Chceme se vejít do druhého místa, říká suchdolský obránce Tomáš Dudla

0

I přes svůj mladý věk již prošel několika týmy. Suchdolský obránce Tomáš Dudla v loňském roce zachraňoval krajský přebor s rezervou Čáslavi, letos má ale zcela jiné starosti. Jeho Suchdol totiž mílovými kroky míří za postupem do divize. Naposledy se Suchdolští stali prvním týmem na jaře, který dokázal vyloupit Rejšice. Lví podíl na tom měl i mladý obránce.

Rejšice jsou obávaným soupeřem kdejakého týmu v krajském přeboru. Ve svém středu totiž mají velmi dobré fotbalisty, které pozlobí i mnohem ambiciózní mančafty. Suchdolští však těžký zápas zvládli a z Mladoboleslavska přivezli tři body za výhru 2:1. „Řekl bych, že to byl vyrovnaný zápas. Pro oko diváka to navíc muselo být pohledné utkání. Škoda, že jsme nevyužili brankové příležitosti z první půle, o poločase mohl být stav 3:0 pro nás. Druhý poločas jsme hráli spíše na údržbu,“ ohlíží se za posledním zápasem Tomáš Dudla, který zároveň přiznává, že o soupeři mělo jeho mužstvo dobré informace. „Věděli jsme, že na jaře vždy bodovaly, prohrály jen kontumačně v Sedlčanech,“ připomíná Dudla.

 

Výhra z Rejšic Suchdolskému týmu určitě pomůže na cestě k postupu do divizní společnosti. Chtějí ale na Kolínsku hrát čtvrtou nejvyšší soutěž? „Tohle je otázka spíše pro vedení. Za kluky mohu říci, že bychom rádi postoupili. Do každého zápasu jdeme s cílem získat tři body. Kupříkladu Ostrá je určitě finančně silnější, nás ale zdobí dobrý fotbal,“ hodnotí suchdolský obránce. „Chceme se vejít do druhého místa,“ následně připomíná.

 

Jak již bylo v úvodu řečeno. Tomáš Dudla má nyní zcela opačné starosti, než tomu bylo v minulém roce na podzim, kdy bojoval s béčkem Čáslavi v suterénu krajského přeboru. „V Čáslavi hráli většinou mladí kluci, kteří nikdy vyšší soutěž než krajský přebor nehráli. V Suchdole jsou zkušení hráči, kteří přitom nejsou staří, ale mají něco odkopáno,“ objasňuje zásadní rozdíl mezi oběma týmy.

 

Nyní čeká Suchdol papírově lehčí oříšek. Doma totiž hostí poslední Spartak Příbram. Tomáš Dudla ale rychle brzdí možné podcenění. „I když jsou poslední, myslím si, že mají kvalitnější tým než třeba Semice. Rozhodně to nebude lehké utkání. Pro hosty je bod málo, proto budou hrát aktivně,“ říká závěrem hráč 23. kola.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou