Je super, že se někdo zajímá o nižší soutěže, říká hráč 9.kola Dominik Mikiska z Proboštova

Dominik Mikiska je v Proboštově krátce na hostování, už se však dostal do sestavy kola, kterou následně vyhrál. Jak doposud vidí tento 17letý klučina své působení v klubu, kdy ho v dalším rozkvětu brzdí častá zranění?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pane Mikisko, stal jste se hráčem 9.kola krajského přeboru. Věděl jste o tom, že jste v nominaci?
Ano, dozvěděl jsem se to od kamaráda z týmu, který vaše stránky sleduje.
Když se vrátíme k zápasu s Blšany, odehráli jste s nimi vcelku vyrovnanou partii, ale v závěru se ukázala jejich síla. Bylo reálné si odvézt tři body?
Na zápas jsme jeli s tím, že nemáme co ztratit, protože Blšany suveréně vedou tabulku. Zápas se ale vyvíjel tak, že jsme si minimálně bod mohli odvézt.
Manažer pan Chalupník vás po tomto zápase spolu s Martinem Pešulou nominoval do sestavy kola. Jak vy osobně jste byl se svým výkonem na hřišti spokojený?
Hrálo se mi dobře, ale nechci hodnotit pouze svůj výkon. Celý tým hrál dobře a každý kdo byl na hřišti tam nechal všechno.
Když se vrátíme do vašich fotbalových začátků, v kolika letech to bylo a kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 5 letech v Teplicích, kde jsem hrál ještě toto léto. K fotbalu mě přivedl můj táta, který ho také hrával.
Na jaké fotbalové období vzpomínáte nejraději?
V 17-ti letech moc nemám na co vzpomínat, ale asi na vícedenní turnaje, na které jsme jezdili. Byli jsme v Teplicích výborná parta, ze které už v klubu moc kluků nezůstalo.
A na druhou stranu, bylo nějaké, na které byste nejraději zapomněl?
Na minulou sezónu, ze které mě vyřadily zdravotní problémy na půl roku.
Odehráno je celkem devět kol krajského přeboru. Jak jste doposud spokojený s hrou, kterou předvádí Proboštov?
Já můžu hodnotit jen poslední 4 kola. Do Proboštova jsem přišel na hostování, už v rozehrané soutěži, a jsem spokojený jak s předvedenou hrou, tak s výsledky.
Vzpomenete na nějakou veselou přihodu z kabiny, se kterou byste se chtěl podělit s našimi čtenáři? Pár srandiček a vtípků jste určitě zažil, třeba i na vlastní kůži :)
Nevím jestli to je úplně srandička, ale bude to asi rituál brankáře Račuka na venkovních zápasech, který si ale nechám pro sebe.
Máte nějaký fotbalový sen? Myslíte, že je reálné jej ještě uskutečnit?
Sny jsou, ale kazí mi je dlouhodobá zranění, která mě provází celou dorosteneckou karieru. Nyní jsem vůbec rád za to, že fotbal hrát můžu.
Od dubna letošního roku běží nový fotbalový portál Fotbalunas.cz, který mapuje amatérské fotbalové soutěže. Co na něj říkáte? Sledujete ho pravidelně?
Myslím, že je super, že se někdo podrobně zajímá i o nižší soutěže. V poslední době ho sleduji pravidelně.
Děkuji za rozhovor a přeji další fotbalové úspěchy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.