„Můj dosavadní rekord byly dva góly“ říká čtyřgólový Radek Šťovíček, hráč 8. kola

Radek Šťovíček o víkendu napodobil svého spoluhráče a dlouholetého kamaráda Petra Haase a zvítězil v hlasování o hráče kola. V zápase s Krásnou Horou B nastřílel čtyři góly, což se mu dle jeho slov povedlo poprvé. Nyní vám s ním přinášíme rozhovor, ve kterém se mimo jiné dozvíte, že narozdíl od jeho kamaráda Petra Haase, je pro Radka Šťovíčka tím oblíbenějším Ronaldem ten portugalský, Cristiano Ronaldo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, získal jste nejvíce hlasů od čtenářů, co na to říkáte a kdo vás asi nejvíc podpořil?
Děkuji za gratulaci. Musím říct, že jsem ve vítězství trošku věřil, přeci jenom ofenzivní hráči jsou v tomto hlasování zvýhodněni a navíc u nás v kabině je Váš web hodně sledovaný, takže spoluhráči určitě hlasovali.
Mohl by jste pro začátek říci pár slov o sobě a své dosavadní fotbalové kariéře?
Začínal jsem v šesti letech v Sedlčanech. Asi ve čtrnácti mě potkalo vážné zranění kolena, poté jsem prošel týmy jako Kosova Hora, Jesenice, kde jsem si zahrál se svým tátou a Vysoký Chlumec, ale nakonec jsem se vrátil zpět do Sedlčan.
Nominaci jste získal za výkon proti Krásné Hoře B, které jste vstřelil 4 góly, jaký to byl zápas?
Pro diváka to musel být jistě zajímavý zápas a hlavně první poločas, kde jsme se neustále přetahovali o vedení které nakonec zůstalo na naší straně.
Nepřekvapilo vás, že Krásná Hora B, která je poslední, vás v první půli docela potrápila?
Popravdě mě tohle doslova zaskočilo a moc nerozumím tomu, jak je možné, že jsou poslední, protože hráli výborně a zasloužili by si hrát někde ve středu tabulky.
Mohl byste popsat vaše čtyři góly, z jakých situací padly?
Při prvním gólu jsem šel důrazně do souboje s gólmanem a se štěstím se ode mne odrazil míč za čáru. Dva góly jsem dal hlavou po nádherných centrech spoluhráče Ládi Jindry a čtvrtý byla celkem jednoduchá dorážka z malého vápna.
Dal jste někdy už v jednom zápase tolik branek? Kolik nejvíce?
Myslím, že můj dosavadní střelecký rekord byly dva góly, takže to bylo příjemné. Ale jak říká můj dlouholetý kamarád Pepek Haas: "Čtyři góly zvládne dát téměř každý, ale pět gólů už je umění."
Posunul jste se do čela střelecké tabulky, jaké to je vidět se na takhle nahoře?
Je to určitě hezký pohled a rád bych se tam udržel až do konce soutěže, i když to bude ještě velice těžké.
Pokud by jste vyhrál soutěž o nejlepšího střelce, jak byste to oslavil? A stálo by vás to něco do klubové kasy?
Je pravda, že na začátku sezony, nějaký ten hec byl, ale nic konkrétního. Oslava by byla asi někde na baru a určitě by to pár koleček stálo.
Sedlčany se v posledních zápasech zvedly po rozpačitém začátku a poslední tři zápasy vždy vstřelily alespoň šest nebo více branek, budeme teď takové výsledky vídat častěji?
Je pravda, že se nám konečně daří, tak jak jsme si představovali na začátku sezony. Máme výborného trenéra pana Strnada, který nás nutí do ofenzivního fotbalu a konečně to přináší své ovoce. Doufám, že nám to poslední dva zápasy vydrží.
Máte kromě fotbalu nějaké další zájmy, co rád děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Když zrovna nepracuji, tak se ve svém volném čase věnuji přítelkyni a samozřejmě posezení s kamarády u dobrého piva mi není cizí.
Jakým jste typem fotbalisty? Kdyby jste měl svůj styl přirovnat k nějaké známé hvězdě, kdo by vám byl nejpodobnější?
Určitě nepatřím k nejrychlejším hráčům. ale snažím se to vynahrazovat důrazem a dobrým výběrem místa ve vápně. Už ve Slávii se mi líbil Tomáš Necid, tak možná k němu.
Máte nějaký fotbalový vzor, nějakého oblíbeného hráče?
Nejoblíbenější hráč je Cristiano Ronaldo, jiný Ronaldo už mezi aktivními hráči není.
Znáte náš portál fotbalunas.cz? co si o něm myslíte?
Ano, Váš portál znám a sleduji ho pravidelně. Musím Vás pochválit, protože pro nás hráče je to příjemné zpestření, ať už za komentáře zápasů, aktuální tabulku, pořadí střelců a nebo právě za tuto soutěž. Věřím, že to není náš poslední rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.