Mně mladí nechybí, protože jsou všichni mladší než já, říká hráč 8 kola Richard Dostálek

     Richarda Dostálka není třeba nějak dlouze představovat. Stačí najit odbornou literatury a z této se dozvíme, že V české nejvyšší soutěži odehrál 350 utkání, vstřelil 67 branek. Další 24 starty a 3 branky zaznamenal v nejvyšší ruské soutěži za FK Rubin Kazaň. . V kvalifikaci o Ligu mistrůnastoupil sedmkrát, dal jeden gól. V Poháru UEFA

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Richarde máte za sebou úspěšnou kariéru, mnoho ligových zápasů i nahlédnutí do reprezentace. Jak se stalo, že hrajete v Bosonohách?
Dostal jsem nabídku od Dana Břežného s kterým jsem trénoval juniorku FCZ a protože v Bosonohách nikomu nepřekážím a nevadím, tak jsem si ještě aktivní kariéru o pár týdnů prodloužil.
V Bosonohách je více zkušených mazáků. Nechybí mládí?
Mně mládí nechybí, protože jsou všichni mladší než já :-D.
Jaká je úroveň krajského přeboru?
Díky velké koncentraci brněnských týmů má soutěž větší náboj. Už jsem na hřišti potkal i pár zajímavých hráčů, kteří mě svým výkonem mile překvapili. Chybí mně větší zájem fanoušků, ale to je problém celého českého fotbalu.
Na které angažmá vzpomínáte nejraději? Je nějaký hráč, s kterým jste si nejvíce rozuměl na hřišti i mimo něj?
Na tuto otázku bych Vám mohl napsat odpověď na několik stran A4. Vyberu si ovšem své první ligové angažmá v dresu BOBY BRNO a ze všech spoluhráčů, a že jich bylo, vyberu Pavla Holomka, Marka Zúbka a Vláďu Chaloupku.
Věkem jste již veterán. Hrajete i za tuto kategorii?
Když jsem byl mladší ;-), tak jsem chodil hrávat městskou soutěž starých pánů za Líšeň. Když mám čas, tak si jdu zahrát za internacionály ČR.
Patříte k tahounům Bosonoh a nyní střílíte i dost branek. Jak to děláte, že se udržujete v takové kondici?
Na to je jednoduchá odpověď. Dva spoluhráči mě přinesou do šestnáctky soupeře, třetí mně předloží přihrávku před prázdnou branku, já to tam dorazím a všichni mě pak společně odnesou na vlastní polovinu hřiště. Na to žádnou nadstandardní kondici nepotřebuji.
Jaké má Richard Dostálek záliby, koníčky?
Fotbal, fotbal, rodina, fotbal, fotbal, ryby.
Jaký jiný sport byste dělal, kdyby to nebyl fotbal?
Hokej. Do páté třídy jsem ho hrál závodně v Uherském Hradišti. Pak jsem se musel rozhodnout jestli půjdu do sportovní třídy zaměřené na fotbal nebo hokej, protože oba dva sporty mně nechtěli povolit. V první obrané dvojici jsem tenkrát rozdával radost s Radimem Bičánkem.
Existuje místo na světě, kam byste se chtěl podívat nebo tam třeba i žít?
Nemám žádné vysněné místo, kam bych se chtěl podívat. Kariéra mě zavedla kromě naší kotliny ještě do Ruska a Německa. Kdybych si měl vybrat z těchto tří zemí, tak tu nejzápadnější.
Co na Vaší prodlouženou kariéru říká rodina?
Je nadšená. Moje žena je můj největší fanoušek, která si život bez fotbalu nedokáže vůbec představit. A stejně jsou na tom obě naše děti. Kdybych náhodou o víkendu zůstal doma, tak pojedou na fotbal sami :-D.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.