ROZHOVOR s Lukášem Magerou: Zahrát si za reprezentaci je sen každého fotbalisty a mně se to splnilo

0

Působil v Ostravě, Mladé Boleslavi, ale také třeba v Rumunsku či Velké Británii. V sezoně 2003/04 získal s Baníkem historický ligový titul, v sezoně 2015/16 vyhrál s Mladou Boleslaví Český fotbalový pohár a v letech 2009-2010 si zahrál i za reprezentaci. Přinášíme vám rozhovor s bývalým ligovým útočníkem Lukášem Magerou!

Momentálně působíte v Poděbradech. Proč jste si vybral právě Poděbrady a jak se Vám tam daří?

Vybral jsem si je proto, protože tady momentálně žiji s rodinou, takže mi to přišlo jako nejlepší řešení. Odehrál jsem ale jen pár zápasů. Jelikož to bylo časově náročné, tak jsem své působení tam ukončil.

 

V roce 2003 jste začal nastupovat v A-týmu Baníku Ostrava. Vstřelil jste zde 21 branek a v sezóně 2003/04 jste s Baníkem získal historický titul. Jak na toto období vzpomínáte?

Vzpomínám na něj samozřejmě moc rád, bylo to jedno z mých nejkrásnějších fotbalových období.

 

Poté jste prošel Kladnem, Temešvárem a také britským Swindon Townem FC. Jak se Vám líbilo ve Velké Británii?

Líbilo se mi tam moc, jen mě mrzí, že jsem se tam více neprosadil.

 

V roce 2012 jste se vrátil na hostování do Baníku a třemi vstřelenými brankami jste přispěl k záchraně. Přesto jste ale klub opustil. Proč?

V době, když jsem se vracel do Baníku, se klub potýkal s finančními problémy a narovinu mi řekli, že na mě nebudou mít peníze. Tím pádem jsem si začal hledat nové působiště.

 

Nejvíce utkání a vstřelených gólů jste si ale připsal v Mladé Boleslavi. Kdybych Vám položil otázku Baník nebo Boleslav, co byste mi odpověděl?

Oba kluby řadím na stejné místo. V Baníku jsem začínal kariéru, vyhrál ligu i pohár. V Mladé Boleslavi jsem odehrál nejdelší kus své kariéry a taky jsem s ní vyhrál pohár. Ještě k tomu mi tam nabídli práci, takže oba kluby jsou pro mě stejně důležité.

 

Podíval jste se i do reprezentace, za kterou jste odehrál čtyři utkání. Nevstřelil jste však žádný gól. Mrzí Vás to?

Určitě mě to nemrzí. Zahrát si za reprezentaci je sen každého fotbalisty a mně se to splnilo.

 

Jaký byl Váš nejhezčí gól kariéry a jaký nejdůležitější gól kariéry?

Rád vzpomínám na gól proti Zlínu, když jsme vyhráli 5:2. Já si pustil balón a vystřelil z první. Potom také rád vzpomínám na gól v dresu Zbrojovky Brno, když jsme porazili Líšeň 2:0 a já dával ten druhý gól dá se říct že nůžkami. Tyhle dvě branky považuji asi za nejhezčí. A nejdůležitější? To si teď nejspíš nevzpomenu. Pro mě byl důležitý každý gól, který nám vystřelil tři body.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou