FOTO: První termín odložen kvůli sněhu. Druhý termín se hrálo... Na sněhu

0

Fotbalisté Dynama Horšovský Týn a Sokola Radnice se ve středu 15.3.2023 opět potkali na tejnské umělce k odehrání odloženého zápasu 3. kola Poháru Plzeňského krajského fotbalového svazu (PKFS). Než zašli hráči do kabin, vypadalo vše velmi dobře. Než se ale stačili převléci do dresů, přehnala se přes Horšovský Týn sněhová kalamita a hřiště bylo pokryto sněhem.

Podruhé se ale určitě nikomu zápas odkládat nechtěl, zejména i proto, že vrstva sněhu byla snesitelná a brzy mizela. Než se objevila další krátká chumelenice. 

 

I přes bojové podmínky se hrál pro oko diváka jistě zajímavý zápas, v němž domácí drželi míč převážně více na kopačkách. Avšak dělali chyby v rozehrávkách a kdyby radničtí lépe řešili koncovku, mohli vést těsně před přestávkou i 0:3. Prosadit se však dokázal pouze po velmi dobrém presinku Svobody jeho útočný kolega Habr. Jenže do přestávky bylo ještě daleko a hosté dostali možnost po nepřesné obranné hlavičce ke koncovce. Do té se však Černík nedostal, jelikož byl nedbale ve vápně sražen k zemi a pískala se po právu penalta. Tu s přehledem proměnil domácí kapitán Falout.

 

Ve druhém dějství se na obou stranách postupně střídalo, což jistě ovlivnilo hru. Přesto měli herní výhodu domácí, kteří se ovšem nemohli dostat za obranu do šestnáctky a vysoké centry byly sbírány brankářem. Až 68. minutě se domácí parádním balónem za obranu dostali do úniku a svůj nájezd proměnil Hartman. Následovaly před rozehrávkou zmatky na domácí lavičce, která chvíli chtěla a poté nechtěla střídat, což zřejmě rozhodilo z koncentrace hráče na place a ti hned po rozehrávce inkasovali opět z kopačky Habra, který ve skrumáži ve vápně protlačil míč do sítě. Když už se začalo na hřišti hovořit o možném, všemi nechtěném prodloužení, opřel se do míče před domácí šestnáctkou radnický Brož, jehož střelu nešťastně tečoval do protipohybu brankáře Čižikov a skóre byl opět ve prospěch hostů - 2:3. Radnice si pak ve zbytku zápasu náskok pohlídaly, i když mohl pár minut před koncem srovnat Greguš po standardce, jenže jeho teč mířila mimo tři tyče.

 

Do dalšího kola Poháru PKFS tedy postoupily fotbalisté Radnic, kteří se střetnou s obhájci trofeje z Kralovic.

 

FC Dynamo Horšovský Týn - TJ Sokol Radnice 2:3 (1:1)

branky: 41. Falout (pen), 68. Hartman - 35., 69. Habr, 81. Čižikov (vlastní)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou