Klapka, Šereda počtvrté: Nemůžu říct, že bych to tentokrát nečekal...

Lukáše Šeredu (Baník Krásno) Vám už asi nejspíš představovat ani nemusíme. Své parádní statistiky a výkony vyplňuje i jeden jeho úspěch v anketě o hráče kola za druhým. Lukáš skončil už jednou druhý a nyní slaví také již počtvrté první příčku. To, že je toto rekord minimálně na skokolovsku je nejspíš jisté, ale je otázkou, jak si vedou hráči ve zbytku republiky, každopádně si myslím, že i na této úrovni si Lukáš vede velmi dobře. A co na svou perfektní bilanci říká on sám? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, Karel Gott, když vždy vyhraje dalšího Slavíka, tak tvrdí, že to opravdu nečekal. Jak jste na tom Vy?
No tak určitě nemůžu říct, že bych to nečekal, ale je rozhodně, i tak, příjemné, opět vyhrát.
Ale chtěl bych upozornit na to, že mezi tím, co jsme spolu mluvili posledně, jste se umístil v anketě kola ještě jednou na stupních vítězů. Skončil jste těsně druhý a porazil Vás spoluhráč Masopust. Proběhlo poté nějaké hecování?
Hecování moc nebylo, takto bych to nenazval, spíš jsme si tak vzájemně z toho dělali srandičky.
Podpořil jste ho sám svými hlasy?
Samozřejmě, že jsem mu několik hlasů poslal.
Čím to, že na Vás našel konečně někdo recept? Byl s Vámi Honza přes týden v té Vaší klidné hospůdce, kde Vy osobně zlepšujete svou výkonnost a už několikrát jsme na ni udělali divákům v našich minulých rozhovorech reklamu?
Jestli objevil nějaký recept, to nevím, ale svým skvělým výkonem si rozhodně zasloužil být hráčem kola. Občas tam také zavítá, ale jen výjimečně a asi se to už konečně projevilo (smích). Jinak za reklamu mi majitel podekoval několika pivy zdarma, za což mu ještě jednou takto na dálku děkuji (smích).
A před dvěma týdny jste se do sestavy vůbec nedostal, když jste obdržel červenou kartu. Jaké to pro Vás bylo, když jste dohrál ve třiadvacáté minutě?
Popravdě jsem byl strašně naštvaný na rozhodčího, který mi dal druhou žlutou kartu a podle mě neprávem, když jsem v čistém souboji vybojoval míč. Ale jelikož to hoši zvládli dotáhnout do vítězného konce, tak mi to tolik nevadilo. Hlavní byly tři body.
Vy jste ale přesto v tom utkání branku vstřelil a i díky tomu doposud není jediný zápas, ve kterém jste se neprosadil. Nevím, co více k tomu ještě říkat, máte snad nějaký zvláštní instinkt kam se postavit?
Ano, stihl jsem ještě předtím alespoň jednou skórovat. O instinktu to asi není. Spíš jde o to, si vypracovat tu šanci, a pak ji úspěšně zakončit, což mi zatím skvěle vychází.
Je v tomto ohledu něco, co byste poradil mladším hráčům?
Jak už jsem říkal v minulém rozhovoru, hlavní je, užívat si hru a, co nejvíce, střílet. Kdo nestřílí, nemůže dát nikdy gól.
Už v minulém kole jsem se ptal Vašeho spoluhráče, zda se snažíte nějak před utkáním hecovat, kdo se tentokrát dostane do sestavy kola. Odpověděl mi, že ne, ale myslíte, že to individuálně každý řeší nějak v sobě?
Tak určitě by se chtěl každý stát hráčem kola, ale my se před zápasem soustředíme jen na to, jak vyhrát.
Jak jste ne tom Vy osobně?
Já se hlavně snažím, abych podal, co nejlepší, výkon a pomohl týmu k výhře.
Lukáši, Vy máte za sebou poměrně těžké utkání o první místo. Co bylo klíčové v celém zápase?
Klíčové bylo asi to, že jsme hráli svoji hru a dali do poločasu dvě branky. Pak už to bylo celkem snadné. K ničemu jsme je nepouštěli, a když se náhodou dostali do šance, tak je náš brankář Košťál vychytal.
Teď máte díky tomuto vítězství už čtyřbrankový náskok, mění se tak opět trochu Vaše cíle?
Naše cíle se vůbec nemění. Chceme vyhrávat a být první. A hlavně si užívat skvělý fotbal.
Vy jste tím potvrdili dobrý úvod sezóny, což může být i pro psychiku velmi povzbuzující, nemyslíte?
To určitě naší psychice prospívá. Víme, že můžeme porazit každého, když budeme hrát tak, jako doposud.
Lukáši, v soutěži vyčníváte a záříte opravdu velmi jasně. Nepřemýšlel jste o tom, že byste změnil své působiště a šel kousek “za lepším“? Nelákala by Vás nějaká vyšší soutěž?
Tak popravdě, rád bych hrál vyšší soutěž a časem mi to možná i vyjde. Ale teď jsem v Krásně a jsem tu velice šťastný, zejména díky skvělé partě, kterou tu máme.
Dobře, už Vás nebudu více trápit. Abychom to opět maličko nadneseně uzavřeli, tak bych se chtěl zeptat, jaké máte vozidlo? A které je Vaše vysněné?
No, já žádné vozidlo zatím nemám. Půjčuji si od rodičů Peguota 207 (smích). Žádné konkrétní auto vysněné nemám, ale líbí se mi třeba Audi A8.
Na závěr bych se chtěl zeptat, zda byste měl opět nějaký vzkaz divákům?
Opět bych chtěl poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a vzkázat, ať se i nadále baví fotbalem. A pozval bych je touto cestou v sobotu do Krásna na náš zápas se Svatavou. Bude se určitě, nač koukat.
Lukáši, já Vám děkuji za rozhovor a pomalu už půjdu vymýšlet nějaké otázky na ten pátý (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.