ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Jihomoravský | Brno - venkov | Okresní přebor , 2015-2016

Jakub Kropáček z týmu Babic nad Svitavkou se stal nejlepším hráčem 9. kola Okresního přeboru. Tohoto hráče jsme vyzpovídali, a co nám Jakub na sebe prozradil, najdete právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, jaký je to pocit stát se Hráčem kola?
Pocit je to samozřejmě fantastický, velice mě to potěšilo. Musím však podotknout, že za vším stojí vytrvalá práce celého týmu. Když máte spoluhráče na které se můžete spolehnout, hraje se vám mnohem lépe. Tímto bych tedy chtěl poděkovat klukům z týmu a samozřejmě i všem těm, kteří pro mě hlasovali.
Jak dlouho hrajete v Babicích a kde jste působil předtím?
V Babicích hraji od začátku této sezony, předtím jsem hrál například za Spartu Brno, Líšeň nebo Slovan Brno, odkud jsem o prázdninách přestoupil právě do Babic, kde si teď fotbal opravdu užívám. Je to moje první sezona za muže, i když věkově jsem ještě dorostenec.
V minulém kole jste se jednou trefil do černého a pomohl jste k demolici domácích a zvítězili jste vysoko 9:0. Jaký to byl pro Vás zápas?
Zápas v Ochozi byl specifický, protože je to derby a má výbornou atmosféru. Pro mě to byl skvělý zážitek, obzvláště když jsem si uvědomil, že většina z asi dvou stovek fanoušků se na nás přijela podívat právě z Babic, to je úžasná podpora, které si moc vážíme. Co se týče utkání, nebylo moc co řešit, hned ze začátku jsme si rychlou brankou vypracovali náskok, který pak po celou dobu narůstal. Měli jsme čas a prostor na to, abychom si hru opravdu užívali a předvedli mnoho krásných kombinací. S výsledkem jsme samozřejmě absolutně spokojeni.
Jste na 2. místě tabulky a ztrácíte 2 body na Zbraslav. Jaké jsou Vaše cíle v této sezoně?
Naším hlavním cílem je samozřejmě postup, to, že teď ztrácíme dva body je jedna věc, ale já věřím a doufám , že na konci sezony to bude naopak. Máme na to postoupit, i když třeba Zbraslav nebo Veverská Bítýška jsou velmi kvalitní mančafty a zápasy s nimi jsou velmi náročné.
Za odehraných 8 utkání jste dostali jen 4 branky a to je nejmíň ze všech týmů, jak to vnímáte?
Je dobře, že se na obranu můžeme stoprocentně spolehnout. Máme výborného gólmana, který nás umí podržet a naše obrana je skvěle sehraná, musí být těžké proti nim hrát.
Hrajete na pozici záložníka a máte za úkol plnit defenzivní úkoly nebo spíše podporovat ofenzívu?
Obojí. Základem je samozřejmě splnit si defenzivní povinnosti, ale při našem ofenzivním pojetí hry je stejně tak důležité pracovat směrem dopředu.
V dalším utkání hrajete doma s celkem Střelic, které jsou na 5. místě tabulky. Co očekáváte od utkání?
Hlavním cílem je získat tři body. Je jasné že to nebude lehké, Střelice jsou v tabulce vysoko a asi to nebude náhodou. Pevně však věřím, že za podpory našich domácích fanoušků zápas dotáhneme do vítězného konce.
Poslední otázka se týče našeho portálu. Jak často navštěvujete náš portál a co na něj říkáte?
Váš portál jsem objevil minulý týden, když vyšla první sestava kola pro naši soutěž. Je to skvělá myšlenka, myslím si, že přesně tohle tady chybělo. Zkrátka jde o nový a originální nápad, který se lidem jistě bude líbit.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.