Vladimír Matula : Chceme předvádět pěkný fotbal, který bude bavit nejen nás, ale i fanoušky.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Podařilo se ti již někdy podobné ocenění získat?
Mockrát děkuji. Takového ocenění jsem nejspíš nikdy nezískal, snad jen na několik ocenění nejlepšího brankáře v mládežnických kategoriích.
K vítězství ti pomohlo domácí utkání s Opočnem. Jaký to byl zápas?
Sešli jsme se v opravdu dobré sestavě, navíc velkou motivací pro nás byl fakt, že v prvním vzájemném utkání s Opočnem jsme prohráli 6:0, kdy jsme nastoupili v devíti hráčích. Podařil se nám první poločas, dokázali jsme dát čtyři branky a žádnou nedostat. Dalo by se říct, že nás skóre ukolébalo a druhý poločas už to za moc nestálo. Každopádně to bylo velmi cenné vítězství.
Na soupisce vašeho týmu figurují hodně mladá jména. Projevuje se v zápasech nezkušenost obrany?
Myslím, že je to trošku znát, proto jsme vždy velmi rádi, když nám pomůže v obraně někdo zkušenější z A-týmu. Je ale také vidět, že v této sestavě hrajeme společně už vlastně třetí sezónu a sbíráme každý zápas další zkušenosti. Je ale pravda, že za nás často nastupují i o dost mladší hráči než já, ale jsem rád, že jsem mohl několikrát nastoupit v základní sestavě i s mladším bráchou Adamem, který je ročník narození 1999.
Vaše poslední výsledky vypadají jednoznačně, ale v každém zápase jsi svými zákroky tým podržel. Je těžké v takových zápasech udržet koncentraci?
Tak pro brankáře je jistě vždy mnohem lepší, když je celý zápas v zápřahu, nicméně já se snažím neustále koncentrovat na každý moment. Velmi mi v tom pomáhá častá komunikace s hráči a zapojení se do kombinace nohou.
Je hlavním cílem tohoto týmu návrat do 1.A třídy, kterou jste v minulém roce byli nuceni odhlásit?
Určitě by bylo velmi pěkné, kdyby se nám to podařilo, jenže u nás se nikdy neví, jak se sejdeme, kdo bude muset s A-týmem atd. Každopádně chceme předvádět pěkný fotbal, který bude bavit nejen nás, ale i fanoušky.
Pravidelně se zúčastníš zápasů divize C a kryješ záda Kubovi Vaníčkovi. Jsou to pro tebe určitě cenné zkušenosti.
To určitě. Často Kubu sleduji v jakékoliv situaci a snažím se toho co nejvíce pochytit.
Jaký máte s Kubou mezi sebou vztah?
Velmi dobrý. Stali se z nás skvělí kamarádi a parťáci.
Jaké tři týmy doplní suverénní Náchod do jarní části o postup?
Určitě sázím na nás, o další dvě postupová místa se myslím poperou Opočno, Smiřice a Velké Poříčí.
Jako každý hráč tak i brankář má svoje silné a slabé stránky. Čím vynikáš a na čem naopak by jsi chtěl zapracovat. 1
Dost sázím na svůj postřeh, možná proto někdy nevycházím pro centrované balony, zůstanu na brankové čáře a jen málokdy dostaneme z rohu nebo podobné situace gól hlavou, většinou se mi podobné situace podaří zlikvidovat.
Od malička stojíš mezi třemi tyčemi?
Ano, od mladší přípravky, tedy od svých 6 let. V žácích i ještě letos na jaře v dorostu jsem si ale rád zahrál proti slabším týmům i v poli.
Máš nějaký brankářský vzor?
Samozřejmě Petr Čech, poté i Manuel Neuer, obdivuji na něm jeho schopnost číst hru, včas vybíhat a umění velmi dobře hrát nohou.
Jaké jsou tvé nejbližší sportovní ambice?
Fotbal beru jako zábavu, u mě bude na prvním místě vždy škola. Příští rok maturuji a rád bych studoval vysokou školu v Praze, tak se uvidí, co bude dál. Každopádně bych od fotbalu velmi nerad upustil.
Co říkáš na tento nový portál věnovaný fotbalu?
Skvělé! Je moc dobře, že se někdo zajímá i o nižší soutěže.
Vláďo děkuji ti za tvůj čas a přeji tobě i celému týmu úspěšný zbytek podzimní části.
Taky moc děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.