ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Jihomoravský | Brno - venkov | III. třída sk. A, 2015-2016

Vojta Schiller z týmu SK Blučina se stal podruhé za sebou nejlepším hráčem kola III. třídy skupiny A. S tímto hráčem jsme udělali rozhovor a co nám prozradil, najdete právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po druhé za sebou jste ovládl anketu nejlepšího hráče III. třídy skupiny A. Jaký z toho máte pocity?
Samozřejmě mě výhra potěšila, ale z první výhry jsem měl větší radost. Možná to je i tím, že za tuhle výhru už budu muset něčím přispět do klubové kasy. Taky mám pocit, že v posledním utkání byli na hřišti jiní hráči, kteří by si tohle ohodnocení zasloužili více.
V rezervě Měnínu jste jasně zvítězili a vy jste se postaral o hattrick. Můžete nám popsat Vaše branky?
Všechny branky padly z přečíslení, ve chvílích kdy měl Měnín ve hře převahu. První branku jsem vstřelil po dorážce, bylo to v pádu a s trochou štěstí, míč zapadl přesně k tyči. Druhý gól jsem dal po přihrávce R. Srnce, který mi míč předložil jako na zlatém podnosu. Byl jsem sám na penaltě, a tak si jen stačilo vybrat místo, kam balón pošlu. Třetí gól byl podobný druhému, centrovaný míč propadl napříč vápnem až ke mně. Byl jsem opět sám před gólmanem, teď snad metr či dva za malým vápnem, měl jsem to snadné.
Jste s osmi brankami nejlepší střelec Vašeho týmu. Na nejlepšího střelce soutěže ztrácíte jen dvě branky. Jak to vnímáte? Je Vaším cílem vyhrát korunku pro nejlepšího střelce soutěže?
Tak určitě. Samozřejmě by mě to velmi potěšilo, ale mým cílem výhra korunky rozhodně není. Soutěž ještě není ani v polovině, vše je tedy otevřené. S jistotou ale můžu říci, že to na mě vyvíjí tlak a motivuje k lepším výkonům.
Můžete nám přiblížit na jakém postu hrajete a jaké máte úkoly?
Od mládí jsem pravé křídlo. Má pozice nyní ale není pevně dána, potuluji se tedy v útoku tam, kde je to zrovna potřeba. Střídám si pozice se spoluhráčem. Věřím, že to pro obránce není příjemné, když jsem chvíli vpravo a pak se zase motám někde jinde. Dříve jsem byl spíše ten, kdo vytvářel příležitosti pro spoluhráče, nyní jsem však v pozici hráče, který akce většinou zakončuje.
Po prvních třech kolech jste měli pouhé 3 body a teď máte šňůru 6-ti vítězných utkání v řadě. Cítíte, že Vaši soupeři se na Vás chtějí více vyhecovat a připravit Vás o body?
Nevyšla nám první dvě domácí utkání, ve kterých jsme prohráli se silnými Přísnoticemi a béčkem Vojkovic. V dalších těžkých utkáních se nám podařilo již naplno bodovat a to nás nakoplo k současné formě. Spíše než, že by se na nás soupeři více připravovali, mám pocit, že pozice v tabulce dodává našemu týmu klid na hřišti.
V následujícím kole hostíte Praci, která je na 5. místě v tabulce, očekáváte další vítězství Vašeho týmu?
Prace v minulém kole porazila nepříjemné Žabčice. Výhra je určitě povzbudila a budou nás chtít taky obrat o body. Očekávám utkání, ve kterém nepadne moc branek, nicméně věřím v další tři body.
Kdo patří mezi Vaše fotbalové vzory?
Hledal bych je mezi hráči z EURA 2004, třeba Pavel Nedvěd. Dříve jsem taky dost sledoval anglickou ligu, a líbil se mi nekompromisní styl Drogby.
Co říkáte na náš portál? Probíráte články, rozhovory, expertipy v kabině se spoluhráči?
Minulý týden se Vaše stránky v kabině probíraly hojně. Stejně tak to asi bude pokračovat tento a následující týden. Váš web se teprve rozjíždí a věřím, že se o něm budou hráči napříč nižšími soutěžemi bavit stále více.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém, tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.