Chce ho Slavie nebo Viktoria Plzeň, talent Kroc prozatím válí v okresním přeboru.

Inteligentní, mladý, skromný a talentovaný. I těmito slovy by se dal charakterizovat David Kroc, kterému je teprve 15 let. Velká naděje Primalexu Břasy působí také v mládežnickém týmu Rokycan a zájem o něj mají i přední ligové týmy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství Davide, jak jsi se o něm dozvěděl a co na něj říkáš?
Děkuji docela mě to překvapilo, nečekal jsem to, protože jsem si myslel že dostanou přednost známější borci. Dozvěděl jsem se to na našich stránkach, facebook SK Primalex Břasy.
Pojďme se podívat na tvůj poslední zápas za A tým Primalexu Břasy v OP. Vstřelil jsi v něm dvě branky, mohl by jsi je fanouškům a návštěvníkům našeho webu trochu víc přiblížit?
Věděli jsme, že Strašičtí jsou lepší hráči tak jsme je chtěli aspoň potrápit a to se nám v první polovině dařilo, například když jsem dostal krasnou přihrávku po pravé straně a rozvlnil jsem branku domácích. Druhý gól jsem dával po výborné útočné akci mých spoluhráčů, kdy poslední hráč mi posadil míč hlavou na šajtli a já rozvlnil síť podruhé. V poslední minutě prvního poločasu jsme bohužel inkasovali. V šatně jsme si řekli že nesmíme složit zbraně a bojovat dál. Bohužel jsme hned na začátku druhého poločasu inkasovali podruhé. Když už běžela 85 minuta tak jsem věřil že si odvezeme ze Strašic alespoň bod. Ale nebylo tomu tak ke konci jsme inkasovali po třetí a tak jsme jeli domu s prázdnou.
Jak celkově hodnotíš utkání ze svého pohledu?
Já si myslím, že kdyby jsme byli v kompletní sestavě, tak jsme měli na to vyhrát, ale i přesto to byl od mých spoluhráčů skvělý výkon.
Dozvěděl jsem se o tobě, že fotbal hraješ na více frontách, jak za muže, tak ještě v mládežnických kategoriích, řekni nám konkrétně v jakých týmech působíš a jak se ti daří?
Ano hraju i za Rokycanskou U17. Kde hraju na levé záloze a daří se mi celkem dobře, máme za sebou 5 zápasů a já mám na kontě 8 gólů.
Měl jsi nějaké nabídky z týmů hrající vyšší fotbalové soutěže?
Ze začátku když jsem hrál žákovskou ligu v Rokycanech tak měla zájem Viktoria Plzeň a minulí rok přišla nabídka z Sk Slávie Praha ale to bylo ještě vzhledem k mému věku více méně neakceptovatelné.
Popiš tedy prosím tvou prozatimní fotbalovou kariéru?
Začínal jsem ve čtyřech letech na Břasých v přípravce. V osmi letech jsem hrál za Rokycany kde působím do dnes. Minulý rok jsem působil za obě mužstva s Břaským mužstvem jsem vyhrál okresní přebor žáků a s Rokycany kde jsme hráli 1.ligu jsme hráli kvalitní fotbal.
Jaký pro tebe byl přechod mezi mládežnickým a dospělým fotbalem?
Pro mě to nějak zásadní změna nebyla, myslím že fotbal jako fotbal jen se zlepšila kvalita a spíš zkušenost starších.
Čeho by jsi chtěl ve fotbale dosáhnout, jaké máš sny?
Chtěl bych dosáhnou toho, aby jsem si jednou zahrál na profesionální úrovni. A takový malý sen se mi už splnil, když jsem si chtěl zahrát se svým otcem a to se mi vlastně splnilo zhruba před měsícem, kdy taťka nastoupil v 80 minutě a oba jsme stačili vstřelit branku.
Samozřejmě pro dobrého hráče je prakticky povinnost, kombinovat fotbal se školou, jak jsi na tom ty?
Ve škole akceptují mé sportovní aktivity a já jsem zatím v prvním ročníku a žadný problém zatím nevidím.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Můj fotbalový vzor je hráč Borussie Dortmund Marco Reus.
Kterému týmu fandíš?
V české lize je to Sparta Praha a ze zahraničí Borussie Dortmund.
Co považuješ za svůj dosavadní největší úspěch na fotbalovém poli?
Nominaci na turnaj do Francie za Plzeňský kraj kde jsme skončili druzí a spolu s tím nabídku z týmu Viktoria Plzeň a Slavia Praha.
Kdyby sis mohl zahrát v jednom týmu s kterýmikoli třemi fotbalisty, kdo by to byl a proč?
Samozřejmě můj vzor Marco Reus z Borussie, Bořek Dočkal ze Sparty a Zlatan Ibrahimovič z PSG.
Díky moc za rozhovor ať se daří i nadále.
Děkuji a chtěl bych popřát všem fotbalistům aby se jim splnil jejich fotbalový sen.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.