EXPERT TIP - 6.kolo Moravskoslezský | Krajský přebor , 2024-2025

Datum kola: 8.9.2024


Zpět na experttip

Šimon Plhák


Expertem kola se stává opora středních řad týmu z Krásného pole, 23-letý záložník ŠIMON PLHÁK. Urostlý středopolař s výbornými technickými dovednostmi se řadí mezi hlavní opory ostravského týmu. I proto, že tým prošel během letní přestávky značnou obměnou, ale sám záložník s oblíbeným číslem 6 na zádech se rozhodl v mateřském klubu nadále pokračovat.

Šimon Plhák je ostravským rodákem a odchovancem klubu TJ Sokol Krásné Pole. Na fotbalovou dráhu se dal ve svých 6 letech, kdy jej k nejoblíbenější hře přivedl jeho táta. Brzy si jeho talentu všimli trenéři z okolí, prošel mládežnickými oddíly Baníku Ostrava a Hlučína. Už v juniorském věku si zahrál i za muže, když si získal angažmá v Pusté Polomi, za kterou kopal krajský přebor. V jejím dresu vydržel tři roky. Pak se kvůli pracovnímu a studijnímu vytížení musel rozhodnout pro návrat do Krásného Pole, kterému mj. taktéž vypomohl vykopat postup z I.A třídy do krajského přeboru. Za svůj mateřský klub hraje pravidelně od léta 2022. Je velkým fanouškem dobrého jídla a piva. Za svého fotbalového idola řadí španělského záložníka Sergio Busquetse. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tip experta 1

Komentář:

Vřesině se ještě nevrátí vykartovaný Hruzík a to týmu moc nepomůže, přeci jen je tým po letní přípravě hodně oslabený. Háj zatím uhrál vše co měl, takže si myslím, že i zde si uhraje vítězství a uhájí neporazitelnost domácího prostředí.

Adam Fojtík 1

Martin Sikora 1

Radek Hruška 2

Miloš Virág 1

Ladislav Beran 1

Petr Vala 1

Venca Likeš 1

Jiří Klik 1

Míchal Jaroš 1

Patrik Ožvolda 1

Josef Krenželok 1

Marek Kulaviak 1