Rozhovor s hráčem 19. kola OP Kladno golmanem Kamenných Žehrovic Janem Zikou

0

Přinášíme Vám rozhovor s 25ti-letým finančním poradcem a gólmanem Kamenných Žehrovic v jedné osobě Janem Zikou, kterého jste si Vy čtenáři zvolili na základě jeho skvělého výkonu proti Lidicím, kdy vychytal nulu a výrazně svými zákroky přispěl k vítězství nad Lidicemi 3:0.

Dobrý den, na začátek se Vás zeptám kolik vám je let?

25

Kterými kluby jste ve své fotbalové kariéře už prošel?

Začínal jsem v Novém Strašecí, potom jsem byl ve Mšeci, poté jsem šel do SK Rakovník, pak jsem se vrátil do Mšece, Lány a v současnosti hraji v Kamenných Žehrovicích.

Byl jste vždy na postu gólmana?

Nebyl, na post gólmana jsem šel až ve 12-ti letech, předtím jsem hrál stoppera.

Čím se živíte v civilu?

Dělám pro firmu Fincentrum finančního poradce.

Jak často se svým klubem trénujete?

Bohužel tréninky moc nestíhám, normálně jsou dvakrát v týdnu. Snažím se chodit aspoň jedenkrát týdně a samozřejmě se účastnit zápasů.

Čemu se věnujete ve svém volném čase? Jaké máte koníčky?

Jezdím se dívat na ostatní fotbaly, v zásadě sport mi nedělá problém. Snažím se být všestranný, ale samozřejmě jsou sporty, který mi jdou víc. Například hokej jsem moc nezkusil, nejsem v něm úplně dobrý, ale víceméně mám rád squash, tenis a občas si zahraju pingpong. Sportů je dost, takže asi tak.

Co považujete za svůj největší úspěch ve fotbale?

Co se týče mé kariéry, tak asi postup s Lány z okresu do B třídy. A co se týče trenérského? Jelikož jsem měl možnost nahlédnout i z tohoto hlediska, tak to bylo zřejmě to, když jsem trénoval holky SK Rakovník, dorostenky, se kterýma jsme skončili na 3. místě v celorepublikové soutěži.

Myslíte si, že fotbal a nižší fotbalové soutěže vůbec jsou u nás dostatečně medializované, nebo by bylo lepší, kdyby se o jednotlivých hráčích a trenérech mluvilo a psalo více?

Myslím si, že i na okrese jsou hráči, kteří jsou kvalitou trochu jinde, a dále si myslími, že by bylo určitě dobré občas napsat článek o hráči, o klubu, o tom, jak kluby shání peníze, protože by to určitě zajímalo hodně lidí.

Teď jste mluvil o tom, jak klub shání peníze, ještě se tedy zeptám, máte-li Žehrovicích dostatek peněz na provoz klubu?

Abych řekl pravdu, tak do tohoto úplně nevidím, ale máme nové šatny, výborné zázemí. 

Děkuji moc za rozhovor a ať se Vám daří ve Vaší kariéře.

Také děkuji a nashledanou.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou