Střelec Mladého Moudrý: Zápas s Borkem mě vyšel na necelých 400 Kč!

Zcela po zásluze ovládl hlasování o Hráče 6. kola Vojtěch Moudrý, který nám poskytl velmi obsáhlý rozhovor. Aktuální tabulku střelců stačil již všem známým rozeslat a k jednomu cíli se Mladé již výrazně přiblížilo: „Ke splnění prvního záchytného bodu nám chybí devět bodů, pak už by mohla být záchrana jistá." Mladé má však cíle úplně někde jinde.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vojto, gratulace k vítězství v anketě o hráče kola. Viděl jste nedávný počin Lewandovského? Co jste tomu říkal?
Děkuji Vám. Lewandovského devítiminutovku jsem viděl v sestřihu na internetu. Co k tomu říct? Je to borec. Dát 5 gólů v Bundeslize před plným barákem Bayernu musí být úžasný zážitek. Nevím ale, jestli se vyrovná čtyřem brankám před mládským publikem. (úsměv)
Jaký to byl tedy pocit? Dát 4 branky před vaším publikem.
Nebudu lhát, že mě to nepotěšilo. Nějaký ten gól jsem už potřeboval jako prase drbání. Že to jsou hned čtyři, je taková nadstavba.
Rozdíl mezi vámi s hráčem Bayernu je asi mimo jiné v tom, že Lewandowski dostanu tučnou odměnu, kdežto vy budete muset naopak do týmové kasy něco dát. Máte to již spočítané?
Rozdílů mezi mnou a Lewandowskim by možná nějaký fotbalový expert našel více, mě ovšem žádný nenapadá. (úsměv) Jistě, Šuďa už to má spočítané a také už si stačil rejpnout. Zápas s Borkem mě vyšel na necelých 400 Kč. Myslím si ale, že se s pokladníkem určitě nějak domluvíme. Minimálně na splátkovém kalendáři. (úsměv)
Vstřelil jste v mužské kategorii někdy tolik branek v jednom utkání?
Vzhledem k tomu, že nepatřím mezi obávané bombarďáky, tak si podobné počiny pamatuji. Letos v únoru se mi podařilo dát stejný počet gólů v přípravném utkání proti Vyššímu Brodu. Jinak se mi to nejspíš nikdy nepovedlo.
Taktéž jste se dostal do čela tabulky střelců v OP, máte svůj osobní cíl v počtu vstřelených branek za sezónu?
Na střeleckou tabulku je příjemný pohled. Však jsem odkaz stačil rozeslat všem známým. Snad se stihnou podívat než mě některý ze střelců jako je Holý, Ježek, Vařák nebo Jirka Vítků předstihnou. Žádný osobní cíl v počtu vstřelených gólů jsem si před sezónou nevytyčil a ani teď si žádný cíl dávat nebudu.
Hlavní pro váš tým ale byla určitě výhra, díky níž ztrácíte na N. Ves pouhý bod. Bavili jste se v kabině před sezónou u postupu do vyšší soutěže?
Zcela jistě. Potřebovali jsme navázat na vítězství nad rezervou Hluboké a hlavně jsme si nechtěli nechat ujet vlak. To se podařilo, navíc Nová Ves poprvé v sezóně ztratila, takže jsme se přiblížili na dostřel. Ke splnění prvního záchytného bodu nám chybí devět bodů, pak už by mohla být záchrana jistá. Po splnění se můžeme bavit o dalších cílech. (úsměv)
Kdo je podle vás největším favoritem OP?
Osobně mezi největší favority řadím náš tým, tým Boršova nad Vltavou a Temelína. Podle mne se rozhodne mezi těmito týmy. Ale uvidíme, třeba pořadím zamíchá ještě někdo jiný.
Nyní zajíždíte na půdu Temelína, který je hned za vámi. Co od zápasu očekáváte a jak jste se na soupeře připravovali na předzápasovém tréninku?
Do Temelína se všichni těšíme především na krásný areál s kvalitním terénem. Utkání bude hodně těžké, Temelín má na okresní přebor hodně kvalitní tým. Nám se bohužel na marodku dostal jeden z našich nejlepších hráčů Filip Červený, kterému přes Vás přeji brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat. Expert Jan Brůžek tipoval výsledek 0:2, což by se mi také zamlouvalo. (úsměv)
Ve třiceti letech jste toho již zažil hodně. Jakého fotbalového úspěchu si nejvíce ceníte? A co vás dodnes mrzí?
Nějakých pětadvacet krásných fotbalových let už za sebou mám a má aktivní „kariéra“ se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Věcí, kterých se podařilo, je více, ať už to byl postup s Jindřichovým Hradcem do krajského přeboru, pár sezón v krajském přeboru, nebo spanilá postupová jízda jindřichohradecké rezervy. Kdy se podařilo až na jednu sezónu postoupit z okresní soutěže až do 1.A třídy. Co mě dodnes mrzí? Na nic konkrétního si nevzpomínám, snad jen že jsem si v dospělé kategorii déle nekopnul s mladším bratrem Ivanem. Ten díky vysokoškolským studiím v Liberci odešel rozdávat fotbalovou radost z Jindřichova Hradce do Jarošova nad Nežárkou. (úsměv)
Máte ještě nějaký sen, který byste si ve fotbale rád splnil?
Líbilo by se mi postoupit s týmem Mladého do 1.B třídy. V Mladém je pěkné zázemí, fotbalu tu věnuje spousta lidí hodně času a je zde skvělá parta. Pro mladé kluky z Mladého by to byla dobrá zkušenost si zahrát vyšší soutěž.
Sledujete náš web fotbalunas.cz, popřípadě naše stránku na Facebooku? Jak se Vám líbí?
Ano, Vaše stránky sleduji a hodně se mi líbí styl, kterým jsou stránky vedeny. Je pěkné si přečíst i o nižších soutěžích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.