chtěl bych poděkovat tátovi, mámě apod.Ne vážně.Nějak to nepřeceňuju, laso z Liverpoolu už asi nečekám.(smích)
Vraťme se k utkání v Hradišti, kde jste o gól prohráli.Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
První půlka byla naprostá tragikomedie.Soupeře jsme podcenili a vůbec jsme nebyli duchem přítomni.Když jsme viděli 12ti leté kluky a 78ti leté starce v kádru, byli jsme na hrušce a pak jsme koukali.Druhá půle už byla lepší, mohli jsme soupeře přestřílet, ale bohužel. Navíc sudí odvedl kus nekvalitní práce.Suma sumárum - naprosto zbytečná prohra.
Rosice teď na domácím hřišti přivítají poslední Ostřetín.Co od zápasu očekáváš a s čím do něj jako tým půjdete?
Očekávám jednoznačnou výhru a trochu pokory z naší strany.Nesmí už dojít k podcenění, ani kdyby na druhé straně hráli borci s vodícími labradory.Prostě se budeme snažit rozhodnout co nejdříve a pak zápas v klidu dovést do vítězného konce.
Ty ses docela dlouho dával do pořádku ze zranění, jak to s tvým zdravím momentálně vypadá?
Klasický syndrom Tomáše Rosického.Pořád něco nataženého.Po operaci ramene, které drží, jsem úplně vypadl, začal jsem trénovat a následoval natažený úpon, natažené stehno a zase natažený úpon. Snad už by to mělo být jakžtakž ok.
Rosické béčko, jakožto nováček, je zatím na 6.místě.Může myslet i výš?S jaký umístěním na konci sezony bys byl spokojen?
6. místo s ohledem na poslední sezony není špatné, ale tým má stoprocentně na víc, když se vyhne svým psycho projevům a každý hráč začne sám u sebe.Myslím, že třetí místo je reálné, když každý bude hrát na co má a nebude hledat chyby kolem sebe.A vyhnou se nám zranění, což je teď téma číslo jedna.Půlka týmu má rozbitý i takový sval, který bychom v učebnicích anatomie jen těžko hledali.
A jaké jsou tvoje osobní cíle pro tuto sezonu?
Rozdat nějakou tu radost, nasadit ještě 6x "stradivárky", snažit se mít rád sudí, poslouchat tréňu a hlavně pokusit se zase nezranit. Plus dát nějaký ten gól.
Rosice mají v okresním přeboru A-tým, máš ambice v tomto směru?
Před sezonou jsem ambice měl, myslím že výkonnostně by v tom problém nebyl, ale bohužel jsem do této doby byl rád, že můžu vůbec absolvovat zápasy s B-týmem, navíc pracovní vytížení je na podzim enormní.Když to čas a zdraví dovolí, na jaře bych se do A-týmu zapojil víc. Bude-li zájem a forma(smích)
Jak bys popsal sám sebe jako fotbalistu?
Rád bych se viděl jako klasická desítka.Rozdávat milimetrové míče, mít přehled, měnit tempo hry atd.Ale k tomu je zapotřebí talent, čili tahle varianta padá.Na středu zálohy, který mám nejradši nastupuji sporadicky.Většina trenérů mě využívá na kraji zálohy.Bohužel jsem relativně rychlý, čas od času někoho přejdu v souboji jeden na jednoho, pokud cestou nebrknu.Takže taková ta pilka po lajně.Plus jsem psychicky dost nevyrovnaný(smích).
Máš nějaké fotbalové plány/ambice do budoucna?
Ambice do budoucna?Je mi 27 let a hraji III. třídu/okres.Ambice jsou - nezranit se, udělat si radost pohlednou akcí, gólem, nahrávkou, zůstat v partě relativně podobně smýšlejících jedinců a zkrátka bavit se hrou, kterou už 23 let provozuji. Kdybych ještě vyhrál nějakou soutěž (jakoukoliv) tak bych se nezlobil.Ten pocit, být v nějaké soutěži nejlepší, je celkem fajn.
Jak se ti líbí projekt fotbalunas.cz, je něco, co bys zde uvítal?
Projekt je to super.Jednoznačně si zaslouží pozornost a podporu.I hráči nižších soutěží můžou se svým klubem, se svou soutěží víc žít a cítit se jako "hvězdičky".Díky patří všem těm, kteří se na tom podílí. Dobrá práce hoši :)
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.