Mým fotbalovým vzorem byl vždy můj taťka, jsem rád, že jsem si s ním mohl zahrát v jednom týmu, říká Martin Brada z Horní Vsi

Hlasování o hráče 7. kola IV. třídy Pelhřimovska ovládl Martin Brada (16), záložník Horní Vsi. Benjamínek týmu svými dobrými výkony přispívá k hernímu růstu hornoveského mančaftu, který v průběhu letošní sezóny zatím neztratil ani bod. Martin Brada je studentem pelhřimovského gymnázia, ve volném čase rád hraje tenis nebo se chodí bavit s přáteli. V neposlední řadě je také velkým příznivcem Slavie Praha a Arsenalu. Co dalšího na sebe Martin Brada prozradil se dočtete v tomto rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, začneme klasicky. Mohl by jsi na úvod čtenářům popsat, jaké byly tvé fotbalové začátky?
Do míče kopu snad od doby, kdy jsem začal chodit, protože můj tatínek je také velkým fotbalovým nadšencem. V Horní Vsi jsem registrovaný asi od svých šesti let.
Jsi velmi mladým hráčem, který má kariéru teprve před sebou. Máš nějaký fotbalový vzor, kterému by jsi se chtěl podobat?
Mým největším fotbalovým vzorem byl vždy můj taťka, mám radost, že jsem měl tu čest zahrát si s ním v jednom týmu.
Horní Ves hraje IV. třídu, dříve však patřila k tradičním týmům okresního přeboru. Myslíš si, že má současný tým Horní Vsi perspektivu na to, aby se jednou do nejvyšší okresní soutěže vrátil?
Tým máme hodně mladý, proto si myslím, že nějakou perspektivu máme, ale mluvit o návratu do Poutník ligy je hodně předčasné.
Tuto sezónu hrajete zatím ve velkém stylu, ještě jste neztratili ani bod, při tom jste obdrželi pouhé dva góly. Čekali jste před sezónou, že budete tak suverénní? A co se oproti minulému ročníku změnilo, že najednou tak válíte?
Před sezónou si nikdo z nás určitě nepředstavoval, že soutěží budeme proplouvat tak hladce. Důležité je, že se scházíme v hojném počtu.
Z šesti odehraných zápasů Horní Vsi zaujala hlavně hladká výhra nad A.F.C. Humpolec. Jak zpětně hodnotíš tento povedený zápas?
Podle mého názoru to byl vyrovnaný zápas. Hlavním rozdílem byla efektivita zakončení. Ve chvílích, kdy se lámal chleba, nás podržel vynikajícími zákroky gólman.
Také jste odehráli vyhrocený zápas v Plačkově. Jak se při takovém zápase v tvém mladém věku cítíš? Zapojuješ se občas také do hádek s protihráči či rozhodčím?
Mám radši, když se hraje bez zbytečných emocí, jsem od přírody nekonfliktní. Musím přiznat, že se někdy v těchto zápasech bojím o nohy.
Jaké jsou tvé fotbalové přednosti a v čem by ses měl ještě zlepšit?
Spoluhráči říkají, že mojí největší předností je rozehrávka, zahráváni standartních situací a dávání „houslí“ (smích) . Jako svou slabinu považuji hlavičkové souboje, ve kterých jsem takřka nulový.
Máš nějaké osobní fotbalové ambice? Lákalo by tě například angažmá v některém klubu, který hraje vyšší soutěže?
Určitě chci hrát v co nejlepší soutěži. Před sezónou jsem měl nabídku z Horní Cerekve, ale vše bohužel ztroskotalo nejprve na špatné komunikaci mezi kluby a později na tom, že jsem limitován zraněním, a tak jsem se rozhodl, že bude lepší ještě zůstat v Horní Vsi.
Co je tvojí nejoblíbenější činností kromě fotbalu?
Kromě fotbalu rád hraju tenis a chodím za zábavou s přáteli.
Sleduješ portál fotbalunas.cz? A ceníš si toho, že tě fanoušci zvolili Hráčem kola?
Musím říct, že tento portál pravidelně sleduji, je to výborný projekt. Toho, že mě fanoušci zvolili hráčem kola, si velice cením a tímto bych jim chtěl moc poděkovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.