Marek Švec: Snažím se v každém zápase udělat pro tým maximum a jezdit nahoru a dolu.

0

Krajní záložník Hněvkovic, Marek Švec, se stal hráčem 16. kola IV. třídy. V zápase proti Plačkovu B vstřelil 2 branky a byl hlavním strůjcem vítězství.

 

Marku, na úvod se nám představte.

Asi jako většina kluků z okolí Humpolce, jsem začínal za žáky právě v Humpolci. To mi ale dlouho nevydrželo a hrál jsem fotbal s klukama jenom pro zábavu.

V Hněvkovicích kroutím už sedmou sezónu. Dostal jsem se do týmu přes kamaráda, který tu hrával. Od té doby se ale mančaft Hněvkovic skoro celý změnil a zůstali jen záložníci Honza Brázda a Zdeněk Nekola, gólman Ondřej Švanda a na domácí zápasy nám chodí fandit bývalý kanonýr Hněvkovic Valda.

Jsem velký fanoušek anglického fotbalu, fandím londýnskému West Hamu United. Tomuto týmu fandím cca 10 let, od doby, kdy jsem viděl zápas West Hamu. Zaujala mě útočná hra, hrával tam v té době Tomáš Řepka a hrozně se mi líbil znak klubu. Nejoblíbenějším hráčem je pro mě Mark Noble, pro jeho bojovnost a urputnost.

 

Jak vypadá Váš běžný den?

Asi jako každý z nás jdu po ranním vstávání do práce. Po práci se věnuji buď sportu (squash, kolo, fotbal), staráme se s klukama o klub anebo jezdím trávit čas na chalupu.
V Hněvkovicích stavíme na hřišti pergolu, děláme chodník, připravujeme věci pro novou kabinu a hlavně jsme začali dělat během zápasu klobásy, což považuji za velký milník v hněvkovickém fotbalu a velký krok dopředu (smích).

 

Pojďme k zápasu. Porazili jste Plačkov B 5:0 a vy jste vstřelil 2 branky. Zvláště Vaše 2. branka byla nádherná. Popište ji.

Musím říct, že mi to výjimečně sedlo (smích). Ale začalo to všechno o poločase v kabině, kdy kluci říkali, ať klidně zkusíme vystřelit z dálky. Krátce po začátku druhé půle jsem to zkusil poprvé, ale rána letěla hodně mimo. Před tímto druhým gólem jsem viděl, že mám na středu hřiště chvilku pro sebe. Tak jsem si to kousek potáhnul, připravil a zkusil jí tam poslat. Prvně jsem si myslel, že to půjde těsně nad, ale nakonec to tam nějak zapadlo.

 

Asistent trenéra Olda Koudelka po zápase řekl: Mužstvo podalo kompaktní výkon, který tentokrát střelecky podpořil i Švec“. Mám to chápat tak, že v předešlých utkáních jste měl šance, ale neproměnil?

Olda to myslel asi tak, že když jsem začínal v Hněvkovicích v útoku, padalo mi tam poměrně hodně gólů. Poslední dobou hraji krajního záložníka a těch gólů nedávám tolik, kolik bych si já a i kluci představovali. Jsem rád, že jsem dal po dlouhé době gól.

 

Tým Hněvkovic šlape, vede IV. třídu. Jak to vidíte s postupovými ambicemi?

Myslím si, že je ještě brzo o tom mluvit. Nejdůležitější zápasy proti Horní Vsi, Jiřicím B a Košeticím B máme před sebou. Tady se bude rozhodovat a lámat chleba.
Do každého zápasu jdeme hlavně s tím, že nás fotbal baví a chceme si ho užít a hlavně se nezranit. Naše současné umístění je jen třešničkou na dortu. Abych byl ale upřímný, máme nyní hodně dobrý tým. Především naše obrana, kterou diriguje kapitán Martin Vondra, je výborná. Teď je ještě potřeba to vepředu podpořit vstřelenými brankami, které nám trochu chybí, a uvidíme, jak to na konci sezony dopadne.

 

Jaké jsou Vaše úkoly ve hře na postu krajního záložníka?

Popravdě žádné speciální úkoly na mé pozici nemám. Snažím se v každém zápase udělat pro tým maximum a jezdit nahoru a dolu.

 

Jaký máte chararakter (cholerik, sangvinik,..) a jak snášíte prohry, když nějaké přijdou?

Řekl bych, že jsem převážně sangvinik a trochu i cholerik.
Hodně záleží, jaká by to prohra byla. Když vím, že to je jasně prohraný zápas pro nás, tak to nějak neřeším, zapomenu na to a jdu dál. Ale dokáží mě vytočit prohry, za které si můžeme sami vlastní neschopností a chybami.

 

Jste třetím fotbalistou z Hněvkovic, který se stal hráčem kola. Máte tak dobrou fanouškovskou základnu nebo jak je to možné?

Fanouškovská základna se skládá většinou z našich kamarádů a lidí z Hněvkovic, proto si myslím, že nebude zase tak velká. Ale snažíme se, aby těchto fanoušků bylo víc (pergola na sezení, grilování klobás; pořádáme akce, jako je masopust, vánoční hraní koled, čarodějnice apod.)

 

Váš oblíbený film?

Dobrý film (smích). Nemám jeden konkrétní, spíš více dobrých filmů, na které se rád podívám znova.

 

Sledujete hokejové MS? Jak na něm dopadnou Češi?

MS sleduji pravidelně a těším se na pátek, kdy se jedeme podívat na dvojzápas Česka s Rakouskem a Německa s Lotyšskem. Myslím si, že úspěchem bude jakákoliv medaile.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou