ROZHOVOR s Jiřím Kladrubským: Úspěchů ve Spartě si nesmírně vážím

0

Se Spartou vyhrál titul, Český fotbalový pohár i Superpohár, se Slovanem Bratislava dva tituly a Slovenský fotbalový pohár a nakoukl i do reprezentace. Co bývalý hráč Sparty, Slovanu ale hlavně Českých Budějovic dělá teď? I na to nám v krátkém rozhovoru Jiří Kladrubský odpověděl!

1. července to byl rok, co jste ukončil kariéru. Chybí Vám profesionální fotbal v roli hráče?

Tak chybí, nechybí, to je těžké... chybí mi ten ligový kolotoč v roli hráče, asi tak.

 

Co teď děláte?

Momentálně jsem hrající asistent trenéra v kategorii U23 a zároveň dělám asistenta trenéra u A-týmu Dynama Českých Budějovic. Musím říct, že mě to trénování strašně chytilo.

 

Váš první profesionální klub bylo právě Dynamo České Budějovice, kde jste působil dvakrát. V prvním angažmá jste v 49 utkání nevstřelil jedinou branku. Když jste se však do Budějovic v roce 2014 vrátil, za 13 zápasu jste vstřelil 3 góly. Čím to?

Tak když jsem se vrátil do Budějovic, tak už jsem byl o něco zkušenější a měl jsem jiné povinnosti, než když jsem byl mladý. Takže asi proto.

 

Působil jste samozřejmě i ve Spartě, se kterou jste zaznamenal hned několik úspěchů. Jste s nějakým bývalým spoluhráčem z Letné stále v kontaktu?

Těch úspěchů ve Spartě si nesmírně vážím. Občas si napíšu s Ondrou Kasíkem (ředitel pro komunikaci s fanoušky), ale z hráčů už tam nikdo není. Vlastně jen Láďa Krejčí st.

 

Je to po Českých Budějovicích právě Sparta, které v české lize fandíte?

Ano, je to tak, určitě je to Sparta.

 

Nesmíme opomenout ani Vaše angažmá ve Slovanu Bratislava. V sezóně 2012/13 jste se Slovanem získal „double“, tzn. ligový titul a triumf v domácím poháru. V sezóně 2013/14 jste ligový titul se Slovanem obhájil. Nejlepší období kariéry?

Nejlepší fotbalové období jsem měl ve Spartě. Ve Slovanu to bylo taky krásné a hlavně se nám v Bratislavě narodila dcera Nellinka.

 

Byl jste i v reprezentaci, za kterou jste však odehrál jen dvě utkání. Mrzí Vás, že jste se více neprosadil?

Já jsem strašně rád, že jsem to mohl zažít a hlavně, že jsem zažil všechny naše velké fotbalisty, jako Tomáše Rosického, Milana Baroše, Jana Kollera, Tomáše Ujfalušiho a mnoho dalších.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou