Hráč kola Pavel Dvořák - Nahoru všichni postupují raději, než aby padali dolů.

0

Pavel Dvořák se v rozhovoru mimo jiné zmínil o tom, na jakých pozicích ve své kariéře nastupoval. Jaký je jeho největší sportovní úspěch. A nebo, jaká je atmosféra v kabině vedoucího celku skupiny.

V posledním zápase jste byli jasným favoritem, do Vašeho druhého gólu to bylo podle informací, které se mi z Vašeho týmu dostaly, docela trápení. Čím to bylo?
Bylo to částečně způsobeno nervozitou. Byli jsme hodně opatrní, protože jsme měli informace, že by soupeř mohl být připravený. Nabuzený. A proto jsme se nechtěli moc pouštět do nějakých rizikových akcí. Chtěli jsme se také se soupeřem trochu oťukat.

 

Jste na špici tabulky, vím, že je ještě brzy, ale byl by postup do 1.A třídy splněným snem?
Myslím si, že jakýkoliv postup směrem nahoru je přivítanou situací a určitě snem každého hráče. Nahoru všichni postupují raději, než aby padali dolů.

 

Nastupujete na pozici středního obránce, byla to vždy Vaše primární pozice?
Na pozici středního obránce jsem začínal v podstatě až ve věku dorostence. Byl jsem do ní dosazen nedostatkem hráčů. Do té doby jsem hrával středního záložníka, vytaženějšího dopředu. S tou pozicí jsem se ale velice spřátelil, sedlo mi to, neměl jsem s tím problémy. Na této pozici jsem byl u dorosteneckého postupu do A-třídy, kde jsme v podstatě pobyli jen rok a hned další rok jsme postoupili do ještě vyšší soutěže. Od té doby jsem na této pozici spokojený, ale pokaždé se najde nějaká ta chvilička, kdy by člověk nejraději vzal balón a utekl dopředu.

 

Jak často se Vám podaří vsítit gól?
Vstřelit gól se mi podaří v podstatě jen z trestných kopů, rohových kopů nebo standardních situací. Výjimečně se podaří i nějaký únik, či přečíslení z čehož může pramenit také gól.

 

Jak byste charakterizoval atmosféru v kabině?
Atmosféra stoupla hodně nahoru. Před každým zápasem nastupujeme na hřiště sice s menším respektem, to musí ale být. Jinak si myslím, že v naší kabině panuje veselá nálada. Jsme velká parta, známe se několik let. Náladu v naší kabině jenom kvete.

 

Co diváci, fandí?
Ano určitě. Dokážu tvrdit, že diváci, kteří nás doprovázejí v podstatě na každém kroku a to i na soupeřových hřištích. Máme vždy obrovskou podporu od diváků, moc si toho vážíme. Chtěl bych jím poděkovat, že se nám takhle věnují, že si na fotbal tu chvilku udělají.

 

Berete fotbal jen jako koníček nebo se mu věnujete více?
Fotbal hraji v podstatě od svých pěti let. Od začátku mě to bavilo, nikdy jsem neměl jinačí zálibu, než fotbal. Určitě jsem jako mladý kluk, dorostenec měl takové ty sny, že kdybych hrál výš nebo za nějaký světoznámý klub, určitě by to byla paráda. Fotbal je určitě mým velkým koníčkem.

 

Co ostatní sporty?
S ostatními sporty také nemám problém. Rád si zahraju lední hokej, házenou, zajdu si zaběhat. Neodmítnu v podstatě žádný sport, protože mě udržuje v kondici. A je to vždy lepší, než nic nedělat a jen sedět na gauči.

 

Co považujete za svůj největší sportovní úspěch?
Můj největší sportovní úspěch byl, jak už jsem zmiňoval, postup s dorostem do 1.A třídy. Tam to byla pro nás velká neznámá, ale sešli jsme se opravdu silný ročník a tak se nám povedlo hned první rok v A-třídě poustoupit výš. To od nás nikdo nečekal. Ještě stojí za zmínku, že jsem se v třinácti letech dostal do výběru Královéhradeckého kraje.

 

Líbí se Vám koncept portálu fotbalunas.cz ?
Co se týká webu, k tomu mám jen samé kladné odpovědi. Určitě můžete počítat s tím, že se na něj budu rád chodit dívat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou