Stanislav Rous: Byl to těžký, ale cenný rok. Kdo chce najít pozitiva, najde je

Horní Bříza letos prožila, a vlastně stále prožívá, poměrně zajímavou sezónu. Na jedné straně mnoho cenných zkušeností ze světa divizního fotbalu, na straně druhé velké množství porážek a prozření v oblasti hráčské mládeže. Tak, či onak se Horní Bříza v mnohém vytáhla, a stává se poměrně respektovaným soupeřem, který umí své protivníky potrápit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sezóna se blíží ke svému závěru, a Horní Bříza prošla poměrně velkým herním růstem. Pro soupeře se stáváte nepříjemným soupeřem. Panuje v týmu o něco větší spokojenost?
Všichni jsme rádi, že přestáváme být otloukánky soutěže, a že nás soupeři začínají brát vážně.
Když si vezmu další utkání, hrajete doma se Soběslaví. Předpokládám, že budete chtít překvapit
Soběslav stavím, společně s Katovicemi, v soutěži nejvýš. Jejich hráči hrají dlouho spolu a na hře to jde pochopitelně velice dobře vidět. Katovice jsme překvapili a pevně věřím, že je v našich silách překvapit i Soběslav.
Je jasné, že Vás po sezoně čeká sestup. Kdybyste měl zhodnotit tuto zkušenost? Převažují pozitiva?
Kdo hledá, najde. Určitě je to cenná zkušenost pro nás všechny napříč klubem. Všichni zjišťujeme, kde máme rezervy a to od vedení, přes náhradníky, až po kapitána ,,A" týmu.
Bude vaše hlavní snaha pro příští rok návrat do Divize A?
Člověk by měl být na sebe náročný a myslím, že jsme v tom týmu za jedno. Příští rok chceme hrát v Krajském přeboru nahoře a ideálně se poprat o postup zase zpět.
Byl v této sezóně nějaký propastný rozdíl, mezi ostatními? Rozdíl mezi soutěžemi asi bude značný?
Týmy v soutěži mají velkou kvalitu. Až na výjimky si myslím, že se již zvládáme soupeřům vyrovnat. Největší rozdíl je v chování v obou vápnech. V krajském přeboru vám projde relativně velké množství chyb, ofenzivní hráči v divizi je již neodpouští.
Přenesete tyto zkušenosti i do příští sezóny?
Věřím tomu, je to hlavní důvod, proč jsme nabídku postupu do divize vzali.
V minulých rozhovorech jsem se ptal také na posily z mladších kategorií, potažmo na práci s mládeží. Jak je to u vás?
Nebudu chodit kolem horké kaše a pokusím se být maximálně upřímný. V Horní Bříze se pohybuje několik šikovných kluků napříč kategoriemi. Nicméně kluci jsou zvyklí neustále vyhrávat, jelikož hrají nejnižší mládežnické soutěže a tak když narazí na kvalitnější soupeře, tak se jim to mnohdy nepozdává. Chybí jim větší zarputilost, bohužel jsou moc pohodlní. Světlé výjimky představují Dominik Šebek, Vojta Tuka nebo Matěj Tvrdík, kteří se postupně zabudovávají do kádru a příští sezonu snad budou plnohodnotnými členy ,,A" týmu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.