Hrát dál budeme, ale vystřídejte pomezního! A tak se stalo

0

Utkání 2. kola III. třídy Třebíč mezi SK Slavice - TJ Sokol Šebkovice kromě výsledku 4:2 nabídlo i netradiční střídání asistentů rozhodčích.

Sudí Lubomír Fňukal už asi pískal jednodušší zápasy, než nedělní střetnutí mezi Slavicemi a Šebkovicemi. Řešit totiž musel netypickou situaci, kdy se hráč pustil do potyčky s pomezním. Dle popisu událostí hlavním sudím strčil hostující Aleš Kotačka v 61. minutě v přerušené hře do asistenta rozhodčího a sudí tak tasil červenou kartu. "Prudké udeření asistenta rozhodčího do oblasti hrudníku," zní popis vyloučení v zápise o utkání.

 

Jak se vše seběhlo? "Situace nastala po slovní potyčce mezi hráčem a pomezním rozhodčím (vzájemně si nadávali sprostými nadávkami), hráč hostů přiběhl k pomezní čáře k asistentovi, kde došlo k udeření pomezního rozhodčího," přibližoval hlavní sudí. Jenomže tím to neskončilo, protože pomezní se jal pomstít. "Asistent oplatil udeření hráči taktéž. Ještě před udeřením jsem se snažil zklidnit jak hráče, tak i pomezního rozhodčího, ale nedovedl jsem zabránit kontaktu mezi nimi. Nikomu se nic po zdravotní stránce nestalo," shrnul rozhodčí. Vyloučený hráč opustil hřiště bez problému.

 

Incident měl ale kuriózní dohru. Na žádost hostujícího týmu byl totiž pomezní Švihálek nahrazen jiným pomezním rozhodčím Cejnarem (okresní rozhodčí), který se nacházel na zápase původně jen jako divák. Poslední půlhodinka už pak proběhla celkem bez obtíží, rozhodčí ukázal už jen jednu žlutou kartu a domácí si proti oslabenému soupeři pohlídali tři body za výhru 4:2.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou