EXPERT TIP - 7.kolo Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

Datum kola: 17.9.2017

0

Staň se Expertem pro následujíci kolo. Přímo v článku stačí kliknout na Tipovat, vyplnit komentáře a své tipy. Kdo bude nejlepší? Za každý správný tip získaváš bod.




Jakub Vincenc

Další expertem kola je Jakub Vincenc, stoper a jeden ze základní stavebních kamenů klubu SK Jiřice. Sám o sobě říká. ž je jen "obyčejnej vesnickej čutálista za pivo a párek", čímž se perfektně zařazuje do party fotbalistů hrajících Poutník ligu. Ve většině případů u nás již ambice zahrát si vyšší soutěže jako Krajský přebor, nebo Divizi pominuly a nyní už je to jen o tom chtít se sejít na hřišti se spoluhráči, zahrát si fotbal, pobavit se a udělat si hlad a žízeň.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 2 5 - 21 - 74 %
Komentář experta:

Souboj generací. Jiřice tuto sezónu vsadily s věkovým průměrem atakujícím 30 let na zkušenost a tato sázka se jim prozatím vyplácí, když dokázaly vyhrát většinu z dosavadních klání a často bez nijak markantní převahy. V rozehrávce se objevila rozvaha a pomalu se vytrácí jakýsi „hurá systém“, který je v minulém ročníku stál body v utkáních, ve kterých nebyly horším týmem. Přesným opakem je omlazený ambiciózní černý kůň soutěže z Čejova. Ofenzivně laděné mužstvo s kvalitní středovou řadou, které poctivě trénuje, je stavěné spíše do rychlosti. Určitou překážkou by jim mohly být rozměry hřiště v Jiřicích a vyrovnat se budou muset se zvýšeným důrazem v osobních soubojích, přesto ale půjdou v roli favorita do tohoto zápasu hosté z Čejova.

Tip experta: 1 95 - 5 - 0 %
Komentář experta:

Letmým pohledem na rozpis zjistíme, že áčko si odehraje svůj zápas už v sobotu, a tak Lukavec nečeká toto nedělní odpoledne v Kamenici nic lehkého. Nicméně tento faktor nebude rozhodující, Kamenice navíc není tým, který by nějak výrazně doplňoval svojí rezervu hráči prvního mužstva. Rozhodovat budou zkušenosti, na které tentokrát nováčkovské nadšení a bojovnost stačit nebudou. A proto ač Lukavec odehrál většinu dosavadní utkání se ctí, musím zde zvolit jasnou jedničku.

Tip experta: 1 42 - 47 - 11 %
Komentář experta:

Ačkoliv Obrataň hrála s poměrně silnými soupeři, jako například venku s Žirovnicí „B“ nebo s pelhřimovským Maratonem, tak dostává až příliš mnoho gólů. Navíc svojí sílu má především doma na svém malém plácku. Naopak Ústrašín posilněn několika ex-Pelhřimovskými hráči doma body nerozdává. S výjimkou utkání s Jiřicemi, které ovlivnilo zbytečné vyloučení. Vyrovnané utkání nakonec vyhraje lépe organizovaná a méně živelně hrající domácí Žlutá ponorka.

Tip experta: 0 63 - 37 - 0 %
Komentář experta:

Na tvrdém hřišti v Červené Řečici se střetnou dvě mužstva, která hrají bojovný a důrazný fotbal. Řečice omladila kádr a zatím je remízovým králem soutěže, a proto by krom vítězství svých hráčů v sestavách kola potřebovala naplno bodovat i na hřišti. Nicméně body potřebuje i Budíkov, který bude sázet na zkušenou obranu a rychlost v útoku. Vzhledem k absenci vítězného ducha v týmu Řečice a problémům Budíkova ve finální fázi to vidím na další plichtu.

Tip experta: 1 78 - 11 - 11 %
Komentář experta:

Žirovnice „B“ je tým, který se objevuje pouze na venkovních utkáních. V domácím prostředí navíc na hřišti, které i díky velkému prostoru za pomezní čárou vypadá jako letiště, hraje obvykle v notně posilněné sestavě i s několika náhradníky. Což se jim zejména na delších výjezdech zřídkakdy podaří. Naopak Počátky měly personální problémy již před pádem do okresního přeboru a avizovaly, že budou muset tvořit nový tým. Proto zde volím jasnou výhru domácích.

Tip experta: 1 89 - 11 - 0 %
Komentář experta:

KMaraton je stará známá písnička. Kombinační mužstvo složené ze zkušených matadorů snažící se o barcelonský "ťukec", na který na rozdíl od většiny mužstev Poutník ligy má i technické dovednosti. Naopak Horní Cerekev je pro mě trochu neznámá. Určitě se budou v této sezóně snažit o návrat do I. B. třídy, ale zaváhání v úvodu soutěže v Lukavci a konec konců i prohra s Kamenicí jim trochu nabourala plány. Na Maraton je třeba hrát chytře, důsledně a v neposlední řadě důrazně a nejsem si jistý, že je toho zatím výkonnostně nevyrovnaná Cerekev schopna.

Tip experta: 1 84 - 16 - 0 %
Komentář experta:

Začátek sezóny nezastihl Pacov v dobré formě a nedaří se ani jejich prvnímu mužstvu. Avšak poslední dva zápasy proti Počátkám a Lukavci by mohly být odrazovým můstkem k lepším výkonům. Výhry se sice v minulém kole dočkal i Plačkov, který ale dlouhodobě sužují problémy s šířkou kádru a při venkovním utkání to asi nebude jiné. Naopak sestava Pacova je ustálená a zvláště v domácím prostředí by neměli svoji kůži nechat lacino. Plačkov bude zřejmě spoléhat na brejky a snažit se využít rychlosti René Zemka stejně jako v předchozích zápasech. Pokud se toto podaří Pacovu eliminovat, věřím, že utkání zvládnou s plným bodovým ziskem.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Pavel Šiška 5
2. Tomáš Pavlíček 5
3. Jan Semrád 5
4. Jakub Mach 4
5. Lukáš Novotný 4
6. Jiří Jetmar 4
7. Patrik Macháček 4
8. Jan Přibyl 4
9. Jolana Hnátová 4
10. Martin Krupicka 4
11. Tomáš Filípek 3
12. David Vincenc 3
13. Lukáš Loukota 3
14. Tomas Prokop 3
15. Martin Pokorný 3
16. Milan Zeman 2
17. Michal Tesař 2
18. Jaroslav Herna 2
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.