Podle hráče 8. kola brankáře Roštění Michala Nevřaly je nový portál fotbalunas.cz nápad za milión, chybí mu možná jen brankářské statistiky vychytaných nul...

V 8. kole vyhrál podruhé v naší anketě muž brankářského řemesla. Tentokrát jim byl talentovaný gólman týmu z Roštění Michal Nevřala, který letos podává v barvách Hanáků výborné výkony. Redakce portálu fotbalunas.cz jej vyzpovídala a rozhovor se sympatickým mladíkem si můžete přečíst níže!

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude ve Vaší kabině stát?
Díky. Moje daň za tento rozhovor společně s úterním svátkem bude nejspíše nějaká ta láhev naší domácí pálenky.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů ve Slavičíně byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
Chtěl bych především vyzdvihnout vynikající týmovou spolupráci a bojovnost našich hráčů, kteří se zasloužili o druhou nulu v řadě a velmi cenné vítězství právě ve Slavičíně. Obranná činnost byla kompaktní a soupeře nepustila do žádné větší šance. Snažil jsem se kluky nabádat hlavně k obsazování hráčů a burcoval je k důraznému napadání. Během zápasu jsem tak nemusel řešit mnoho nebezpečných situací. Vítězství v této anketě je pro mě spíše takovou satisfakcí za minulé zápasy, ve kterých jsem byl ve větší permanenci a přispěl větší mírou k bodovým ziskům.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra?
Moje pouť začala v Holešově někdy v šesti letech na hřišti tehdejšího Slavoje Všetuly. Prošel jsem celou řadu holešovských mládežnických kategorií, od přípravky přes žáky až po dorostence. S fotbalem jsem chtěl v pubertě definitivně seknout, ale naštěstí mě tehdy můj kamarád Roman Pumprla dovedl na trénink dorostenců v Roštění a já poznal skvělou partu kluků, se kterou to v okleštěném složením táhneme dodnes. Jelikož jsem v Roštění již asi sedmým rokem, mám ke klubu velmi silné pouto. Můj fotbalový životopis není příliš moc rozsáhlý, ale to se může v budoucnu změnit. Navíc začínám chytat za UTB Zlín II. futsalovou ligu, což je pro mne nová výzva...
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Roštění?
Když někdo zmíní Roštění v souvislosti s fotbalem, většinu nejspíše napadne Laďa Zakopal. A není se čemu divit. Tento pán má stále své kvality a také mnoho známých ze svých předchozích působišť a i když se mu už moc nechce trénovat, stále je pro nás klíčový a jeho přítomnost na hřišti pro tým nesmírně důležitá. Ale není to pouze o něm. Dlouhodobou oporou a současně i kapitánem je Staňa Škrabana, který je v týmu služebně nejdéle. Stejně tak i Marek Filandr nebo Ondra Jirsa odehráli v obranných řadách spoustu zápasů. Nově k nám přišel do týmu také Víťa Jurásek, který střílí góly a je výborný jak na hřišti, tak mimo něj. Velmi si také vážím práce pana trenéra Pekara a předsedy klubu pana Pagáče, bez nich by celé to soukolí nemohlo fungovat.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Nedá se říct, že bych měl vyloženě vzor, ale od malička jsem velký fanoušek anglické Premier League. Mezi mé oblíbence patří hlavně brankáři Hugo Lloris a Joe Hart a z našich vod samozřejmě Petr Čech nebo třeba Tomáš Vaclík. Rád si čtu o věcech ze světa informačních technologií, poslouchám hudbu nebo trávím čas s přáteli. Nejraději ale trávím čas se svou přítelkyní Terezkou, která mě ve fotbale hodně podporuje a nechybí téměř na každém zápase. Její výborné snídaně jsou polovičním strůjcem mých dobře odchytaných zápasů
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Naše postavení v tabulce je naprosto adekvátní naším výkonům a stále musíme na něčem pracovat a zlepšovat se. Příjemně překvapují Sehradice, které mají formu stejně tak jako Příluky. Na opačném pólu je to pak právě rezerva Slavičína nebo Tečovice, od kterých jsem očekával postavení ve vyšších patrech tabulky.
O víkendu hrajete doma s Lužkovicemi, to bude asi těžký protivník, i když v minulém kole se jim příliš nedařilo?
Lužkovice mají velmi běhavý mladý tým, což bude pro nás určitě nepříjemné. V minulém kole jen těsně prohráli doma se Sehradicemi o gól, ale to vůbec nic neznamená. V domácím prostředí ale nerozdáváme body zadarmo a budeme se snažit, aby naše tvrz v letošní sezóně zůstala co nejdéle nedobitá.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, jsou zde i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Je to vynikající nápad za milión. Fotbalem lidi žijí hlavně regionálně a hodně se o tomto portále mluví. Právě anketa o hráče kola dává tomuto projektu šťávu a lidi se tím baví. Osobně z pohledu brankáře bych možná dodal do statistik kolonku vychytaných čistých kont a bylo by to úplně super. Palec nahoru pro tento projekt a přeji, ať se mu daří i do budoucna.
Dík za rozhovor a ať se Tobě i Tvému týmu i nadále daří...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku