„V podobné soutěži jsem hrál poprvé, ale bavilo mně to“, říká hráč kola Petr Haas

Po zranění se přišel rozehrát do rezervního týmu a hned je z toho hráč kola. Petr Haas proti Hřiměždicím ukázal, že patří jinam, než do čtvrté třídy, v zápase nastřílel soupeři hned 5 branek. Jak se mu hrálo při jeho premiéře v „pralese“ si můžete přečíst v našem rozhovoru s hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v našem hlasování o hráče kola. Mohl by ses našim čtenářům pro začátek trochu představit a přiblížit jim svou fotbalovou kariéru?
Děkuji ti. Začínal jsem v Sedlčanech asi ve čtyřech letech, kdy mě přivedl táta. Od žáků jsem působil v Příbrami, poté jsem hrál rok na farmě Příbrami ve Voticích a rok v příbramské juniorce, načež jsem se vrátil do Sedlčan.
Věděl jsi o tom, že jsi v sestavě kola?
Přiznám se, že jsem nevěděl, že to funguje i v teto soutěži. O tom mě informovali spoluhráči po zápase, ať počítám se zápisným. To, že tam jsem, mi volala ségra.
Nominován jsi byl za pět vstřelených branek proti Hřiměždicím. Jaký to byl zápas?
Zápas to byl klasický na tuto soutěž, hodně gólů, mnoho zahozených šancí, pár vtipných momentů. A kluci z Hříměždic to brali sportovně, což se mi líbilo.
Vím, že normálně patříš do A-týmu a v céčku se jen rozehráváš po zranění. Jaké to bylo, zahrát si IV.třídu?
Mě to bavilo. Samozřejmě že ta úroveň se nedá srovnávat, ale já potřebuju teď hlavně hrát, takže jsem to bral jako možnost, dostat se zpět nahoru.
Hrál jsi někdy už soutěž podobné úrovně?
V podobné soutěži jsem nastoupil poprvé, ale když jsme byli mladší, jezdili jsme se koukat s bráchou na tátu, který v podobné soutěži dohrával svojí úspěšnou kariéru, takže jsem tušil do čeho jdu.
A co tvoje zranění, co ti vlastně bylo a jak dlouho jsi musel oželet fotbal?
Měl jsem dlouhodobé problémy s třísly, nakonec jsem musel na operaci. Mimo hru jsem byl, až na výjimky od června.
A jak to vypadá s tvým návratem do A-týmu?
Návrat do sestavy určitě nebude jednoduchý, protože na postu, kde jsem hrál, podává kvalitní výkony Senftík a týmu se daří. Musím se především dostat do formy v jaké jsem byl před zraněním a pak věřím, že budu hrát.
Sezona je v plném proudu, zatímco áčko válí, od C-týmu, za který jsi teď nastoupil, se asi čekalo více, nemyslíš?
Přiznám se, že nevím co se od C-týmu čekalo, ale cíl postoupit jsem zaslechl. Záleží také, jak se tým sejde. Ale myslím, že se to zvedá a pod taktovkou p. Strnada se postoupí.
A-tým sice teď poprvé prohrál, ale stále je jen 2 body za prvním týmem a atakuje tak postupové příčky. Myslíš, že máte na to udržet takové výkony po celou sezonu?
Jedna vlaštovka jaro nedělá. Kluci zatím hrajou výborně a to umístění je fantastické. O to víc, že to čekal málokdo. Myslím, že udržet tyto výkony nebude lehké, ale v silách týmu to určitě je.
Dovedeš si představit, že by Sedlčany postoupili do ČFL. To by byla asi velká bomba, že?
Představit si to dokážu, ale bomba by to byla obrovská. Když si vzpomenu, jak se slavil postup do divize, tak teď by se to tu asi zbořilo úplně.
Kdyby sis mohl za Sedlčany zahrát ČFL, byl by to pro tebe největší fotbalový zážitek nebo máš za sebou i něco zajímavějšího?
Zajímavých fotbalových zážitků bylo mnoho, ale tenhle bych řadil k těm největším.
Teď se zeptám ještě na něco o tobě. Kromě fotbalu, děláš nějaké další sporty nebo máš nějaké jiné záliby?
Jelikož chodím do práce, tak už není moc času. Když ale je, tak si rád dám tenis, pinčes a nebo různé karetní hry po večerech. V televizi mimo jiné sleduju i motorsport.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Vždycky se mi líbili hráči z Brazílie. Můj vzor je ten největší z nich, Ronaldo. Dnešní mládež se ptá: Cristiano nebo ten tlustej? Se smíchem odpovídám: „R9, jiného neznám“.
Dříve jsi hrál také za Příbram, kde sis určitě zahrál se spoustou zajímavých fotbalistů. S jakou největší hvězdou sis tam zahrál?
Díky farmě a juniorce by těch jmen bylo asi více, protože se tam točili kluci z A týmu. Napadají mě Kalivoda, Polodna, Abraham, z mladých Mašek, Pilík, Mareš nebo Krejčí a dva současní spoluhráči Brotánek a Kdolský. Kdybych ale měl říct toho nejlepšího, tak říkám Fantiš, to byl pro mě fotbalový mimozemšťan.
Znáš portál fotbalunas.cz? Sleduješ ho a co si o něm myslíš?
O portálu jsem se dozvěděl až tuto sezónu se přiznám, ale teď ho sleduju pravidelně a myslím, že je to zajímavý a dobrý projekt a způsob, jak šířit fotbalové zprávy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.